dilluns, 27 d’octubre del 2014

Final Catalunya edats per equips

Dissabte 25 d’octubre una expedició del nostre Club formada pels equips SUB10 i SUB18 marxava cap a l’Ametlla de Mar per jugar la Final de Catalunya d’Edats.

El Campionat consistia en un torneig a 5 rondes en equips de 4 jugadors pel sub10 (Sistema Olímpic) i de 3 jugadors pels sub18 (Puntuació matx) .

En Sub10 jugavem (per ordre de ELO)  amb Jan, Saül, Leo i Santi)
En Sub18 amb Sergi Liarte, Néstor i Marta.

El podi, a diferència d’altres anys, no estava el nostre abast. Potser en sub18 teniem una petita esperança però partiem amb el ranking 5 de 6 equips.

Crònica SUB18:

Només hi havien 6 equips. Cerdanyola, Sabadell, Vila Olímpica, Llinars, Olot i Sant Andreu. Llevat de l’Olot , la resta eren superiors en ELO.
En principi, Sabadell i Cerdanyola tenien places de podi assegurades. La tercera era una lluita entre la resta d’equips. Així que a nivell particular, tenia esperances d’assolir la plaça restant.

La primera ronda ens enfrentà amb el Sabadell amb un 1r tauler fantàstic, Díaz Camallonga. Vam perdre 3 a 0.  La veritat és que res a dir. Resultat just.

La 2ª ronda ens esperava al Llinars. Vam empatar 1.5 a 1.5 amb victòria de Néstor i taules de Sergi.

La 3ª ronda vam jugar amb el Vila Olímpica dels germans Ventura. Aquí ens jugavem part del campionat. Perd en Sergi amb Màxim i Néstor fa taules amb Àlex. Restava la partida de Marta totalmente guanyada. Jugavem a finish i la Marta acostuma a consumir massa rellotge. En els aclaparaments va fallar en temes tàctics i el rival li va treure xec continuu. Així que taules i un nou empat final.

Amb aquests resultat, el podi passava per treure 1,5 de 2 de les dues rondes del diumenge.
Ens quedava un rival fort el Cerdanyola i una darrera ronda, l’Olot, més assequible.

La 4ª amb el Cerdanyola ens va treure les esperances. Néstor guanya però Sergi i Marta perden.  L’empat entre Llinars i Vila Olímpica encara ens donava esperances de podi al poder haver un triple empat al 3r lloc.

Doncs bé, cumplim pronòstic a la 5ª ronda i guanyem a l’Olot per 2 a 1 amb victòria de   Néstor i Marta. Però al cop de començar el matx ja vam comprovar que el podi s’escapava al fer un ràpid empata mb tres taules en el matx Llinars-Cerdanyola que acabaria donant el Campionat a l’equip del Vallès i el 3r lloc al Llinars.

Finalment, vam acabar 5è empatats amb els 4r i a un sol punt del podi.
A nivell individual:

Sergi: 0.5 de 5. Val a dir que jugava amb rivals de 2200 i, fins i tot, amb un 2400. Tot i així el seu comportament va ser excel.lent. Llàstima que no va poder demostrar la forma del torneig de Sants.

Néstor: 4 de 5. Millor 2n tauler SUB18. Enhorabona Néstor. Molt bon campionat.

Marta: 1.5 de 5. També com en Sergi, va haver de lluitar amb rivals superiors i a més la sort no va ser aliada.

Molt bé la delegada Rosa Genovés. Fent de delegada i corregint exàmens alhora !!! Ja sabeu que dos coses alhora molts homes no estem capacitats! (je, je).  


Crònica SUB10:

Partiem amb el ranking 8 de 16. Un ranking massa elevat per la distorsió que provoca l’ELO del Jan. La realitat és que teniem pel darrera equips amb més experiència que el nostre. Els joves Saül, Leo i Santi s’estrenaven en una Final de Catalunya i això sempre té un peatge.

El sistema de puntuació era el Olímpic (punts per tauler, no per matx)

La primera ronda ens va enfrentar a l’equip més fluixet de Campionat , l’Amposta B.
El resultat va ser contundent  4 a 0 a favor. Això ens donava molts ànims a tots.
Però érem conscients que ho tindriem més complicat en rondes posteriors. La segona ronda ens enfrentar al Peona i Peó A. El millor equip de la categoria (sota el meu parer)  i el que va quedar Campió finalment. Cal destacar la victòria de Saül davant Nagore ( jugadora que va quedar com a millor nena als Escolar Sub10 de Barcelona) i unes bones taules d’en Jan amb negres davant en Nico Jiménez (5è. de Catalunya sub10). Per tant, vam poder arrancar 1,5 punts molt importants amb els futurs Campions.

En 3a ronda vam jugar amb el Lleida. Un equip molt dur  capitanejat pel Campió de Catalunya Sub10, en Jaume Foix. Va ser el matx que coincidia amb el del Madrid –Barça fatídic.  I la veritat que el matx va comença molt malament. Amb un ràpid 3 a 0 en contra. El Jan amb blanques va jugar molt bé i va guanyar en una gran partida al Campió de Catalunya sub10. Val a dir, que en Foix no va jugar al seu millor nivell i el Jan va saber aprofitar-ho.

Arribavem a  la 4a ronda  amb 6,5 de 12 punts possibles. Tot el que fos estar per sobre del 50% estava perfecte. Mala sort en el sorteig. Ens toca el Sabadell. Un equip molt compacte i que , finalmente, va acabar Subcampió. Es repeteix la mateixa situació que davant el Lleida. Finalment, perdem 3 a 1 amb victoria del Jan.

La darrera ronda, l’encaravem amb 7.5 de 16 possibles. Per sota del 50%. I el rival no era fácil. El Peó Vuit encapçalat per un dels millors jugadors Sub8 de Catalunya, en Gerard Año amb quasi 1900 ELO. Vam començar molt bé les partides. Per fi, van recordar tots la preparación teòrica  (je, je).                  Santi comença guanyant en una bona partida i això ens donava molta moral. Leo tenia peça de més davant un rival que portava 4 de 4.
Però un error fa que el rival li faci mat. Amb 1 a 1 , restaven els dos primers taulers amb partides molt complicades. Saül en un final de cavalls amb peó de menys fa taules davant un 1800.
Restava el Jan en una partida que, tot i patir una mica el principi davant la preparació teòrica del rival, va saber conduir-la i arribar a una posició guanyadora però de difícil valoració per un sub10. S’equivoca en el pla i queda perdut. Jan  havia de guanyar per tal d’assolir el diploma al millor 1r tauler.  La sort aquesta vegada va estar del seu costat i el rival va desaprofitar una clara avantatge en un final de torres guanyador . Va recuperar  un peó passat del rival i finalmente va guanyar posant el 2.5 a 1.5 final.

Resumint,

A nivell d’equip: dos victòries i tres derrotes amb un total de 10 punts sobre 20 possibles.  Això ens situa en el grup del 8 a l’11 classificat de 16 equips.
Tenint en compte que vam perdre amb el Campions, subcampions i 5è. classificat penso que l’actuació és prou bona donada la nostre inexperiència en aquest Campionat.


A nivell individual:

Jan : 4,5 de 5   Diploma al millor 1r tauler SUB10.
Saül: 2,5 de 5
Leo: 1 de 5
Santi: 2 de 5


No vull acabar, sense agrair als pares (Gabriel , Narciso, Isabel, Miguel, Rosa  i Òscar)  la seva dedicació en aquest dos dies.

Penso que ens ho hem passat molt bé i l’experiència ha estat molt positiva.
Llàstima que Santi va patir la nit de dissabte i diumenge problemes digestius i no va estar al 100%. Però hores d’ara ja està totalmente recuperat !!

Tant de bo , l’any vinent l’expedició andreuenca sigui més nombrosa !! Estic convençut que estarem molt a prop del llocs de podi !

Una encaixada
Dani
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada