diumenge, 30 de juny del 2024

Torneig infantil de fi de curs 2024

Dissabte 15 de juny, a la nostra seu, es va disputar el tradicional torneig social de fi de curs.

Van participar 34 joves de les escoles del barri,  casalencs i amics del club d’escacs La Gramenet i el Congrés. 

El torneig es va dividir en dos grups: un sub10 amb 24 participants i un sub14 amb 10 participants.

Els sub10 van jugar cinc rondes sense rellotge. La majoria de joves son de primer any amb molt poca o nul·la experiència competitiva i, per molts, era la primera trobada amb joves d’altres escoles.

El campionat va ser guanyat per una noia: Miriam Giménez Santamaría. En un esport on el percentatge de noies està per sota del 10% cal destacar la bona feina feta durant tot l’any de la Miriam. 

L’acompanyaren al podi:

1r Miriam Giménez (Sant Andreu)  5 punts

2n César Gallardo (La Gramenet)    4 punts

3r Hugo Valader   (Escola Font d’en Fargas)  4 punts

Cal destacar el bon torneig de Óscar Cejudo que tot i fer també 4 punts, va quedar fora el podi (4r. Clas)

El trofeu al millor sub8 va ser per Juan Pablo Vivas (La Gramenet)

Els sub14 jugaren un sistema suís a sis rondes amb rellotge a 7 minuts  més 5 segons d’increment. Tot i tenir una mica més d’experiència, son joves poc rodats i aquest és el torneig ideal per anar entrant mica en mica en aquest món. Algun d’ells només portaven setmanes assistint a les classes. Tot i així, van posar en pràctica el seu aprenentatge i, sobretot, passar una bona estona.

El podi va ser per:

1r. Zichen Li (Sant Andreu)  5,5 punts

2n. Luís Zelaya (Sant Andreu)  4,5 punts

3r. Martí Orozco (Escola Farigola)  4 punts 

En acabar, sobre les 12:30h, vam realitzar l’entrega de premis al Teatre de l’entitat i tot seguit van fer l’esperat pica-pica a la secció i sala Taca. Tots els joves es van endur la seva medalla. 

Vull agrair a tots els monitors de l’entitat Sául Marabaján, Ricard Bosch i Jan Travesset la feina feta durant tot l’any al Casal així com la inestimable ajuda del professor David Guix que amb la seva paciència va ensenyant per moltes escoles aquest estimat joc a molts joves.  Gràcies al company Salva Roig per ser un col·laborador habitual en aquest torneig i, en especial, a  Sergi Liarte que, des de fa molts anys,  és la persona que fa possible que aquest torneig es pugui dur a terme. 

Gràcies a les escoles que fan una aposta forta pels escacs (Escola Laia, Eulàlia Bota, Escola Farigola). Sabem dels beneficis que aporta als més joves i, tant de bo, segueixin tenim l’èxit i continuïtat com fins ara. 

Per finalitzar, agrair als pares la seva paciència en un torneig de quasi tres hores així com a tots els joves pel seu bon comportament. Esperem que guardeu un bon record d’aquest matí i ens retrobem pel proper torneig de Festa Major al novembre. Nosaltres seguirem apostant per aquests petits campionats. Jugadors que ara són molt importants al club i a l’equip de Divisió d’Honor també han passat per aquesta experiència.

Aquells que us agradin els escacs no tingueu por a fer el salt de l’escola a club federat. És un món  apassionant on hi ha un llarg camí per recórrer i, de segur, que us ajudarà a formar-vos com a persona.

Moltes gràcies!!!

Daniel Travesset   










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada