dijous, 20 de juliol del 2017

Campionat d'Espanya d'Edats Sub12 2017

Del 10 al 15 de juliol s’ha jugat a l’Hotel Best Western de Salobreña (Granada) una nova edició del Campionat d’Espanya d’Edats de la categoría sub12. L’expedició catalana comptava amb 22 joves. La representació andreuenca estava formada per  Edgar Roca, Artur Taltavull  i Jan Travesset. Feia molts anys que no teniem tres representants !!

Artur Taltavull: amb un elo fide de 1668 sortia amb el ranking 23 de 165 jugadors. Per tant, tenia al davant una missió difícil i més si tenim en compte que s’estrenava en un campionat d’Espanya. Això sí, la il.lusió i motivació compensaven amb escreix aquesta manca d’experiència. Va començà molt bé el torneig amb 3 de 4 i fent una partida espectacular “amb el seu drac” en la ronda 3 que adjuntem doncs paga la pena veure com juguen aquests joves quan tenen un bon dia. La segona part del torneig no va set tant bona fent dos punts de cinc possibles. En aquesta part, va perdre dues partides ja d’obertura on podriem dir, com a mínim en una d’elles, que no va arribar a jugar la partida.  Una pena. Cal aprendre la lliçó per futurs campionats doncs la preparació teòrica és important ja en aquestes edats.

Finalment va acabar amb 5 punts de 9 possibles quedant  el 60è. classificat.  Una posició molt digna tenint en compte que s’estrenava en un campionat d’Espanya i en aquestes edats l’Elo encara no és massa real doncs tenim joves de determinades comunitats autònomes amb un elo baix i amb un molt bon nivel competitiu.

Edgar Roca:  amb un elo fide de 1631 partia amb el ranking 29. A diferència de l’Artur, l’Edgar era la tercera vegada que venia a Salobreña i l’experiència és un grau en aquest tipus de competicions. També va començar amb 3 de 4   situant-se en els llocs capdavanters però en la ronda 2 i 3 va cedir dues taules en posicions molt favorables (deixant-se una peça en ronda 2 i no menjant un peó central que s’havia deixat la rival catalana Ainhoa Casares en la ronda 3 tot això a l’inici de la partida i sense aclaparaments de rellotge).  La veritat és que aquestes dues “anècdotes” em tenien força preocupat doncs no és gaire normal en un jugador tan fiable i amb una bona capacitat de concentració com té l’Edgar. La segona part del torneig va ser força bona amb 3,5 de 5 punts possibles. Llàstima de la ronda 6 on va tenir la única derrota davant el fort jugador canari Raúl Pérez Guerra en una partida on Edgar va jugar a un bon nivell i només un error en els aclaparaments de rellotge (es deixa torre) el van impedir puntuar. Les tres rondes finals va lluitar de valent i  aquest cop amb el factor sort de cara va aconseguir els tres punts . Gran final que amb 6,5 de 9 el situava en una molt meritòria 11a. posició empatat a punts amb el millor català l’Arnau Castillo. 

Jan Travesset:  amb un elo fide de 1792 sortia amb el ranking 10. A l’igual que Edgar era la seva tercera edició. El fet de ser un dels primers del ranking és una pressió afegida però el Jan porta força bé aquesta situació i li agraden aquest tipus de reptes.  Va començar molt bé el campionat amb 4 de 5 i sempre entre els 10 primers classificats. Una pena la ronda 4 on fa una partida quasi perfecte davant el jugador balear Joan Moll  i quan està guanyat, això sí amb molt poc rellotge,  cedeix unes taules al pensar que el rival té xec perpetuu i tenia escapatoria. Les properes tres rondes va fer 2 punts deixant escapar una partida (la vuitena) amb un final guanyador. Una vegada més, el rellotge li va jugar en contra. Arribà a la darrera ronda amb 6 de 8 (amb quatre victòries i quatre taules). Molt bona puntuació. Les opcions de podi eren complicades però , matemàticament, possibles. Calia guanyar la seva partida i esperar moltes taules en els rivals que tenien la mateixa puntuació doncs el desempat no li era favorable.

El sorteig va fer que jugués la darrera amb el ranking 1 Álex Garrido Outón (2074). Evidentment, no era el millor rival posible però amb blanques tot era factible. Jan va quedar inferior a l’obertura al barrejar idees de diferents línies però al mig joc aconsegueix igualar. En aquest moment, decideix entregar una qualitat  que el condueix a la derrota. Una pena doncs encara quedava molta lluita en una partida que va acabar precipitadament. Finalment, va acabar amb 6 de 9  en la 19a posició. 

Cal felicitar als tres joves per l’actitut i lluita davant el tauler. A més, dilluns-dimecres-divendres en sessions dobles (matinal i tarda) . Penso, sincerament, que tenim molt marge de millora doncs tenim talent. Cal seguir treballant força ( incorporant alguna obertura més al seu repertori i sabent gestionar millor el rellotge) i , de segur , que vindran millors resultats.

Per acabar, volem donar les gràcies a tota l’expedició (monitors, pares i joves) pel bon ambient durant tot el campionat.

Equip de monitors



Fotos i partides:

Edgar Roca


Jan Travesset


Artur Taltavull






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada