dimarts, 6 de febrer del 2018

Lliga Catalana 2018. Ronda 3

Primer terç de la competició per 5 dels 6 equips on es poden anar analitzant objectius. Una jornada on tot i fer un 50% de victories i derrotes sense empats, els nostres equips van lluitar u es van mostrar força competitius, obligant al màxim als rivals que els van derrotar. Les victòries per altre banda, van ser esplèndides. Deixem el testimoni als delegats de cada equip.
  
DIVISIO D’HONOR 
MOLLET 5.5 – SANT ANDREU 4.5

Una setmana més, un servidor fa un resum de la jornada de dissabte. Aquest cop no puc tirar de la “caixa negra” del whatsapp, doncs sembla ser que no va haver-hi massa moviment durant el matx. No he vist les partides i durant la tarda pràcticament no vaig aixecar el cul de la cadira, però comentaré tot el que puc recordar.

MolletSant Andreu
Dividiré aquesta crònica en tres actes:
1 — El pre-matx

Més enllà del petit incident que va patir aquest cronista amb l’involuntari allargament de la seva migdiada, causant que un dels cotxes que formava l’expedició arribés a Mollet fregant la botzina (al grup del whatsapp podeu trobar un acurat anàlisis de les meves costums envers la puntualitat realitzat per Joan Camacho), l’altre noticia del pre-matx va ser l’alineació que ens presentava el rival.
El Mollet, un dels clubs que sempre és considerat com aspirant al títol cada temporada, havia fallat les dues primeres rondes a l’hora de presentar els seus millors jugadors. Però això va canviar aquest dissabte, quan ens vam trobar amb que hauríem de lluitar contra 4 Grans Mestres. Es comentava abans que comencés el matx que no podien jugar 3 jugadors extracomunitaris, però no sé a hores d’ara com ha quedat el tema. De totes maneres, al Sant Andreu no li tenim por a ningú, i l’alineació del Mollet es pot entendre com una mostra del respecte que ens tenia el nostre rival.
Ja ho vaig fer amb els meus companys d’equip, però aprofito per disculpar-me de nou per l’incident ja esmentat, abans de passar al segon acte:
2 — El matx

GM Alan Pichot 0 - 1 GM Karen Movsziszian
Gran resultat del Karen. Com veureu a continuació, els nostres primers taulers van estar més que a l’altura del repte que presentava el Mollet. No sé res de com va anar la partida, però m’atreviria a apostar que el negre va fianchettar el seu alfil de caselles negres.
GM Miguel Muñoz ½ - ½ GM Adrien Demuth
Amb el seu característic i accelerat ritme, el Miguel va estar molt a prop d’emportar-se el punt. A mitjà tarda, tenia 1h pels 10min del seu rival! La posició prometia, però Demuth és un GM molt dur i va aconseguir defensar-se.
GM Leandro Krysa 0 - 1 MF Eric Domínguez
El delegat torna a brillar. Amb la seva consistent política de no tenir cap respecte pels títols dels seus rivals, l’Eric feia tombar el rei a un Gran Mestre. Un luxe tenir un jugador amb aquest esperit guanyador.
MF Sayed Arash Akbarinia 1 - 0 GM David Arenas
I parlant de jugadors que estan inspirats, l’Arash també s’hi apunta! Amb el seu estil sòlid i posicional, quan es tracta de castigar les petites inexactituds en el joc del rival no hi ha ningú com ell. Encadena dues victòries seguides contra jugadors molt forts.
MI Pere Garriga 1 - 0 MF Kike Colón
Queia derrotat el de casa davant el fort MI del Mollet. Una llàstima, doncs em consta que la seva posició després de l’apertura era molt bona. Alguns errors en els aclaparaments de temps van fer que el rival s’emportés el punt. Segur que ben aviat tornaran els bons resultats.
MC Einar Castellano 0 - 1 MF Cristian Fernández
Una historia similar a la partida anterior. Pel que tinc entès, la posició de l’Einar havia arribat a ser clarament guanyadora i algun error de càlcul va fer girar la truita. Una sensació amarga que de ben segur canviarà les properes rondes.
MF Esteban Montilla 1 - 0 MC Joan Bautista
El punt es quedava a Mollet. Queia derrotat el santandreuenc davant un rival fort. No ha començat massa fi el Joan, però encara té moltes rondes per trobar la seva millor forma.
MC Sergi Subirats ½ - ½ MC Eduard Perales
Si no m’equivoco va ser la tercera siciliana amb blanques seguida del Sergi! Aquest cop no es va repetir l’èxit de les dues anteriors, i es van signar les taules desprès d’una partida molt lluitada.
MC Ricard Morros 1 - 0 MC Joaquim Travesset
Queia derrotat el Joaquim contra un dels seus amics de la infància i també fort MC. Una partida molt lluitada on no va ser fins un error cap al final quan la balança es va decantar del costat molletà.
Servidor (Oriol Delisau) ½ - ½ MC Guillem García
Després de tenir avantatja decisiva durant la primera meitat de la partida, aquest cronista arruïnava la seva posició amb un greu error de càlcul. Encara tenia sort de salvar les taules. Una llàstima, doncs el meu rival era l’únic clarament inferior en Elo del Mollet.
Resultat Final:

Mollet 5,5 – Sant Andreu 4,5
Derrota per la mínima. La sensació general després del matx era la d’haver desaprofitat una gran oportunitat.

3 — El post-matx
I per post-matx em refereixo exclusivament a algunes de les paraules que ens va dedicar el president una vegada conegut el resultat (al final sí que he acabat fent ús de la “caixa negra”). Em sembla que són el millor resum de l’actitud que ha de prendre l’equip després d’aquesta derrota:

“Hem fet un matx molt digne. Ens ha mancat una mica de sort en algunes partides.”
i,
“Ànims que a la propera amb el Gerunda hem de seguir sumant”.
Hem lluitat cara a cara amb un equip duríssim, i hem perdut per la mínima. Ens ha faltat potser una mica de fortuna, perquè aquest matx es podria haver decantat perfectament al nostre favor. Tot i la derrota, la nostra actuació va ser una confirmació més de la bona forma en la que està l’equip. Ara toca descansar i tornar amb totes les ganes el dissabte que ve contra el Gerunda. Encara queda molta Lliga per davant!

Força Sant Andreu!!!


SEGONA DIVISIO
SANT ANDREU  B 7.5 – BALAGUER 2.5


Diumenge tranquil en el matx de la tercera ronda davant el Balaguer.
Ja de bon matí entrada per la porta el Sr. Pedra amb el seu fill Àlex (sub12) bons col·legues de les Finals d'Espanya dels dos darrers anys. Ens comentaven que venien amb un equip amb moltes baixes. Tenen un equip molt jove i molt jugadors estan d'exàmens a la facultat.


El Balaguer es presentava amb cinc dels deu primers de la llista. Els darrers quatre taulers eren 1700. En els dos primers taulers és on hi havia més igualtat (Ramoneda i Guirao), la resta teníem clara avantatge en ELO. A l'hora de joc, ja teníem partides molt ben encarades. Pedro, Félix, Néstor i Simón tenien clara avantatge.
La resta molt igualades. El primer en aconseguir el punt ha estat Félix. Tot seguit Néstor i Simon posaven el 3 a 0. Nico i Thomas han fet taules en partides on poca cosa més es podia treure. Anguera ha fet una partida molt correcte i s'ha endut el punt posant el 5 a 1. Tot seguit David, feia taules i posava el 5,5. 
Amb el matx perdut, Ramoneda m'ha ofert taules que han estat acceptades.
Només restaven les partides de Pedro (molt ben encarada desde l'obertura) i la de Travesset I que tenia un final amb lleugera avantatge. El Joaquim ho ha intentat però no ha pogut guanyar un final on ha vist el pla una jugada massa tard. Llàstima però l'esperit competitiu i lluitador no el perd malgrat l'edat. 
El darrer, en Pedro, ha confirmat l'avantatge que tenia durant tota la partida i ha posat el 7,5 a 2,5 final.


Aprofito per agrair la motivació amb que hem jugat aquest matx tot i que el rival ha vingut amb moltes baixes i al Balaguer per venir sense vacants.
Penso que això diu molt de la filosofia de club i tant de bo puguin presentar millor equip en les properes rondes. Recordo el Balaguer de Delchev, Colovic, Lázaro, Djingarova, Coll, Ramoneda, etc....han perdut cinc jugadors molt importants però treballen el planter i espero que recullin els fruits ben aviat.

PREFERENT
TRES PEONS C  3.5 – SANT ANDREU C 6.5


Bona victòria del nostre tercer equip contra un altre equip filial molt compacte. Matx difícil perquè per Elo ens superaven en tots els taulers, mínimament, però en tots. Però el nostre equip, on la meitat de jugadors eren S-14, va demostrar que la teoria no sempre s'acaba complint i es va imposar de manera clara. 
Per taulers, victòries de Jan, Picatoste, Franzoni, Edgar i Arnau; taules de Choco, Olivier i Josep Navajas; derrotes de Sosa i Artur. 
L'equip es situa amb 2 punts de 3 possibles i en la cinquena plaça de grup empatats amb el tercer.


SEGONA PROVINCIAL
MARAGALL B 4– SANT ANDREU D 2

Aquesta setmana ha estat molt diferent de les dues primeres. Hem hagut de lluitar contra un rival molt superior que, a sobre, s'ha reforçat respecte de les rondes anteriors. Tots els tauler amb desavantatge teòric, d'un mitjana superior als 100 punts ELO.
Hem plantat cara, però no n'hem tret gaire res de positiu. Pel davant s'ha aguantat però pel darrere, on el desavantatge teòric era més gran, no s'ha pogut.
Fins a les 11, podríem dir que totes les partides encara estaven força igualades. El primer en acabar ha estat Joan Casals; després de superar una posició una mica complicada, el rival, després de provocar un intercanvi de peces
i arribar a un final amb dues peces menors i igualtat de peons, proposa taules, que han estat acceptades. Al cap de poc, ha estat Joan Llorens qui ha pogut superar una posició molt difícil, amb greu risc de perdre un peó,
que hagués donat la partida al rival, i ha assolit un atac que ha obligat el rival a oferir taules ja que s'entrava en una situació de repetició de jugades per a evitar mals majors. Ja havíem salvat els dos primers taulers, sense cap derrota.
Amb tot això, el darrer tauler, molt ben defensat pel debutat en la categoria, Antoni Navajas, sub-10, treballava molt bé una partida, en la qual fins i tot disposava d'avantatge d'un peó. Però el major nivell i experiència del rival es va imposar finalment.
Tot seguit, va ser Joaquim Conesa, en el tercer tauler, qui assolia unes noves taules. En aquell moment, 2,5 a 1,5, el matx començava a posar-se malament. Més, tenint en compte que, de mica en mica, el rival s'anava imposant a Josep Clavé, qui va acabar inclinant el rei. Era el 3,5 a 1,5.
Amb l'encontre decidit, va continuar lluitant en Joaquim Navajas, a qui el rival no volia concedir taules en una posició molt igualada, potser pensant que la gran diferència d'ELO s'acabaria imposant.
Però no va ser així; la lluita sobre el tauler va donar fruits i, al cap d'una estona, el rival es va rendir davant l'evidència, i va acabar per acceptar les taules, posant el 4-2 definitiu al marcador.
Ha estat una llàstima. Va faltar poc per a puntuar.
  
TERCERA PROVINCIAL
VILAFRANCA E 2.5 – SANT ANDREU E 1.5

No vàrem poder guanyar contra un rival que com es habitual quan juga contra el Sant Andreu millora els equips que ha presentat fins a la data. Rivals de similar ELO, pero tot i això no vàrem aconseguir la victoria. En primer lloc, en una partida on Jordi Pons quedava malament a l’obertura contra un  rival experimentat que va anar millorant la posició fins fer-la insostenible amb red de mat. Tot seguit Taules d’un rocós Joan Latorre, per donar esperances la ja habitual victoria d’en Fernando , i quedava tot doncs pendent de la última partida on en Salva Roig, tot i lluitar en un final amb alfils de diferents colors el rival va imposar el peó de més aconseguit en una línea de la India de Rey, tot i la lluita del nostre jugador. Una llàstima.

TERCERA PROVINCIAL
MONTORNES 1 – SANT ANDREU E 3

Bon resultat de l'F que guanya 3-1 en el desplaçament a Montornès.
Començàvem el matí amb unes taules de l'Arnau en una partida molt tàctica i a on les taules després de tot sembla bon resultat.
Després Carlos fa tombar el rei al seu rival en una Francesa i on el rival no veu una jugada dubtosa del Sant Andreu. El Saul no pot passar de les taules en un final d'alfils de diferents colors.
Feliciano, en una partida on estava inferior aprofita una errada clamorosa del seu rival per guanyar dama.
Bon resultat, però al tanto, no val relaxació, que un altre dia pagarem les errades de les nostres partides.

Classificacions i partides:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada