dimecres, 9 de novembre del 2016

Catalunya per Equips d'Edats 2016

El passat 29 de novembre fins el 31 va tenir lloc el ja habitual campionat de Catalunya per equips d’edats a Lloret. Aquest any l’expedició st Andreuenca va estar formada per un equip sots 10 i un sots 12.  És un orgull per tots els monitors veure com cada any anem creixent en cantera i podem anar presentant equips en aquesta competició. Arribarem l’any que ve a 3?

SOTS 12
L’equip sots 12 estava format per Jan Travesset, Edgar Roca, Artur Taltavull i Saul Marabajan. Aquesta competició només era nova per l’Edgar però els quatre ja tenen molta experiència en altres competicions. És el primer any que formen equip i a Barcelona els va anar força bé quedant els primers. Aquí partien des del primer lloc del ranking però això no significava res, ja sabíem que hi hauria equips que ens posarien les coses difícils.

El torneig no va poder començar millor. La primera i la segona ronda van guanyar 4-0 al Mollet i al Cassà.
Les tercera i la quarta van guanyar 3-1 al Badia i Cerdanyola del Vallés. Per tant, encaraven la segona meitat del torneig líders amb 14 punts de 16 i a 2 punts i mig del segon i amb molt bones sensacions en cada partida (jugant de forma molt seria per l’edat que tenen).
La cinquena ronda van perdre contra el Colon Sabadell Chessy per la mínima. El coixí que havien aconseguit abans els va valer per continuar primers tot i l’entrebanc.
La sisena ronda es presentava clau de cara a aconseguir el títol o lluitar pel podi. Jugaven contra el Peona i Peó, segons a mig punt. Però durant els primers moments del matx les sensacions no eren gaire bones. Tot i haver moments que semblava que podien remuntar, al final van caure derrotats per la mínima. El Peona i Peó els relegava a la segona posició. Era la segona derrota consecutiva per la mínima, però encara hi havia opcions reals de guanyar el torneig. Tot passava per  fer un molt bon matx amb la Vall del Tenes la última i esperar resultats.
Però la setena ronda va ser per oblidar. No va començar malament, però de sobte van començar a caure de manera inexplicable les derrotes dels nostres jugadors fins el 0-4.

Aquest resultat ens va deixar amb 17 punts de 28 a la sisena posició empatats amb els quarts a 1 punt dels tercers (Vall de Tenes), a 1 punt i mig dels segons (Peona i peó) i a 2 i mig dels primers (Sabadell).

Per taulers:
Jan Travesset: va fer 4.5 de 7. Va estar per sota del seu nivell, però val a dir que defensar el primer tauler mai és fàcil i que sobretot va haver de estar tot el cap de setmana jugant amb un braç en cabestrell, situació molt incòmoda i més per un nen.
Edgar Roca: 4.5 de 7. Va jugar força bé les seves partides. Però al ser per un torneig per equips va haver d’agafar taules o intentar forçar una partida molt igualada i això va fer que  no fes més punts.
Artur Taltavull: 5 de 7. Va començar el torneig amb 5 de 5 jugant molt bé, però a les dues últimes rondes no va acabar de rematar les partides.
Saúl Marabaján: 3 de 7. Torneig irregular d’en Saul, una llàstima ja que totes les partides les tenia ben encarades però en els moments finals cometia errades que li costaven el punt. Tot i això va fer un punt molt important contra el Peona i Peó a la penúltima ronda que encara deixava a l’equip amb possibilitats.

Un factor determinant de tots quatre jugadors és que s’han deixat peces netes en partides que tenien molt ben encarades i sense cap mena d’aclaparaments de rellotge. En algunes m’atreviria a dir que amb clara avantatge.  És estrany en jugadors que son força fiables per l’edat que tenen.   Però una vegada més hem de recordar que son nens i l’experiència ens demostra, un any més, que aquestes coses passen i no és fàcil trobar un remei per futures edicions.  Cansament, nervis, ...influeixen en la manca de concentració i , si això afecta als adults com no ha d’afectar als més joves ?

Tot i els mals resultats finals, l’ambient va ser bo i l’actitud de tots quatre va ser sempre bona. Era un equip que s’estrenava a Catalunya i encara que no va ser el millor torneig, els ha donat un grau d’experiència de cara a futurs per equips segur que millors.

SOTS 10
L’equip sots 10 estava format per Enric Castillo, Albert Vidal, Arnau Pelegrín i Bernat Pujades.
Un equip bastant novell. L’Arnau i el Bernat s’estrenaven en aquesta competició i l’Enric i l’Albert la van jugar l’any passat (sent el primer torneig que disputaven).
L’equip partia de ranking 17 d’un total de 19 equips. Cal a dir que en aquestes categories el ranking és una mica enganyós ja que l’ELO no acaba de reflectir el nivell real de tots els jugadors. El nostre objectiu era passar-nos-ho bé, anar guanyant experiència i a veure si podíem donar la sorpresa.

L’inici de torneig va ser BRUTAL. Un empat a la primera ronda contra els veïns (la Lira), que partien com un dels equips més forts (finalment van acabar 4rts) i una victòria contundent a la segona contra el Colon Sabadell Chessy.
A la tercera ronda van perdre per la mínima contra el Vilafranca (3r del ranking) en un matx molt lluitat.
A la quarta derrota contra la Paretana que tenen un dels millors jugadors de la categoria.
A la cinquena empat contra el Gerunda amb una lluitada victòria de l’Arnau sent una de les últimes partides en acabar de la categoria.
A la sisena dura derrota contra el Ripollet on semblava que els nostres jugadors encara estaven adormits.
I a la última, victòria contra el Peona i Peó per la mínima per marxar cap a casa amb un bon sabor de boca.
Finalment 13.5 punts que ens deixaven a la posició 12 partint de la 17 de 19 equips.

Per taulers:
Enric Castillo: no sempre és fàcil jugar de primer taulell i creiem que (tot i no tenir un dels seus millors tornejos) va lluitar molt les partides contra rivals que de ben segur donaran molt a parlar (Pol Creixans, Foix Torrents, Aleix Miró...). Finalment 2.5 de 7.
Albert Vidal: igual que l’Enric no ha estat dels seus millors tornejos però no tenim cap dubte que pot demostrar molt més que el que ha demostrat. Acaba amb 3.5 de 7, el 50% que jugant de 2n tauler tampoc està gens malament.
Arnau Pelegrín: molt bon torneig d’un dels que s’estrenava en aquesta competició. Jugant partides poc a poc, sent dels últims en acabar i amb molt bones maneres. Finalment 3.5 de 7 que per ser la primera competició està molt bé.
Bernat Pujadas: PICHICHI molt bon torneig del Bernat que també s’estrenava en la competició. Aconseguint 4 de 7 (superant el 50%). Llàstima les derrotes per descuits ximples que li van suposar la derrota.

En general molt bon ambient i molta companyonia. A seguir treballant i de ben segur que l’any que bé anirà millor.

Per últim agrair als pares tot l’esforç i el bon rotllo que han transmès durant tot el torneig. Sense ells, tot això, no seria possible. 

 Els nostres sub-10 a punt de començar la ronda

 Sub-12. Saúl, Artur, Edgar i Jan.

   Els monitors, Nico i Sergi amb l'Arnau, Bernat, Albert i Enric.L'expedició al complet. Jugadors, monitors i família!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada