divendres, 17 de juny del 2016

Torneig Social Infantil. 2016


Dissabte 11 de juny, a la nostre seu, s’ha disputat  el Social Infantil.


Prenen part 41 joves que hem separat en dos grups.  El sub14 on competeixen 15 jugadors i el sub 10 amb 26 joves. El sistema de competició ha estat un suís a 5 rondes.


Mentre que els més jovenets juguen sense rellotge, els sub14 (la majoria  sub12) juguen a un ritme de 10 minuts més 5 segons d’increment per jugada.


El torneig sub10 està  molt obert. Hi ha un grup de 5 o 6 joves amb un nivel superior a la resta però on qualsevol d’ells pot pujar al podi. A la primera ronda poques sorpreses.  Ja a la segona ronda, hi ha la primera  on Arnau Pelegrín guanya a Enric Castillo. A la tercera ronda hi ha duels molt interessants:  l’Arnau torna a guanya a Daniel Escuer, Bernat Pujades fa taules amb Arián Mohammadian i Martí Palacín ha d’inclinar el rei davant l’Albert Vidal. 


En la quarta ronda, l’Arnau segueix sorprenent i guanya a Albert Vidal. Arián guanya al jovenet  Iker Franzoni mentre que jugadors com Enric Castillo, David Blanco i Daniel Escuer van recuperant terreny al guanyar les seves partides. 


En la darrera ronda, l’Arnau torna a jugar força bé i , tot i tenir la partida guanyada, ofega a l’Arián.  Els taulers 2-3-4  es juguen les places de podi.


David Blanco fa un bon torneig i guanya a Daniel Escuer. Enric Castillo derrota a Héctor Valenzuela i Bernat Pujades que va començar el torneig molt bé cau derrotat en les dues darreres rondes, en aquest cas, davant l’Albert Vidal.


Finalment, el campió del torneig ha estat l’Arnau Pelegrín amb 4,5 de 5 punts.


Les altres dues places de podi s’han decidit pel desempat (bucholz). Els afortunats han estat Arián Mohammadian i Enric Castillo amb 4 punts. Cal felicitar també a l’Albert Vidal i David Blanco també amb 4 punts, fora de les places de podi,  però fent un molt bon torneig.


El torneig sub12 tenia una baixa important: Edgar Roca que estava en una concentració amb la sel·lecció catalana.  A diferència del sub10, els candidats a podi eren menys. Artur (campió de l’any passat), Jan i Saúl eren els favorits.  Tot i així, calia demostrar-ho sobre el tauler.


En aquest torneig els joves estaven ordenats per ranking d’ELO. En la primera ronda, poques sorpreses. Això si, el sorteig però aparella Sául Marabaján amb Jan Travesset. En una partida molt igualada en el mig joc, Jan s’imposa en el final. 


En la segona ronda, es comencen a produir les primeres sorpreses. Néstor Escuer i Pol Maldonado han d’inclinar el rei per cometre jugades il.legals amb partides totalment guanyades davant Nil Delgado i Leo Cedeño. En aquest torneig, al jugar amb rellotge, una jugada il·legal perdia la partida.


En la tercera ronda, els favorits Artur i Jan segueixen sense fallar i guanyen a Nil Delgado que estava fent un bon torneig i Arnau Gómez respectivament. Tot seguit , hi ha un grup molt nombrós amb 2 punts: Néstor Escuer, Santi Martínez, Víctor Torres i Saúl Marabaján a més de Arnau i Nil.


En la quarta ronda, hi ha una partida clau entre Artur i Jan que decidirà el torneig. Els taulers 2-3 i 4 son partides molt interessants on es juguen la resta de places de podi.


Finalment, Jan guanya a Artur en un cop tàctic al mig joc on guanya peça. Néstor perd una partida totalment guanyada a Saúl. Quines dues derrotes més doloroses de Néstor amb partides totalment guanyades. Ha jugat a un bon nivell i només petits detalls l’han deixat fora del podi. Víctor i Santi guanyen , respectivament, a Arnau i Nil.


En la darrera ronda, restaven 2 places de podi per quatre jugadors: Artur, Víctor, Santi i Saúl. Víctor perd amb Jan. Artur guanya a Santi i  Saúl a Nil. 
 

Felicitem al Campió Jan Travesset amb 5 punts. Artur i Saúl completen el podi amb 4 punts.

Bon torneig de Víctor i Santi que només han perdut amb Jan i Artur, dos dels millors jugadors de Catalunya sub12. 


L’entrega de premis s’ha fet a la terrassa del Casal on ha estat present el nostre President Fèlix Romero. Tots els joves han tingut la seva medalla .


I com no podía ser d’un altra manera, hem acabat amb el nostre pica-pica. 


Cal felicitar a tots els joves pel seu bon comportament i esportivitat. Per molt d’ells ha estat el seu primer campionat i esperem que que hagueu passat un bon dia.


També als pares, per estar tot el matí pendent dels seus fills des de les 9.45h fins a quarts de dues. Esperem que hagueu tingut una bona estada a  casa nostre!


No vull acabar sense agrair tot l’esforç que fan els monitors durant tot l’any. Molt bona feina de Sergi Liarte, Nico Garcia i , en especial, Sergi Subirats qui aquest any deixarà les classes que ha fet al Casal així com a l’Eulàlia Bota, per temes professionals. Gràcies Sergi!


I a tots els col·legis que aposten pels escacs com a activitat complementària a d’altres esport.


Bon estiu ! 


CLASSIFICACIÓ FINAL SUB10

CLASSIFICACIÓ FINAL SUB12





 

 




 Alta tensió, màxima concentració. Néstor - Saúl






Els campions amb els seus trofeus.




Recuperant l'energia després d'un matí intens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada