dimarts, 22 de gener del 2019

Lliga Catalana 2019. Ronda 1

Matx Sant Andreu-Sabadell

El Sabadell va presentar l’equip que esperavem amb 3 GM, 4 MI i 2 MF. És a dir, dels deu jugadors nou eren titulats internacionals.
Per tant, el matx que es presentava era molt complicat pels nostres interessos doncs el Sabadell és un dels equips més forts de la categoria i l’actual Campió de Catalunya.
El matx va començar puntual només amb el retard esperat de l’Uri que venia de fer dos exàmens i acabava aquests a les 16.30h. Només una bona coordinació i conducció amb Olivier van permetre que Uri només arribés tard un quart d’hora…això sí sense dinar! Bé, ja estavem tots i així es juga molt més tranquil.

En les dues primeres hores el matx es veia molt equilibrat. Totes les partides molt igualades. Comas (GM) el rival de Jonathan va oferir-li taules que van ser acceptades. Molt bon resultat d’un tauler de negres i més davant un molt fort rival. Cap a les tres hores de joc, Dani li ofereix taules a Ayas (MF) al arribar a un final de torres sense opcions de victòria per ambdues parts que van ser acceptades.
Amb 1 a 1 el matx estava molt igualat. Partides com la de Arash, Eric i Uri es veien amb lleugera avantatge. Karen i Einar complicades i potser Filemon, Antoni i Anguera en lleugera inferioritat.
Malauradament, Einar (en una posició totalment igualada) es deixa dama en un cop tàctic de Dani Garcia (MF) i Antoni entra en un final perdut on Bofill (MI) sap imposar la seva avantatge. Amb 1 a 3 es complicava de valent el matx. Però encara s’havia de jugar….doncs teniem dos partides Eric i Arash amb qualitat de més i totalment guanyades. A més, Uri seguia apretant i el seu rival tenia seriosos problemes de rellotge.
Per tant, si èrem capaços de guanyar aquestes tres partides tot era possible doncs tot i que Anguera estava ja inferior Karen i Filemón tenien opcions en les seves partides.
Eric derrota a Lázaro Lorenzo (MI) i Uri fa el mateix amb Perpinya (MI) al guanyar-li una peça en els aclaparaments de rellotge. Molt bones aquestes dues partides. Uri mig punt li deus a Olivier !! (jeje)
Amb 3 a 3 l’ambient era brutal. La sala abarrotada. Quan vaig a mirar la partida d’Arash, després d’actualitzar el marcador, veig que el rival de Arash (Andrea Stella GM) treu un continu en una posició totalment perduda (qualitat de menys, rei dèbil i no recordó si algún peó menys).  Una autèntica pena doncs Arash havia fet una partida a lo Capablanca, joc molt posicional i apretant al rival mica en mica. Us recomano que la mireu. Amb 3,5 a 3,5 ja no teniem opcions doncs Jaume estava perdut , Karen eren taules i Filemón era ell qui havia de lluitar per les taules i, més, després de canviar torres en un final on, segurament, les havia de mantenir per assegurar les taules. Jaume cau derrotat davant Fernández Aguilar, Karen ha de signar taules davant José González (GM) i Filemón en un final maratonià acaba inclinant el rei, prop de les 21h,  davant Carles Díaz (MI).

Resumint, penso que hem estat competitius. Fins i tot, en determinats moments Pere Reginaldo no les tenia totes i , de segur, que hem notat la inactivitat doncs alguns estem una mica rovellats i ens cal rodatge.
Molts ànims a tot l’equip.

Agrair la lluita i felicitar els equips B i C per les grans victòries davant els amics de La Lira. Una vegada més els joves han sortit al rescat dels més veterans i això ens mostra el camí a seguir.
No em vull oblidar dels equips D i E que jugaven amb rivals molts superiors Edami (Illescas) i Vallromanes (Rosich). S’ha lluitat i el resultat és molt digne.

Molta sort per la segona ronda!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada