dilluns, 3 d’octubre del 2016

Rodrigo Ramal. Un record al nostre amic i company


Quan la vida se'ns escapa acostuma a retornar a la nostra ment tots aquells records viscuts. Divendres ens va deixar el nostre amic Rodrigo Ramal, per nosaltres Rodri, a conseqüència d'una d'aquelles malalties que no perdonen. Sense temps per pair pràcticament la notícia, us en faig coneixement, adjuntant un petit escrit que el Dani ha enviat a tots els socis de la nostra secció d'escacs. Ací el teniu:
"Vaig conèixer a Rodri una tarda a la Facultat d’Econòmiques fa 27 anys.
Es va presentar i em va comentar que venia molts divendres al Casal per acompanyar el seu amic Joaquín Hernández a l’Open de Sant Andreu.
Els dos vivien a Montmeló però en Joaquín feia poc que havia fitxat pel Casal.
Poc temps després, en Rodri va fitxar per nosaltres. Sempre es va trobar molt identificat amb el Club. Intentava participar, sempre que podia, a les activitats internes del Club (Festa Major, Nadal, llampec Fi de temporada) i no fallava mai al campionat per Equips. Era d’aquells jugadors que qualsevol club voldria tenir. Cumplidor 100%. Mostra d’això era que el Montmeló el va voler recuperar i sempre va ser fidel al Sant Andreu.
Fins i tot va arribar a jugar a Divisió d’Honor amb el Sant Andreu... la qual cosa li va fer moltíssima il·lusió.
No fa gaire anys, es va treure el títol de monitor nacional a Benidorm. Li feia molta il·lusió poder-se dedicar a la docència amb els joves.
Tenia molta paciència. Va fer classes al Sil, al Jesús Maria Josep, al Xiroi, etc. Els nens l’apreciaven molt doncs entre explicació i explicació de descobertes, raigs x, atacs doble, etc… els hi feia algun truc de màgia! Si, si… s’havia aficionat i ho feia prou bé.
Al juny passat, després d’estar mig any amb un procès de quimioteràpia, es va veure amb forces de jugar el torneig de Sant Martí al grup B.
Va fer, penso, 7 de 10 , lluitant totes les partides… cosa que vaig admirar i així li vaig fer saber. Aquest va ser el seu darrer torneig.
Es va inscriure a Sants però, malauradament, va recaure a principis d’agost i ja no va poder seguir lluitant més.
El Rodri ens apreciava i parlava, sempre, amb molta estimació del nostre Casal.
Divendres passat va fer la seva darrera jugada però sempre tindrà un gran record en la nostra Secció.
Descansa en pau amic!"
Com a prova de l'estima que tenia d'arreu, el passat dissabte, en el torneig que se jugava a Santa Eulàlia de Ronçana, es va guardar un minut de silencia a la seva memòria. Signe inequívoc d'això que deia. Us deixo amb une fotografies d'un d'aquells torneigs socials de Nadal on tothom s'emportava torrons i amb la sorpresa de a qui li tocaria el pernil.
I, a més a més, us adjunto el poema Quan torni el temps, una visió molt particular del que tothom espera.
Adéu, amic, que puguis jugar totes les partides que no vas poder fer a la teva vida.

Joaquim Travesset Barba

 El Rodri a les ràpides de fi de temporada. 15 de juny de 2013

 Open de Sants 2014


                         El Rodri a les ràpides de Nadal. Abaix a la dreta. 22 de desembre de 2012

Aquí teniu totes les partides del Rodri de l'Open de Sant Martí d'enguany. Cal destacar la de la darrera ronda:

* Podeu canviar la partida fent clic en els noms just a la part de dalt del tauler2 comentaris:

  1. Us convido a que mireu la partida contra Valarezzo. Una petita obra d'art.

    ResponElimina
  2. Hoy me han hecho llegar este enlace y mientras lo leía no he podido para de llorar. Gracias por vuestras palabras y por el cariño que reflejan. Rodri fue un esposo y un padre maravilloso y el ajedrez fue su pasión, nuestra casa llena de tableros y piezas así lo demuestra. Gracias por compartir con él las alegrías de las victorias y los enseñanzas de las derrotas, gracias por ser su club y por ser sus compañeros. El os tenía en gran estima.

    ResponElimina