dijous, 21 de juliol del 2016

Campionat d'Espanya Sub 12. Salobreña (Granada) 4-9 de juliol de 2016

MAGNIFICA ACTUACIÓ DELS NOSTRES JOVES AL CAMPIONAT D’ESPANYA SUB 12


Del 4 al 9 de juliol, a l’Hotel Best Western de Salobreña (Granada), s’ha disputat una nova edició del Campionat Espanya sub 12 amb una participació de 166 joves d’arreu d’Espanya exceptuant  alguns joves d’Euskadi que, segons m’informen, la seva federació  no els deixa participar fins que no són sub12 de segon any.

L’expedició catalana va comptar amb 21 jugadors. En concret, el Sant Andreu tenia doble representació: Edgar Roca i Jan Travesset.

D’entrada, no teníem cap objectiu definit perquè sent de primer any les places capdavanteres (25 primeres) són molt cares donat el nivell que hi ha.  

Edgar Roca ha fet un campionat molt bo. Sempre ha jugat de mitja taula cap a dalt i amb una puntuació del 50% o superior en determinades rondes. Això diu molt d’un jove que només fa un any i mig que és federat . Té molt talent i un gran caràcter per jugar  a escacs. Partia amb el nº 124 de rànquing i ha quedat en 60a posició, amb 5 punts de 9.

Puja 129 punts d’ELO. Això ho diu tot. Ha fet una performance de 1476 quan el seu Elo fide és de 1182. Ha estat molt sòlid amb blanques fent 3 de 4 (imbatut) . Amb negres ha fet 2 de 5 però fent un joc molt sòlid. Cal millorar la gestió del temps que en més d’una partida li ha fet cometre errades que amb més temps hagués evitat.

Aquests percentatges li han fet ser el 7è millor jugador català. Molt meritori tenint en compte el seu poc bagatge competitiu.  

Felicitats Edgar! A seguir treballant per poder desenvolupar aquest gran talent que tens!! Tenim molta confiança en tu.

Jan Travesset: ha fet un campionat immillorable. No se li pot demanar més a un jove sub12 de primer any. Quasi totes les seves partides han estat retransmesses i ens ha fet vibrar a tots els companys de club, cosa que t’agraïm enormement. Una vegada més ha tret el seu carácter guanyador i davant rivals, teòricament superiors, ha lluitat per aconseguir la victòria. Una  lluita que l’ha portat a tancar la sala de joc en dues o tres partides.

Partia amb el rànquing 60 i ha quedat en 9ª. posició ! Colar-se entre els 10 primers és una missió molt complicada. Aquest campionat no té res a veure amb el de Catalunya. Hi ha joves molt preparats i amb una dedicació que, com a mínim, triplica la de la majoria de jugadors catalans.

Ha fet 6,5 de 9 perdent només una partida que tenia força encarada. A l’igual que Edgar ha d’aprendre a gestionar millor el temps. Ha deixat escapar punts per aquest motiu. En qualsevol cas, puja 164 punts d’Elo fide. Ha fet una performance de 1811 quan el seu Elo era de 1432. Aquests percentatges han fet que hagi estat el millor jugador català!

Ha jugat amb jugadors molt forts. Ha fet taules amb el campió, Marc Carbonell, així com amb el 4t i 6è classificat.
Jan et felicitem per aquesta gran fita. Però cal seguir treballant perquè els rivals no afluixen! Tens molt talent, tens caràcter i amb treball segur que seràs un gran jugador!

Aprofitem aquestes línies per agrair a tot l’equip de monitors (Michael Rahal i Joan Trepat) així com el “súper delegat” Marçal la gran tasca feta.
Tampoc em vull oblidar de tots els pares i , en especial, del Joan-Carles, amb qui  hem fet part del camí plegats. Hi ha un gran ambient i companyonia i això es manifesta amb la gran relació que tenen els nostres joves.  
Pel que fa a l’organització, cal millorar de manera dràstica les retransmissions de les partides. Sincerament, no han estat a l’altura que mereix un Campionat d’Espanya.
Si volem ser més mediàtics hem de cuidar aquests detalls. Alguns pares estàvem indignats amb aquest tema i vam fer una queixa formal tant a la FCDE com a la Direcció del torneig. Sembla que hi ha poques ganes de millorar aquest aspecte. Una pena.
Per acabar, volem felicitar als tres jugadors que han fet podi: Marc Carbonell, Pedro Antonio Ginés i Raúl Pérez. Tots ells amb 7,5 punts. També volem donar l’enhorabona a Sebastián Reyes, que tot i fer els mateixos punts ha quedat fora del podi.
Felicitats a tots!!

* CLASSIFICACIÓ FINAL   (feu clic per accedir)


 Vista general de la sala de joc

 Edgar Roca. Gran actuació!

 Jan Travesset. Top ten espanyol en el seu primer any sub 12

 Agafant energies per la partida de la tarda
 No tot ha de ser escacs!!

Dues partides del Jan i l'Edgar:

Canvieu la partida seleccionant-la just a la part de dalt del tauler, on surten els noms.
Composició gentilesa d'en Marçal.

1 comentari:

  1. Estos personalizan el futuro y esperemos que algunos de ellos lleguen a simultanear la
    partida con la composición del problema en Ajedrez.
    Saludos. José Antonio López Parcerisa.

    ResponElimina