dilluns, 19 de juny del 2023

Torneig Social Infanti de fi de curs 2023

Dissabte 17 de juny, a la nostra seu, es va disputar el tradicional torneig social de fi de curs.

L’inici no va ser fàcil. A les 9h30’ els Mossos d’Esquadra no ens van deixar accedir a l’entitat doncs havíem patit un robatori de matinada. Tot i així, minuts més tard ens van autoritzar a fer l’activitat i vam haver de treballar a contrarellotge (neteja de vidres trencats a la Sala d’Escacs i Taca, muntatge de taulers i peces, confirmació d’inscripcions i sorteig) per no demorar en excés l’inici del torneig planificat per les 10h del matí.  Gràcies a la puntualitat del jugadors l’inici va ser a les 10h10’.

Van participar 39 joves de les escoles del barri,  casalencs i amics de La Gramenet.

El torneig es va dividir en dos grups: un sub10 amb 31 participants i un sub14 amb 8 participants.

Els sub10 van jugar cinc rondes sense rellotge. La majoria de joves tenien molt poca o nul·la experiència competitiva i, per molts, era la primera trobada amb joves d’altres escoles.

El podi va estar molt renyit. Del segon al sisè classificat va haver-hi un empat a 4 punts i es va haver d’aplicat el sistema de desempat Sonen.

El podi va ser per:

1r Santiago Quenallata (La Gramenet)  4,5 punts

2n Mario Soler (Sant Andreu)    4 punts

3r César Gallardo   (La Gramenet)  4 punts

Cal destacar el gran paper de Noel Cejudo de sis anys recent fets (5è classificat també amb 4 punts)

Els sub14 jugaven un sistema Round Robin a set rondes amb rellotge a 7 minuts  més 5 segons d’increment. Tot i tenir una mica més d’experiència, la majoria de joves els hi costava gestionar el temps jugant massa ràpid en la majoria de partides i en alguns casos, acumulant més temps que l’inicial. Però aquest torneig està ideat per practicar i demostrar tot l’aprenentatge que s’ha fet durant l’any i, sobretot, passar una bona estona.

El podi va ser per:

1r. Arnau Puiggené (Sant Andreu)  7 punts

2n. Martí Orozco (Escola Farigola)  6 punts

3r. Zichen Li (Sant Andreu)   5 punts

En acabar, sobre les 12,30h, vam realitzar l’entrega de premis i tot seguit van fer l’esperat pica-pica a la secció i sala Taca. Tots els joves es van endur la seva medalla.

Vull agrair a tots els monitors David Guix i l’Alba  així com els socis Jordi Pons i Salva Roig la seva col·laboració i, en especial, a  Sergi Liarte que, des de fa molts anys,  és la persona que fa possible que aquest torneig es pugui dur a terme.

També a les escoles que fan una aposta forta pels escacs (Escola Laia, Eulàlia Bota, Escola Farigola). Sabem dels beneficis que aporta als més joves i, tant de bo, segueixin tenim l’èxit i continuïtat com fins ara.

Tampoc em puc oblidar del pares que tot i la poca comoditat que els vam poder oferir (el bar no estava operatiu pel robatori) sempre es van mostrar molt comprensibles i predisposats a donar un cop de mà.

Per finalitzar, agrair a tots els joves els seu bon comportament. Esperem que guardeu un bon record d’aquest matí i ens retrobem pel proper torneig de Festa Major.

Ah, i aquells que vulgueu donar el pas de l’escola a club federat ja sabeu que hi ha un camí llarg per recórrer i molt atractiu.

Moltes gràcies!!!

Daniel Travesset  










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada