dissabte, 7 de novembre del 2015

Alexander Morozevich – Nico Garcia


Aquest passat dimarts 3 de novembre, un dia abans de començar el Magistral de Barcelona, Alexander Morozevich va donar una sessió de simultànies.

El Nico va tenir la oportunitat de jugar amb ell i va fer una gran partida que finalment va acabar en taules. En el moment d’acordar taules, el Nico tenia un peó de més tot i que amb un final molt complicat i amb un jugador devant que porta molts anys a l’elit mundial.

Però per si encara algú no sap qui és Morozevich, fem cinc cèntims:

Aleksandr Serguéievitx Morozevich (en rus: Александр Сергеевич Морозе́вич); nascut el 18 de juliol de 1977, és un jugador d'escacs rus, que té el títol de Gran Mestre des de 1994.
Morozevich ha estat un dels millors jugadors del món durant la darrera dècada, i va arribar a ser el número 2 mundial, a la llista d'Elo de la FIDE de juliol de 2008.
És conegut pel fet d'emprar obertures inusuals, com per exemple la defensa Txigorin (1. d4 d5 2. c4 Cc6), i més recentment el contragambet Albin (1.d4 d5 2.c4 e5); ambdós sistemes són molt difícils de veure al màxim nivell. També és ben conegut pel fet que prefereix el joc complicat abans que les posicions senzilles. Degut al seu estil arriscat i espectacular, que provoca relativament poques taules, en Morozevich és molt popular entre els aficionats.
A la llista d'Elo de la FIDE de l'octubre de 2015, hi tenia un Elo de 2711 punts, cosa que en feia el jugador número 9 (en actiu) de Rússia, i el 35è millor jugador al rànquing mundial. El seu màxim Elo va ser de 2788 punts, a la llista de juliol de 2008 (posició 4 al rànquing mundial).

Veiem la partida:
El Nico fent patir "Moro" 

"Millor miro de guanyar a un altre..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada