dimecres, 1 de maig del 2019

Final de Catalunya d'Edats. Edgar Roca campió sots 14

Final de Catalunya d'Edats. Edgar Roca campió sots 14

Edgar Roca a la partida que li donaria el títol de Campió de Catalunya

Del dia 13 al 18 del passat mes d'abril es va jugar a Vila-seca el Campionat de Catalunya d'Edats 2019.
Aquesta edició ha estat de rècord, ja que ha comptat amb 544 jugadors i jugadores. A més de la competició s'han dut a terme diverses activitats de lleure pels esportistes i els seus acompanyants, com ara un concurs de puzles, un torneig de partides llampec o un tast de vins.
El Sant Andreu ha tingut, com ja ve sent habitual, un presència destacada a les categories sots8, sots10, sots12, sots14 i sots16.

En aquesta categoria sots14 hem assolit el major èxit, en aconseguir l'Edgar Roca el títol de Campió de Catalunya. Moltes felicitats Edgar!!

Tot seguit fem un  anàlisi de l'actuació dels nostres joves.

CATEGORIA SOTS 8:

Ayan Uddin: 5.5/8 (8). Gran torneig del jove Ayan que repetia l’experiència de jugar el campionat de Catalunya Sots-8. Llàstima dels nervis propis d’un nen de la seva categoria que li van fer cedir un punt a la primera partida i un altre a la penúltima on es jugava tenir opcions a fer podi. Tot i això és un jugador amb molt de futur i va aconseguir emportar-se a casa una medalla. Moltes felicitats, a seguir treballant!


CATEGORIA SOTS 10:

Jordi Vidal: 3/9 (81). Torneig de més a menys. Va començar jugant bé però a mesura que es va trobar amb rivals del seu nivell, va començar a regalar partides jugant molt ràpid. Una llàstima perquè no ha demostrat el nivell que realment té.

Marc Peiró: 4/9 (62). Molt bon final de campionat. És un noi de primer any i afronta molt seriosament les partides. Tot i tenir lapsus per manca de concentració, molt normal a la seva edat, juga bastant correctament totes les partides. Cap al final del campionat va començar a utilitzar més el temps i això es va reflectir en els resultats.

Biel Torrent: 6/9 (22). Jugador revelació. Gran campionat en la seva estrena. Ha anat de menys a més i s'ha adonat que cal aprofitar el rellotge per assolir millors resultats. Si segueix treballant com fins ara, amb la motivació i ganes que té per millorar, arribarà molt lluny. Moltes felicitats!


CATEGORIA SOTS 12:

Ferran Chiva: 4.5/9 (69). Molt bon debut del Ferran. Mostra molt interès i juga partides molt serioses. Només ha perdut amb jugadors que han estat per davant i això demostra que ha jugat bé. Si continua així, millorarà segur.

Antoni Navajas: 6/ (26). Llàstima del mal inici que el va fer està pressionat durant bona part del torneig. Tot i això, va saber refer-se i va acabar el torneig molt bé fent taules la darrera ronda a retransmissió. Confiem molt en ell, doncs té talent. A seguir millorant!

CATEGORIA SOTS 14:

Víctor Nova: 3.5/9 (80). Bon torneig per ser debutant en aquest campionat. Podria haver fet més punts però en aquestes edats, si es juga ràpid, els rivals no perdonen. Cal jugar un pel més lent i els resultats vindran. Bona actitud davant el tauler i a les preparacions. El seu interès el farà progressar molt en poc temps. Ànims i a seguir així!


Enric Castillo: 4,5 punts de 9; posició 59. Després d’un mal inici de torneig, l’Enric es va recuperar i va acabar amb el 50% dels punts amb victòries a les dues últimes rondes. Un fet que parla molt bé del seu caràcter perquè en aquests tipus de campionats no és fàcil aixecar-se després de malts resultats. Malgrat acabar en una posició inferior al seu rànquing inicial (41), va mantenir un nivell de joc regular durant el torneig però li va mancar rematar algunes partides on tenia clara avantatge. Una llàstima perquè la qualitat del seu joc mereixia algun punt més. D’altra banda, el seu comportament davant el tauler va ser molt bo respecte a anys anteriors, on acabava les partides consumint molt poc temps. Ara es nota que l’experiència l’ha fet créixer com a jugador i si segueix treballant de ben segur que farà bones actuacions a la categoria sots-16!   

Albert Vidal: 4,5 punts de 9; posició 49. Molt bona actuació de l’Albert finalitzant molts llocs per sobre del que marcava el seu rànquing inicial (80). El seu nivell de joc va ser molt bo durant tot el torneig i sempre va estar per la part mitja-alta de la classificació lluitant i puntuant amb jugadors de rànquing superior i amb més bagatge que ell. A més, va deixar escapar algunes posicions guanyadores que li haurien donat més punts. Però, tot i així, en aquest torneig ha aconseguit fer un salt qualitatiu molt destacable. Els anys que porta competint i la incorporació de noves obertures al seu repertori (on destaquen partides molt bones amb l’anglesa) l’han ajudat a pujar el seu nivell de joc i en aquest campionat s’ha fet evident. Si continua amb aquesta dinàmica el seu futur és molt prometedor!

Josep Navajas: 6 punts de 9, posició 13. El Josep va completar una gran actuació mantenint un nivell de joc alt i molt constant. Va estar lluitant per les primeres posicions tot el torneig i, fins i tot, es va col·locar líder amb 3 de 3. Llàstima que a les partides més importants no va sortir bé de l’obertura i això el va perjudicar a l’hora de poder sumar més punts. De totes maneres, va jugar partides molt bones demostrant, una vegada més, que és un dels jugadors més forts de la seva categoria. A més, el Josep també destaca per jugar amb una tranquil·litat que no és fàcil de veure en nens de la seva edat. Té tots els ingredients per seguir creixent i, si continua així i treballa una mica més les obertures, de ben segur que en el futur aconseguirà millors resultats. Ànims!

Arnau González: 5,5 punts de 9, posició 21. L’Arnau va finalitzar en una posició enganyosa si tenim en compte el nivell dels rivals amb els quals va jugar. Va estar tot el torneig per la part alta i només una derrota a la ronda 8 el va privar d’arribar a l’última partida amb opcions de quedar entre els 5 primers. Tot i això, va realitzar un gran torneig competint i puntuant amb molts dels màxims favorits de la categoria. No va estar gaire afortunat en els emparellaments i, potser amb una mica més de sort segur que hauria sumat més punts. El seu nivell de joc va ser bo i constant, potser l’única ‘’taca’’ són les taules de la ronda 2 amb un rival teòricament inferior. Però es va recuperar i sempre va estar lluitant per les posicions de dalt. Ha demostrat que pot competir amb els jugadors més forts de la categoria i això és un bon senyal. Cal seguir així perquè sens dubte tindrà més oportunitats d’aconseguir millors resultats en el futur.

Jan Travesset: 6 punts de 9, posició 14. Després d’una victòria a la categoria S-12 i un sub-campionat l’any passat a la categoria S-14, el Jan va trencar la ratxa i no li va sortir un bon torneig. Va tenir un nivell de joc irregular i molts problemes amb el temps a la majoria de partides. Aquest fet va provocar que deixés anar molts punts amb rivals ‘’teòricament inferiors’’ que hauria d’haver guanyat. Tot i això, va estar lluitant per les primeres posicions tot el torneig fins a la dolorosa derrota de la ronda 8, en una partida que, curiosament, va ser de les millors que va jugar però en la qual el temps se li va tirar a sobre i el va perjudicar a l’hora de rematar la partida. Finalment, després de molta lluita va perdre la partida i es va quedar sense opcions de disputar l’última ronda amb aspiracions de podi. Una llàstima perquè la seva posició final no es correspon ni molt menys amb el seu nivell de joc, que és molt alt, tal com ho mostra la seva trajectòria. De totes maneres, aquest mal resultat el pot ajudar a corregir errors per seguir creixent. Té tots els elements per convertir-se en un jugador referència a Catalunya, però ara és el moment de fer una passa més i treballar fort.

Edgar Roca: 7,5 punts de 9, CAMPIÓ. Victòria històrica i merescudíssima per l’Edgar després de completar una actuació brillant i demostrar que, actualment, és el jugador més en forma de la categoria sots 14. És una victòria històrica perquè és el seu primer títol a Catalunya i això sempre quedarà en la memòria.I és merescudíssima perquè és el resultat del treball, l’esforç i la perseverança. És el triomf d’un jugador que sense fer massa soroll sempre havia estat per dalt els anys anteriors però, per una cosa o una altra, s’acabava quedant a les portes del podi. Però, a base de treball i molt esforç, aquest cop la història ha estat ben diferent, i l’Edgar l’ha adornat entrant a un podi per la porta gran, i  obrint la porta més privilegiada de totes.


En la memòria de tots els presents a Salou sempre ens quedarà el record de l’última partida del torneig. Una partida agònica, una partida que quasi provoca alguna taquicàrdia a monitors i pares, una partida que va tenir menjant-se les ungles a TOTA la delegació del Sant Andreu, i una partida que, finalment, li va donar el títol de Campió de Catalunya Sots-14. Enhorabona Edgar!!! Però no t’aturis aquí i continua treballant igual de fort, perquè amb aquesta dinàmica t’espera un futur ple d’èxits!! 

CATEGORIA SOTS 16:

Jordi Chiva: 2.5/9 (80). Torneig molt complicat pel Jordi. Ha pagat car debutar en una categoria com S16. Per desgràcia, els punts no han reflectit el seu nivell real de joc ja que ha regalat més d’una partida amb moltes opcions de victòria. Estem molt contents del seu esforç i si continua com fins ara, jugarà molt bé. Ànims i a seguir treballant!

Àlex Ramón: tot i no ser jugador del club (La Gramanet) sempre ve a les nostres classes i, per tant, amb la nostra expedició. És un més del club i ens sentim sempre molt orgullosos dels seus resultats. Venia amb una molt bona dinàmica de la Lliga catalana on havia fet 8.5 de 9. Tot i ser sub16 de primer any te qualitat per estar al grup de dalt. Tot i així, aquest campionat va estar molt irregular. El va marcar el mal inici i això el va fer jugar a contra-rellotge durant tot el torneig i més pressionat del que hauria. Ha comés molts errors tàctics que li han costat punts i això és fruit de jugar massa ràpid. Li cal una mica més de concentració durant la partida per ser més regular en aquesta mena de campionats on pocs error es poden fer si els objectius son alts. Ha fet 5 de 9 quedant en la 30a posició.Partia en el ranking 16.

Saúl Marabaján: ha fet 5 de 9 quedant en lloc nº 32. Sortia amb el ranking nº30.
Venia de fer una molt bona Lliga catalana i es prenia aquest campionat amb molt d’interès doncs volia repetir la bona experiència de l’any passat al campionat d’Espanya (Salobreña). Per tant, el seu objectiu no era fàcil. Li calien 5.5 de 9.
Fer un +2 en aquesta categoria sent de primer any és un bon repte. Malauradament, s’ha quedat a mig punt del seu objectiu però creiem que la seva actuació ha estat bona. Li ha mancat més constància en el joc per puntuar amb rivals superiors. Això li hagués donat un plus de confiança que li va mancar després d’un mal inici (1,5 de 4). El tram final amb 3.5 de 5 el deixa en el lloc que es mereix. Creiem que està progressant molt bé (ha pujat 150 punts Elo català en els darrers mesos  i això és digne de ser elogiat). Has de seguir així !

Vull acabar aquestes línies, com sempre, destacar algunes coses:

Enguany hem trobat a faltar a l’Artur Taltavull. Després de molts anys venint a les Finals ara li calia un temps de descans i, tant de bo, poguem disfrutar de la seva presència en futures edicions.

Vull remarcar la feina de tots els monitors, que feu les classes setmanals al club Filemón, Jonathan, Kike, Uri, Nico i Sergi. Aquestes classes són la base del nostre èxit. La motivació que transmeteu a tots els joves així com la vostra dedicació és impagable. Gràcies en especial a Kike, Uri, Sergi, Nico i Miquel qui heu format un equip formidable i del qual ens feu sentir molt orgullosos del nostre club. Estem molt agraïts.

Papis i família: sou collonuts. Cada vegada ens anem coneixent més i ens ho passem millor. Compartir excursions, partidets de futbol, xerrades amb el nostre café, victòries del Barça, etc fa que la nostra estada sigui molt confortable.
Albert: la propera anirem tots en bici i et seguirem a roda. Això de fer un Sant Andreu-Vila-seca està xupat ! 😊 Per cert, la propera vegada que escoltis soroll a l’habitació, a banda de posar-te taps, avisa a la dona…😊

Per acabar destacar a un jugador que ens ha donat moltíssim al nostre club. Èric Domínguez. Des de fa un any que dona classes a Edgar. Amb el seu saber fer està transmetent tota la seva saviesa escaquista (que és moltíssima!) a l'Edgar i sempre des de la discreció i el respecte. Ets un mirall per tots els nostres joves (i no tan joves) i estem molt orgullosos de tenir-te com a amic i company! Tant de bo, en pocs anys tinguem bona part d’aquests joves al primer equip i si algun d’ells arribés al teu nivell ja seria increïble !

Crònica de Nico García, Sergi Liarte, Kike Colón i Dani Travesset.  

Video cortesia de la familia Navajas:


Vista de la sala de joc

Analitzant les partides i preparant les següents



L'expedició al  complet


Aquesta foto és un exemple que el Sant Andreu és una pinya. Edgar jugant la partida que li donaria el títol. Tothom pendent del final.

La partida decisiva:





Edgar i Joan Carles Roca amb el trofeu de Campió de Catalunya 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada