dimarts, 11 de setembre del 2018

Campionat d'Espanya Sub-14

Del 16 al 21 de juliol, a Salobreña (Granada), s'ha disputat el Campionat d'Espanya sub-14. Enguany, teniem representació massiva del Sant Andreu amb set joves del club més dos joves que preparaven amb nosaltres. És un torneig molt recomenable, on cal una puntuació mínima al de Catalunya, per poder participar on hi ha un ambient escaquístic fabulòs. A més intentem combinar-ho amb una mica d'esport i platja. Val a dir que, aquest any, el joves anaven acompanyat de dos monitors del Club en Kike Colón i l'Oriol Delisau.











Jan Travesset:
Molt bona l'actuació d'en Jan. Segueix demostrant any rera any el seu esperit de lluita fruit d'una gran autoconfiança i de saber gestionar molt bé la pressió. S'ha quedat a les portes del podi al caure derrotat en la darrera partida. Una llàstima doncs tenia el millor desempat del campionat la qual cosa li hagués donat  el 3r lloc en la classificació final. Te coses a millorar. Li cal saber gestionar una mica millor el temps (rellotge) i la concentració en determinats moments. A més, si treballa una mica més durant l'any creiem que pot lluitar amb els millor jugadors espanyols com ja ha demostrat en aquest torneig.

Edgar Roca: 
Ha jugat per sota de les seves possibilitats. La primera ronda en aquests campionats et marca i Edgar no va començar bé. A més, a l'equador del campionat va cometre errors molt greus al deixar-se peces en combinacions molts senzilles. Ha jugat de manera irregular i tot i fer 6 punts creiem que ho hauria pogut fer millor. Tot i això, demostra sempre una gran actitut en el tauler. També ha de millorar la gestió del rellotge doncs en moments complicats, on li cal temps, no en té i deixa escapar partides.

Artur Taltavull:
ha treballat molt bé la preparació teòrica amb els monitors i, sincerament, ha tingut totes les partides amb clara avantatge al mig joc. Ha combinat partides molt bones, com la primera amb un sacrifici de peça a f7 amb d'altres on l'entrega no era òptima. Per tant, ha jugat de manera irregular la qual cosa li ha fet, tot i començar molt bé el campionat, acabar molt per sota del que esperavem. Cal millorar la concentració en determinats moments per treure millor rendiment del seu talent.

Arnau González Cobos:
Al igual que Edgar, va començar malament el campionat i això li va provocar jugar més pressionat del normal. Tot i perdre només dos partides ha jugat molt per sota de les seves possibilitats amb un joc molt irregular. Aquest excés de pressió li ha creat falta de confiança que unit a la gran autoexigència d'aquest jove ha fet un còctel molt perjudicial en aquest campionat. Ha de millorar la gestió del rellotge per poder definir les partides quan està amb avantatge i la preparació teòrica.

Josep Navajas:
Venia amb un mal record del darrer campionat d'Espanya a sub 12 de segon any. Enguany, va començar amb victòria la primera ronda i sempre ha estat per sobre del 50% tot i ser de primer any. Ha fet un bon campionat tenint en compte que ha canviat en el darrer any molt el seu repertori i això necessita un temps d'adaptació. Fa obertures que s'adeqüen més al seu estil de joc però cal millorar-les com demostra la partida amb l'amic Pau Moya on va quedar molt malament d'obertura. També ha combinat bona preparació teòrica com en la darrera ronda amb el campió d'Espanya sub12 on va fer taules després de sortir amb molta avantatge de l'obertura.

Saúl Marabaján:
S'estrenava en el campionat de Catalunya i va obtenir la puntuació mínima per accedir al d'Espanya on, evidentment, també s'estrenava. Venia amb molta il·lusió i creiem que s'han complert amb escreix les expectatives. Va començar molt bé el campionat fent dos taules amb jugadors de 1950 i 1850 fide la qual cosa li va donar molta confiança però se li ha notat el cansament en la part final del torneig on va fer una partida per oblidar a la 8a ronda. Ha fet unes classes extres abans de Salobreña on ha guanyat en motivació i preparació teòrica i això s'ha notat en el campionat. És el jugador amb menys experiència competitiva i assolir el 50% és per estar content. A més, s'ho ha passat de conya !! A Salobreña ja coneixen a Saúl. Intercanvi de samarretes amb d'altres joves d'altres CC.AA., set penals parats de set xuts al partit de futbol 7, etc. Així que de cara a l'any vinent, a treballar per poder repetir l'experiència. Saúl recuerda traer colonia el próximo año !! (jejeje)

Antoni Navajas:
És sub12 de primer any i del desembre !! I va participar a sub14 !! Això vol dir que jugava amb rivals que li treien tres anys !!! Té una gran actitud en el tauler. És molt lluitador. Les seves partides no baixen de tres hores i només per això cal felicitar-lo. Ha fet bones partides com davant la jugadora valenciana Viviana Galván sub14 de 2n any que és una clàssica en els podis femenins espanyols. Teniem un pacte que era fer un torneig digne i arribar als 3,5 punts de 9 partides. I es va assolir !! Moltes felicitats !! Antoni ens donarà moltíssim en el Campionat de Catalunya per equips sub12 que tindrà lloc a l'octubre.

Àlex Ramón:
Tot i ser jugador de la Gramanet (La Colmena) el considerem un jugador de la casa doncs desde fa dos anys ve a les classes que fem al club i està totalment integrat amb tots els nostres joves. Ha fet un molt bon torneig situant-se amb 5 de 6. Només dues derrotes davant Lin Yingrui i el seu amic Jan. Ha guanyat molt en confiança i esperit de lluita demostrant-ho en partides on està clarament inferior i treu profit del no-res. Aquest campionat confirma la bona actuació al Campionat de Catalunya on va quedar 4t.  Ha de millorar la gestió del temps però a l'inrevés d'Arnau, Edgar i Jan.  Juga un pèl ràpid i li cal una pausa en determinats moments. 

Marc Martínez:
aquest jove andorrà venia amb en el seu padrí (avi) a Salobreña. Donat que no podia portar preparador, el pare va demanar-nos poder-lo integrar en el grup del Sant Andreu. En Marc ha fet un bon torneig fent 5 de 9. Es nota moltíssim que està en bones mans. L'amic Òscar de la Riva està fent una gran feina amb els joves andorrans. Coneix amb profunditat les obertures que fa però potser li manca més experiència competitiva. De segur que tenint els millors jugadors de Catalunya més a prop tindria un nivell més elevat. La competència fa millorar al grup. Ha tingut un joc molt constant i ha fet partides sòlides. La integració en el grup ha estat fantàstica. Ha estat un plaer poder comptar amb un jove com ell.

Com sempre, aprofitem per agrair a tot els joves el seu bon comportament i la seva lluita en dies de doble ronda. Als monitors la gran tasca feta en dies on dedicaven prop de cinc hores de preparació i als pares l'esforç que fan i el sofriment que pateixen per fer d'aquesta setmana una setmana que sempre tindran en la memòria els nostres joves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada