dilluns, 22 d’abril del 2024

Resum Temporada 2024

Tot i que encara no hem acabat la Lliga catalana, doncs encara tenim l'equip B i D competint a les fases finals, vull agrair a tots els socis la gran implicació que heu tingut en aquesta competició, se'ns dubte, la més important del calendari esportiu de Catalunya junt amb els campionats d'edats.

Som un club que respectem al màxim aquesta competició. Enguany, hem mogut setmanalment, 42 jugadors i llevat d'una ronda que vam anar amb un jugadors menys (va necessitar hospitalització) sempre hem cobert tots els equips. Aquesta implicació vers al club i respecte als clubs rivals i a la competició sempre anirà pel davant de qualsevol ascens o descens de categoria. 

Vull felicitar a l'equip A per fer-nos somiar fins el darrer moment. Teníem un equip millor que el de l'any passat però tots els equips s'havien reforçar.
L'objectiu era la permanència. No només ho vam assolir d'abans de la darrera ronda de la fase prèvia si no que vam jugar els creuaments de semifinals fent un matx molt digne (tot i perdre)  i lluitant, posteriorment pel 3r -4 r lloc en una final jugada en local únic a Manresa. Tot i caure en la darrera ronda front el Barberà, cal destacar la temporada com històrica. Estar entre els quatre primers i jugant la darrera ronda amb sis jugadors del planter diu molt de la nostra política de club.

L'equip B ha fet una temporada magnífica guanyant tots els seus encontres i, el proper diumenge, jugarà la final de Catalunya davant el Berguedà. És un dia per gaudir i, si pot ser, acabar d'arrodonir la temporada. Som conscients que Preferent no era la categoria del nostre equip B i, per tant, s'havia de lluitar per recuperar la 2ª Divisió, categoria perduda durant la pandèmia.    

L'equip C ha fet una magnífica temporada quedant 3r de grup amb 5,5 de 9.  Tot i perdre la primera partida amb els amics de la Gramenet, es van refer aviat i van assolir la permanència sense patir més del compte. Molt meritori doncs la 1a categoria provincial hi ha primers equips i equips B molt compactes per la categoria.

El que ha fet l'equip D és brutal. Un equip d'amics que queden tots els dimarts al club per comentar les partides del diumenge i fer partides de cafè amb una edat ja avançada  i reforçat amb algun jove han quedat CAMPIONS de grup fent 8,5 de 9.  Jugaran aquest diumenge la semifinal de Catalunya al vèncer en la ronda anterior i contra tot pronòstic al Vic. Molt orgullós d'aquest equip.  Us desitjo molta sort pel proper diumenge. Enhorabona per l'ascens a 1a provincial.

L'equip E ha estat format per joves sub12, sub10 i sub8. Tots s'estrenaven en la Lliga. han fet 11,5 de 36 possibles. En aquesta categoria (3a provincial) el sistema de puntuació és l'olímpic. Cada punt de tauler compte. Així doncs, molt content de tots aquests joves i molt agraït als pares per la  seva dedicació i compromís amb el club. Penseu que molts dels jugadors que avui son claus al primer equip a DH també van jugar en aquesta categoria. Això és l'inici d'un llarg camí i estem convençut que amb la formació que rebeu vindran els èxits.

L'equip F estava format per companys de mitjana edat que s'estrenaven en el nostre estimat joc. Això sí  guiats pel gran company i mentor Jordi Pons que fa una gran tasca de cohesió als nouvinguts. Doncs increïble també els que ha fet aquest equip quedant 2n a la categoria. Cal destacar la visita que vam tenir al centre penitenciari de Quatre Camins. Agrair el tracte que vam tenir dels funcionaris així com dels jugadors i del monitor que fa les classes al centre l'amic Alfonso Jerez. Una gran experiència que de ben segur recordarem en els propers anys. Veient la feina terapèutica que fan els escacs en aquest tipus de situacions penso que ens hem de sentir orgullosos de practicar-lo i donar-lo a conèixer a tot arreu.

Agrair a tots els delegats la gran tasca que fan setmana rere setmana. Ens ha costat quatre anys, però ara sí podem dir que hem recuperar a nivell esportiu la situació prepandèmia. Això és gràcies a tots vosaltres. Ha estat un any fantàstic i ara tocarà gaudir-lo i celebrar-lo al Sopar de Fi de temporada. 
Us esperem a tots!  Molta sort als companys del B i D per aquest diumenge. Gaudiu d'aquest play-off.

Una reflexió per acabar el resum de la Lliga catalana Divisió d'Honor. Com ja sabeu, des de un parell d'anys aprox. la darrera ronda es juga en un local únic. L'any passat a Can Fabra (Barcelona) i , enguany al Museu de l'Aigua i Textil de Manresa.  El punt de partida inicial era fer el nostra esport una mica més mediàtic i així poder aconseguir algun patrocinador. I d'altra banda, evitar comportament poc esportius en una darrera ronda on molts dels equips s'hi juguen molt. Sóc conscient que això suposa una feinada addicional a la Federació i s'agraeix però els objectius inicials s'haurien d'assolir plenament per justificar tant d'esforç. 

La realitat, sota el meu parer, és que moltes partides no s'arriben a jugar la qual cosa fa que hi hagi molts jugadors parlant amb vells amics d'altres clubs amb el corresponent xivarri a la sala de joc en un esport que requereix uns mínims de silenci i on s'estan jugant el campionat uns i el descens altres. A banda, els comportaments poc esportius segueixen fent-se, no s'han evitat ni l'any passat ni enguany.  No cal esmentar-los. Tothom és coneixedor i la Federació la primera.  

Davant d'aquesta situació, penso que el millor seria jugar la darrera ronda  com s'havia fet sempre, a cada club. Com a mínim es garanteix la concentració dels jugadors i els equips que tenen respecte per la competició actuaran de la mateixa manera tant si és en local únic com si és en els locals del clubs d'escacs.

Una abraçada
Dani Travesset

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada