dilluns, 22 de febrer del 2016

Campionat Escolar de Barcelona i Baix Llobregat

JAN TRAVESSET: CAMPIÓ DE BARCELONA SUB 12

El passat 19 de febrer va finalitzar el tradicional escolar de Barcelona que es juga durant 8 divendres al Casinet i a les Cotxeres de Sants. Aquest any l’expedició st andreuenca estava formada per un total de 12 jugadors (4 en la categoria sub 10 i 8 en la categoria sub 12).  Poc a poc anem creixent com a club i esperem poder tenir representació en totes les categories en properes edicions.

El escolar de Barcelona és un torneig molt maco per gaudir dels escacs i acostuma a ser el primer contacte de caràcter més competitiu. Tots els que ja no som tant joves, i que l’hem jugat, guardem molt bon record.

Anem analitzar com ho han fet els nostres:

Categoria sub 10:

Un total de 4 representants en una categoria on hi havia 89 participants. Tots els joves participants han fet més de la 50% així que podem estar ben satisfets pel poc temps que porten.

Daniel Escuer: 4.5 de 8 26è classificat. Bon torneig del Dani fent més del 50% dels punts. És l’únic que no era dels “novatos” de la categoria i ha millorat la puntuació del any passat. Molt bones maneres i amb una mica de treball segur que aconsegueix grans coses.

Arnau Pelegrin: 5 de 8 22è classificat. Molt bon torneig de l’Arnau. Per ser el primer any en la categoria va demostrar que és un jugador molt perillós. Va començar el torneig de manera impecable amb 4 de 5 punts possibles i amb certes opcions d’ocupar una de les 10 primeres places abans de jugar la última ronda, una llàstima l’última derrota. És un noi molt mogut que a la que es controli una mica farà un gran salt qualitatiu. Moltes felicitats i a seguir treballant.

Albert Vidal: 5,5 de 8 12è classificat. Un altre que s’estrenava en la categoria i amb una grandíssima actuació. Té molt potencial i un gran interès. Gran millora en el seu joc pel poc temps que porta.  Encara li queda moltíssim per aprendre, en les últimes partides ja començava a pensar una mica més i és va notar en el joc. Només cal felicitar-lo, seguir treballant i els èxits estan assegurats.

Enric Castillo: 6 de 8 7è classificat. Grandíssima actuació de l’Enric aconseguint quedar setè de Barcelona de 89 participants. No està gens malament per ser el seu primer torneig. Igual que el Albert se li nota moltíssim interès i que treballa a casa (MOLT IMPORTANT). Aquest treball té els seus fruits i estem convençuts que es poden aconseguir grans coses. Va començar perdent la primera partida i fent una remuntada brutal, guanyant la resta (destacar la victòria contra un 1872 i contra el petit dels De La Riva) i perdent la cinquena ronda amb un dels més forts de la categoria. S’ha vist que aprenia del errors (jugar ràpid) i que partida a partida anava millorant. Una llàstima haver quedat 7è (empatat amb el 5è) i no guanyar la plaça gratuïta per el de Catalunya (6 primers). Moltes felicitats i a seguir treballant.

Categoria sub 12:

En aquesta categoria teníem 8 representats de 101 jugadors. Una categoria molt forta on competien dels millors de Catalunya i on la gent ja comença a ser experimentada.

Leo Cedeño: 3 de 7 74è classificat. Tercer individual ja per aquest “veterà” jugador del casal. Després de no poder venir la primera ronda i perdre dues partides a l’inici amb jugadors de més nivell,  va poder guanyar dues partides i puntuar amb rivals superiors per acabar amb gairebé el 50% dels punts. Va faltar pensar una mica més en les partides per poder anar progressant i aplicar els que s’aprèn a les classes. Ànims i a seguir treballant.

Arnau Menasalvas: 3 de 8 72è classificat. S’estrenava a la categoria amb poca fortuna. Li va faltar un puntet per aconseguir el 50% dels punts. Va començar molt bé amb 2 punts de 3 possibles però va encadenar una mala ratxa de 4 derrotes consecutives aconseguint guanyar la última i acabar el torneig amb una victòria. És una categoria dura i estem segurs que podem veure una millor versió de l’Arnau. És un jove amb gran talent però ha d’aconseguir treure’s els nervis de sobre i començarà a jugar molt millor. Molts ànims, a seguir treballant i en el pròxim les coses aniran millor.

Pol Maldonado:  3,5 de 7  58è classificat. Tocava estrenar-se en una competició individual oficial després d’haver jugat amb èxit l’any passat el per equips comptant les partides com victòries. Va començar  el torneig amb una molt bona ratxa de 3 punts de 3 possibles. Això el va portar a les primeres taules durant dues rondes consecutives contra rivals molt superiors. Tot i això, en algunes de les partides perdudes va tenir oportunitats de guanyar, però la sort no va estar de cara. Només va poder fer mig punt en les últimes 4 rondes, aconseguint el 50% dels punts. Bon primer contacte amb la competició individual. Pensant una mica més durant les partides, tot anirà millor.

Santi Martínez:  4  de 8  50è classificat. Bon primer contacte amb la categoria S12. Partia el rànking 55, i el va poder millorar lleugerament. Una mica de mala sort en els emparellaments de les rondes inicials al tocar-li rivals inferiors, guanyant els dos, o rivals molt superiors, amb el que va perdre. Després va encadenar dues derrotes consecutives per acabar guanyant les dues últimes partides i fer el 50%. Pel temps que porta el club, la progressió es bastant bona, però a vegades falta una mica de combativitat per acabar de rematar partides que té de cara. A seguir treballant amb més ambició que els resultats arribaran.

Néstor Escuer:  4 de 7  47è classificat. Aquest era el segon any a la categoria després d’un molt bon primer any S12 pel Néstor. Però aquest any no ha anat tant bé. Després de guanyar la primera ronda per incompareixença va aconseguir fer el 50% dels punt jugats. Torneig irregular i una mica per sota del seu nivell de joc. Va faltar rematar partides ben jugades però amb alguns errors al final que feien que la feina no valgués per res. Tot i alguns petits errors, és un noi amb interès i talent, això unit amb que es pensa bé les jugades (importantíssim!!) , fa que sempre vagi progressant. Ànims i a seguir així.

Victor Torres: 5 de 8  29è classificat. S’estrenava en competicions fora del club, i ho ha fet prou bé. Es va estrenar perdent amb el campió de la categoria (un tal “Jan Travesset”, :D) per després fer 3 punts de 5 jugats a més de guanyar dues partides per incompareixença. Va guanyar bé les partides i va perdre alguna degut a un error greu per no pensar gaire. Té bon nivell, però fa falta millorar moltíssim l’aspecte del temps (no es pot fer cada jugada en menys de 30 segons, així no dóna temps a pensar gairebé res). Bon torneig, i a seguir treballant.

Artur Taltavull: 5,5 de 8  13è. classificat. Boníssima actuació del ja experimentat jove jugador. Llàstima l’última partida contra un fort jugador i que d’haver-la guanyat, (va tenir alguna opció clara per fer-ho) l’hagués empentat a posicions molt més capdavanteres. Tot i això, molt bon torneig de l’Artur. Va començar amb 4 punts de 4 possibles, va perdre amb el sots campió a la cinquena ronda, per continuar amb 2’5/3 i arribar a la ja esmentada última ronda amb bones opcions. Jove jugador que ja porta molts anys jugant i que dedica moltíssimes hores durant la setmana, i això es nota. Moltes felicitats, i a seguir així.

Jan Travesset:  7 de 8 CAMPIÓ. Excel·lent actuació del petit de la família Travesset. Debutava a la categoria, però això poc l’importava. Va començar (i acabar, gairebé) el torneig amb 7 punts de 7 possibles arribant així a l’última ronda amb moltes opcions de quedar campió de Barcelona. Va mostrar un alt nivell de joc durant tot el torneig contra rivals durs (3r, 4t i 5è) i ja vells coneguts per ell amb partides molt llargues (estranya era la partida que acabava abans de les 21h), però que sempre acabaven de la mateixa forma, amb victòria inapel·lable pel Jan. Llàstima no poder arrodonir el torneig guanyant a en Llibert (ranking 1, S12 de segon any i sots campió). L’experiència i el treball es nota a cada partida i la seva progressió sembla que no tingui límit. A seguir així, i ara a lluitar a la Final de Catalunya!! MOLTÍSSIMES FELICITATS, JAN!!!

Edgar Roca: va participar en el grup del Baix Llobregat. En aquesta zona es juga quatre dissabtes a la tarda a doble ronda excepte un que es juga només una ronda. Partia amb ranking 2 i així és com va acabar el torneig fent 5 punts de 7 partides.  El campió va ser Pau Pueyo un jove , ara del Sant Boi,  que te un fort nivell. La partida decisiva va perdre.  Va afluixar en algunes partides i fruit d’aquest excés de confiança va tenir una altre derrota en una partida totalment guanyada. Cal millorar aquest aspecte. Pel poc temps que fa que juga (un any !!) te un talent espectacular i amb treball serà un gran jugador. La segona plaça li dona accés gratuït a la Final de Catalunya.