dijous, 17 de desembre del 2015

Campionat de Catalunya d'Edats Sub-10 i Sub-12 d' Escacs Actius 2015

DOS PODIS AL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’EDATS SUB-10  ESCACS ACTIUS  !!

Dissabte 12, a l’Hotel Sunway de Sitges, es va celebrar el Campionat de Catalunya d’Edats d’Escacs Actius, anomenat també Memorial David García Ilundain. Aquest jugador va ser un dels millors que ha donat mai els escacs catalans i, malauradament, ja fa molts anys que ens va deixar a una edat massa jove.

El Casal anava amb una representació de quatre jugadors. A Sub12 amb Saúl Marabaján i a sub 10 amb Édgar Roca, Artur Taltavull i Jan Travesset.

De fet, l’Edgar fins el 31/12 encara és jugador del Viladecans però nosaltres ja el tractem com un dels nostres.

El sistema de competició és sistema suís a vuit rondes ( quatre pel matí i quatre per la tarda). El ritme son 15 minuts més 5 segons d’increment per jugada.

Sub 12:

Saúl va fer el 50% de la puntuació, fent 4 de 8. Està força bé per un jove que te molt talent però que li falta més rodatge competitiu.
A sub12 hi ha prou nivell i per assolir  aquests quatre punts va haver de derrotar en la darrera ronda al nº 11 del ranking.
Així doncs, per la poca experiència en campionats oficials penso que és un  bon resultat. Partia amb el ranking 40 de 67 i va quedar en 35è lloc.
De les quatre derrotes, tres van ser amb el ranking 7 – 12 – 14.

Sub 10:

Édgar va acabar amb 6 punts de 8 partides. Partia amb el nº 15 de ranking  i va finalitzar en el 8è lloc de classificació. Només dues derrotes amb ranking 4 i 5. Val a dir que aquest jove ha començat a jugar aquest any als escacs i el seu nivell és extraordinari pel poc temps que duu jugant.
És evident que encara comet errades conceptuals però el seu marge de millora és inmens.
És un gran fixatge pel Sant Andreu i ja en la seva primera Final absoluta de Catalunya sub10 va quedar 6è.
A més, destaca per la seva simpatia i la gran relació amb tots els companys i amics de club. Personalment, estic molt content de tenir-lo entre nosaltres.

Artur  va acabar amb 6,5 de 8 partides. Partia amb el ranking nº 8 i va acabar al 3r. lloc.  Per tant, podi  !!  És el primer podi de l’Artur en un Campionat de Catalunya. Sabem que no és gens fàcil però els monitors sabem que estem davant un jugador amb molt de talent i que , si millora alguns aspectes com la concentració, la seva projecció pot ser fantàstica. Felicitats a l’amic  Sergi Picatoste per la part que li toca !  La darrera victòria davant Josep Navajas (3r de Catalunya) li va donar aquest merescut podi.

Jan  va fer 7.5 de 8. Només va cedir unes taules a la penúltima partida davant el seu amic Arnau Castillo.  Aquesta gran actuació li va servir per quedar Campió de Catalunya Sub 10.  El seu joc va ser molt sòlid i , en totes les partides , es va mostrar molt segur. Te molta personalitat jugant i molta confiança en si mateix. Si sap gestionar aquesta confiança , segur que millorarà moltíssim. El camí no va ser fàcil. Va haver de jugar amb el ranking 4 – 5 – 6- 8  i , en la darrera ronda amb el seu amic Nico Jiménez (nº 2 ranking i actual Campió de Catalunya sub 10). Tot i jugar amb negres, va jugar la partida decisiva a un bon nivell i es va fer amb la victòria.  Felicitats pel Campionat Jan !!

Felicitats a tots quatre per la seva lluita en totes les partides i pel bon ambient en els moments d’espera ja no només amb els propis companys de club si no també amb la resta  d’altres clubs.

Dani TravessetEl tres cassalencs, Jan, Artur i Saúl


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada