divendres, 3 de maig del 2024

Campionat per Equips del Barcelonès d'Edats

Diumenge 28 d’abril, al recinte de Can Fabra, es va disputar el Campionat del Barcelonès per Equips d’Edats. El ritme de joc 20 minuts més 10 segons d’increment per jugada.

El Casal Catòlic presentava, inicialment, tres equips però, malauradament, van haver de renunciar al sub16 per un contratemps. Així doncs, anàvem amb un equip sub10 i un sub12.

Sub10: partíem amb el ranking 14è i hem assolit la 7a. posició fent 15 punts de 24 possibles amb tres victòries, un empat i dues derrotes. L’equip de quatre jugadors estava integrat per:

Miriam Giménez: quina progressió la d’aquesta noia !! Tot just fa sis mesos que competeix i ha defensat el primer tauler amb  molta solvència fent 5 de 6 punts. Imbatuda. A destacar les taules en la primera ronda amb Joaquin Marc García, primer tauler de l’Ateneu Colon i campió del torneig. A seguir gaudint en els taulers!

Joan Maura: vam haver de treure fitxa pont doncs aquest jove de l’Escola Laia no estava federat. Gràcies a ell hem pogut fer l’equip i volem agrair-li. Mai és fàcil donar el primer pas i tot i fer només 1 de 6 punts podia haver fet algun puntet més doncs tenia alguna partida totalment guanyada. Tot i així, molt satisfet del compromís i, estem convençuts que progressarà com ho han fet els altres companys.

Oscar Cejudo: ha fet 3 de 6 punts. Es nota molt la diferència d’edats. És un jugador sub10 de primer any i del petits. Li cal una mica més experiència per jugar les partides amb més calma. Té talent i, estic convençut, que sent més reflexiu i no tan impulsiu, tindrà una bona progressió.

Noel Cejudo: què podem dir d’un nen de només 6 anys i que ja està acostumat a jugar en categories superiors? Ha fet ple, 6 de 6 punts. Juga excessivament ràpid com el seu germà. Penso que hem d’insistir en aquest tema però sense obsessionar-nos. El més important ara és que gaudeixin dels escacs i, mica en mica, hauran de posar aquesta pausa que cal per jugar un bons escacs.  Llàstima que tot i la puntuació el premi al millor 4r tauler se’l va endur un altre company amb millor classificació del seu equip.

Sub12: partíem amb el ranking 27è i hem assolit un meritori 8è lloc fent 13,5 punts de 24 possibles amb tres victòries i tres derrotes. L’equip estava integrat per:

Asier González: defensar el primer tauler mai és fàcil i més en una categoria com sub12 on hi ha joves que porten 2 o més anys competint i Asier només sis mesos. Molt meritoris els 3 de 6 punts assolits. Té un joc prou madur pel poc temps que hi juga i una gran afició.  Amb les classes i la dedicació personal (autodidacta) no tinc cap dubte que la progressió serà ràpida.

Luis Enrique Zelaya: també molt bé el nostre segon tauler fent 3,5 de 6 punts.  S’ha vist una evolució en aquest jugador fent partides més pausades i sent més reflexiu. Jugar la Lliga li ha anat molt bé per millorar.
Té potencial i li caldrà jugar més partides per posar en pràctica tot allò que aprenen a les classes.

Mario Soler: ha fet 3 de 6 punts. Com la resta de companys, ha millorat molt els resultats si els comparem amb els torneigs precedents. Però sent ja sub12 encara juga excessivament ràpid amb el corresponent impacte negatiu a les partides. Ha de millorar aquest aspecte per seguir progressant.

Vicenç Alfonso: ha fet 4 de 6 punts. Ha fet una molt bona progressió en els darrers sis mesos on només cal comparar els resultats dels darrers campionats. Com la resta, només porta sis mesos competint i cal anar poc a poc però estem contents amb la seva progressió.

Espero que hagi estat una bona experiència per tots els nostres joves i, com sempre, agrair als pares la dedicació i paciència doncs va ser una jornada intensiva.

Per acabar vull agrair a tota l’organització del torneig encapçalada pel director Raül Arza i l’àrbitre Mireia Ramón la gran feina feta abans i durant el torneig així com l’agilitat en un torneig on molts joves s’iniciaven en la competició i mai és fàcil la coordinació.  

Dani Travesset












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada