divendres, 5 de juliol del 2024

Social de ràpides i final de temporada

El 9 de juny, a les 10h30’,  vam celebrar el Social de Ràpides amb un total de 20 jugadors a un ritme de 3’+2’’.

S’ha fet un canvi respecte a anys anteriors passant el dia de dissabte tarda i sopar a diumenge matí i dinar i l’acollida ha estat molt bona.
Enguany, teniem molta participació de jugadors del primer equip entre els quals hi havia 2 MF i 4 MC. Per tant, un torneig força dur tot i que sempre hi ha jugadors amb menys elo però que són autèntics especialistes d’aquest ritme de joc.





El torneig va estar molt renyit però després de les nou rondes de joc el podi va ser per:
 
Campió:  Eric Dominguez
Subcampió: Antoni Castelltort
3r classif. Reinaldo Piñero 

Eric Domínguez, primer classificat

Antoni Castelltort, segon classificat

Reinaldo Piñero, tercer classificat

Els premis de tram van ser per:
 
Tram A: Sergi Liarte
Tram B: Mateu Farré
 
A destacar el gran torneig de Reinaldo, un autèntic especialista a ràpides. Molt bon paper de l’Arnau que, mica en mica, va consolidant el seu joc i millorant molt. Agrair la valentia de jugadors més novells però amb ganes d’introduir-se en aquest món com Asier, Jon, Roger, Liam i Hussein.
Fluixes les actuacions de Dani i Uri.
 
Els premis van ser llibres sobre torneigs històrics del segle passat amb partides comentades pel mateixos jugadors.

Cap a dos quarts de dues començavem a preparar el dinar.  Altres, bàsicament els companys que van venir a mig matí, van aprofitar a fer algunes partides per tocar una mica de fusta. És el cas de Joan Bautista amb Joaquim Travesset, duel d’octogenaris però que encara les toquen…
 
El dinar es va fer a la Sala Miralls del Casal amb un total de 36 persones. Vam fer un pica-pica d’embotits ibèrics, truites de patates i ceba, llagostins cuits i un segon preparació de la casa de menjars La Comtal.





 
Durant les postres, vam començar a fer l’entrega de premis de Social i els reconeixements a jugadors que durant la temporada havien assolits fites importants.  
 
Com l’exquisit pastís s’havia de començar a menjar van iniciar el torn de reconeixements al company i amic Pedro Díaz López, jugador que el febrer d’aquest any ha fet 50 anys al club.
Després de bufar les espelmes ja vam poder començar a fer els repartiments corresponents. Alguns van repetir i,fins i tot, “trirepetir” :-)

En Pedro i el Dani amb el pastís i la placa commemorativa

 
El Pedro es va iniciar als 12 anys al Casal , concretament, el 4 de febrer de 1974. No era una època fàcil. La secció es començava a refer després d’uns anys de quasi nul·la activitat (1969-1972).
En una època on no existia l’ELO,  a Pedro no li va ser gens fàcil pujar de 3a a 2a categoria. Ho va assolir el 1984.  Però aquesta persistència li va fer agafar embranzida i fou el 1987 quan puja de 2a  a 1a categoria i el 1988 quan puja de 1a a Preferent.
El 1995 arriba a jugar al tauler nº4 a 2a Divisió (equivalent a  la 1a Divisió d’avui dia) amb un elo de 2160 fent 5,5 de 9 partides. Avui dia, el 2024, segueix en forma i així ho ha demostrat a la Lliga fent 9 de 11, un resultat excel·lent. Queda clar que és l’alumne que li fa més cas a Karen :-)
 
Però, si com a jugador ha estat molt important pel nostre club, també la seva presidència (setembre 2000 a setembre 2004) va marcar un gir a la Secció.  Iniciaven de nou, l’escola d’escacs. Aquells joves (Einar Castellano, Adrià Pueyo, David Pueyo, Albert Gómez, Joel Temparano, Sergio i Ignacio Bengoechea i Albert Fenollós)  arribats de la mà del Pedro procedents del Club Natació Sant Andreu van començar a marcar el nostre camí com a club i fins l’actualitat. Planter, planter i planter.  Evidentment que tot això no es fa tot sol i va saber reunir un grup de gent amb molta empenta i motivació per situar la Secció al lloc que es mereixia per la seva història.
 
Però si per alguna cosa s’ha de destacar al Pedro és pel seu compromís i generositat amb la secció i l’entitat.  Sens dubte, una de les persones més importants en la història del nostre club.
Gracias Pedro por ser piedra angular durante tantos años !!
 
Una vegada fet aquest reconeixement tant important, també vam tenir un record pel nostre company i amic Fulgencio Tacón Berrocal que ens va deixar el 14 de gener a l’edat de 64 anys després d’una llarga malaltia. Fulgen va ser un gran company, discret i sempre molt orgullós del nostre club. Va ser campió social de ràpides l’any 1985.
 
A nivell esportiu vam destacar:
 
1. Equip sub18 Campió de Catalunya per Equips (Lloret) Edgar Roca-Jan Travesset- Ferran Chiva.
    Equip sub20.  4r classificat

Ferran, Jan i Edgar recollint els premis amb el Dani
 
2. Territorial Barcelonés d’Edats:
A Sub 8:   Noel Cejudo :          3r classificat
A sub10:   Miriam Giménez:    Campiona femenina
A sub14:   Arnau Puiggené:     Campió
 
3. Campionat de Catalunya Edats Individual.  4r Ferran Chiva a Sub18
 
4. Lliga catalana: temporada excepcional dels sis equips moent 42 jugadors setmanalment i quasi recuperant els nivells prepandèmia. A destacar l’ascecns dels equips B i D. El gran 4r lloc de l’equip A i l’experiència del nostre equip F en la visita al Centre Penitenciari Quatre Camins.
 
Premi regularitat:  Jan Travesset  8,5 de 10 punts
                              Pedro Díaz  9 de 11 punts
                              Saúl Marabaján 9,5 de 10 (fase regular)

Saúl, Pedro i Jan
 
Després van venir els cafés i els agraiments de tots els jugadors als organitzadors del dinar.
 
Per acabar vull agrair a tots els que heu fet possible aquest dia, els qui vau venir al torneig i/o dinar, així com a la Lara, Sara, Merche i Neus per l’ajuda en les tasques logístiques del dinar.
 
A repetir-ho ben aviat !!
 
Bon estiu a tots.

Dani Travesset 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada