dilluns, 4 d’abril del 2016

Lliga catalana 2016. Crònica 9a Ronda

Fantàstiques noticies esportives a nivell global, el que ens ha deparat aquesta darrera ronda del campionat per alguns equips en tant que  uns altres hauran de continuar lluitant i desfruitant del dolç moment esportiu del club. Aquells que continuen jugant , ho fan per quotes altes i no pas mirant els descensos. I això sempre es de disfrutar!!

Anem per parts, perquè la jornada com no podia ser una excepció es preveia prou difícil. Veiem com la vàrem superar sense patir cap derrota.

SANT ANDREU 6 – CERDANYOLA 4

Gran Victòria contra un equip el Cerdanyola que havia arribat a portar 6/6 en la primera fase. Tot i algunes baixes com la d’en Bautista i Kim Travesset, l’equip va donar un gran pas per millorar la seva classificació. El rival venia un pèl afeblit per els últims taulers , però sempre amb bons jugadors- i els nostres joves Oriol i Ferran van poder aprofitar ‘ho anotant-se dos punts decisius pel matx, que acompanyaven a la bona victòria del mestre cubà Arian Gonzalez. Les taules de Karen, Arash, Eric, Toni Castelltort, Sergi Subirats i David Pueyo, feien augmentar els punts nostres fins a 6, deixant en poc mes que anècdota la derrota aquesta vegada del mestre català Einar Castellano.
Fenomenal resultat que alça a l’equip a falta de dues jornades a la sisena posició, però es cert que els dos matxos que queden són contra el 7è i 8è i que la classificació està molt ajustada. Un últim esforç dues setmanes més i aconseguirem un resultat encara millor.

IDEAL CLAVE 4- SANT ANDREU B 6

Es jugava el segon equip les seves aspiracions per entrar al playoff i tot i anar amb alguna baixa important per dalt i per baix, l’equip es va sobreposar de quina manera a base d’esperit i compromís i va aconseguir guanyar un rival directe a casa seva i emportar-se la segona plaça de playoff per ascens a primera!. Qui ho havia de dir després de les primeres jornades.
Ara tocarà promocionar, dues setmanes mes, a veure si ens fem amb la plaça que vam perdre ara fa dos temporades i que situaria els dos primers equips del club a les màximes categories dels escacs catalans.
Per taulers victòries de Jaume Anguera, Thomas, Fèlix Romero, i del impressionant Camacho que si no m’equivoco ho ha guanyat tot!!.
Taules de Dani, Nico –gràcies per l’esforç en vindre una setmana difícil- Choco i Tacón.
Derrotes, ara ja anecdòtiques  de Joaquim Travesset i d’Aitor, que durant el campionat han anat aportant punts importants per que el equip estigui on està.

SANT ANDREU C 6- SANT JOSEP 4

Matx a priori dificilíssim contra un equip el Sant Josep que venia de fer grans resultats, però que a Sant Andreu va caure derrotat en un matx en el que els nostres tot i semblar salvats- a la pàgina de la federació continua indicant que baixen 4 equips!!- per si de cas van donar gairebé el màxim de les possibilitats i van aconseguir fer-se amb un punt que ha deixat el C atenció, en cinquena posició quan gairebé unes setmanes enrere es jugava un matx point per baixar.. Doncs aquí tenim, el equipet de preferent continuarà un any mes en aquesta categoría, important com pont cap a les categories superiors.

En aquest matx al casal, victòries de Simon, Sosa, Casals i d’un Conesa que ja no enganya a ningú amb el seu Elo real ,- et trobem a faltar els dimecres, je je-, taules de Franzoni, Nèstor, Pica – gràcies també per el teu cop de mà aquesta temporada- i Jan Travesset – que es un Sub-12!!-. Derrotes d’en Sergi Liarte i de Joan Sala.

SANT CUGAT C 3 – SANT ANDREU D 3

Semblava fàcil a priori el rival, -per que us feu una idea el tauler amb mes Elo presentat fins ahir per aquest equip era un 1830-però aquest es va presentar amb la millor alineació de la temporada –per tal d’evitar el descens i presentava tres taulers de 6 per sobra de 1905 punts!

Però no va aconseguir el seu noble objectiu, perquè es va trobar amb alguns jugadors nostres en estat de gràcia, on el treball i experiència d’anys dona els seus fruits.

Començava el dia amb una victòria d’en Edgar qui va fer una molt bona apertura i va quedar amb bona avantatge però que va ser caçat pel seu rival perdent qualitat, quan gairebé semblava perdut i el rival ja buscava la manera d’acabar la partida, en Edgar va anar preparant una trampa tàctica en la qual va caure el rival en un mat torre /Alfil. Bona combinació del jove valor.
Tot seguit perdia en Francesc en el seu debut a la segona provincial, matx empatat, puntuava en Josep Clavé, i tot seguit en Salvador Elias, tirava d’experiència i en un final igualat col·locava un cavall boníssim que guanyava peça i feia abandonar el seu rival. En Salvador Roig tampoc deixava guanyar el rival i ens donava el tercer punt, que el rival remuntava en no defendre per la meva part  unes tables clares en un final que s’ha de millorar. Total 3-3 i el equip D ha acabat el campionat en una molt meritòria 4ª posició, a mes del que em après i gaudit tots els components.

CASTELLANO LEONES 2 – SANT ANDREU E 2

Un E minvat per les baixes, aconseguia no perdre el seu matx, gràcies a la victòria d’en Fernando i les taules d’ Anna Travesset i Saul qui tenien davant jugadors que els superaven clarament en edat. No es van arronsar els nostres nanos i no es van deixar superar.

Derrota d’un Enric Castillo a qui només podem felicitar en el seu debut i agrair la seva ajuda  perquè es va assabentar que tenia que jugar just el dia abans. Ja vindran els triomfs!!

Finalment aquest equip acaba en una meritòria tercera posició general. Res malament per el equip que més pateix les baixes de tots, i que tenia molts jugadors debutants en competició.

Bé, com veieu encara queden jornades en las que ens jugarem alguna cosa.

Moltes gràcies a tots.

Jordi Pons

Les partides del primer equip:CLASSIFICACIONS:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada