dimecres, 7 de desembre del 2016

Torneig Infantil de Festa Major 2016

Dissabte 26 de novembre, a les 10h del matí,  s’ha realitzat , a la nostre seu, el Torneig Infantil de Festa Major.
En total hi han participat 52 jugadors que els hem distribuït en dos grups.
El grup A : nascuts el 2005 i anteriors
El grup B: nascuts el 2006 i posteriors

La competició s’ha fet a 5 rondes. El grup A ha jugat a un ritme de 10 minuts més 3 segons d’increment mentre que el grup dels més petitons jugaven sense rellotge. 

Grup A:  han pres part 13 jugadors doncs hem tingut tres baixes de darrera hora. En qualsevol cas hi havia un bon nivell.  En aquest grup el jugadors tenen més experiència i és per això que els fem jugar amb rellotge. Després de quasi dues hores i mitja de joc , les tres places de podi han estat per:

Campió: Àlex Ramón   amb 4,5 punts
Subcampió: Josep Navajas amb 4,5 punts
3r. classificat: Edgar Roca amb 4  punts

Com els dos primers jugadors han fet els mateixos punts, hem decidit fer un desempat a 5 minuts a finish. Tot i que en Josep Navajas ha tingut les seves opcions, finalment, ha estat l’Àlex Ramon (tot un especialista en ritme ràpid) qui s’ha endut el torneig. 

Molt bona actuació també d’Edgar Roca qui s’ha assegurat el tercer lloc al vèncer a Jan Travesset a la quarta ronda.

Felicitats a tots ells !

Grup B:  han pres part 39 jugadors de quasi totes les escoles de Sant Andreu. Era un torneig força obert doncs hi havia un grup de 10 jugadors on qualsevol d’ells tenia opció a podi. 

En un torneig de tant poques rondes, qualsevol punxada et deixa amb poques opcions de podi.

Però la finalitat d’aquest torneig no és la competició en si.  L’objectiu és crear un bon ambient on els joves gaudeixin d’un bon matí d’escacs i els pares vegin  la gran actitud que tenen els seus fills davant un tauler d’escacs. Paciència, reflexió, concentració, càlcul, presa de decisions i com no companyonia son alguns dels aspectes que busquem en aquest torneig de Festa Major.  I pensem que s’han assolit els objectius, només cal dir que es van disputar 100 partides durant el matí i no hi va haver cap tipus de problema entre els petitons. 

Les places de podi han estat molt renyides. De fet la tercera plaça (optaven 4 jugadors)  s’ha hagut de decidir  pel sistema de desempat:

Campió: Arnau Pelegrín amb 5 punts (La Maquinsita)
Subcampió: Albert Vidal amb 4,5 punts (Dominiques)
Tercer: Roger Vidal amb 4 punts. (Jesús Maria Josep)

Cal destacar també els altres tres jugadors que també han fet 4 punts i s’han vist fora de les places de podi: Víctor Varela, Enric Castillo i Daniel Escuer. 

En finalitzar el campionat hem fet l’entrega de premis en el teatre del Casal. Tot els joves s’han endut la seva medalla així com els trofeus  als qui han fet podi. 

Posteriorment, hem fet l’esperat pica-pica de cloenda on els joves disfruten d’un bon moment i els organitzadors tenim l’oportunitat de parlar amb els pares. 

Per acabar, agrair a l’Ajuntament del Districte el suport que ens dona any rere any.

Als monitors Kike Colón, Nico García i Sergi Liarte la gran tasca feta. Als pares per confiar un any més amb nosaltres i a tots els joves (des de el primer al darrer ) pel seu gran comportament i esportivitat.  

També a totes les escoles del barri que fan una ferma aposta pels escacs i, en especial, a L’Eulàlia Bota i el Jesús Maria Josep.

Hi ha un món molt maco dins els escacs que comença en les escoles o clubs com el nostre.

Però darrera de tot això hi ha els Campionats de Barcelona, les Finals de Catalunya i, per què no les Finals d’Espanya.  A tots aquells que us agradin els escacs us encoratgem a descobrir-ho!

Esperem que guardeu un bon record d’aquesta jornada escaquista !

Dani Travesset 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada