dimecres, 28 de febrer del 2018

Lliga Catalana 2018. Ronda 6

DIVISIÓ D’HONOR
SANT JOSEP DE BADALONA 3,5 -6,5 SANT ANDREU

Una setmana més, més escacs, més Lliga i més Sant Andreu. Després d’un descans la jornada anterior, un servidor tornava a jugar aquest dissabte, amb la conseqüent crònica com a resultat:

Sant Josep de Badalona — Sant Andreu

Jugàvem de visitants a Badalona. El Sant Josep és un dels equips forts de la categoria, si bé és cert que ha afluixat una mica els darrers anys. Per nosaltres, aquest era un matx decisiu. Una victòria ens deixaria molt ben encaminats cap al grup de la lluita pel títol.
MI Joan Fluvià ½ - ½ GM Karen Movsziszian

L’apertura no li sortia bé al Karen, doncs quedava ràpidament en una posició difícil. Tot i així, fent ús de la seva experiència i mestria, el santandreuenc treia recursos defensius de sota la màniga, un rere altre, fins que finalment s’arribava a un final de taules teòriques. El Karen es defensava sense problemes.

GM Miguel Muñoz 1 - 0 MI Jordi Fluvià
Al segon tauler teníem un escenari similar al del primer, però a l’inrevés! El Miguel pressionava molt bé tota la partida, i semblava que en qualsevol moment el seu fort rival hauria de tombar el rei. Però el de Badalona es defensava amb tot el que tenia, i el moment decisiu no arribava. Finalment, tot i ser l’última partida en acabar, el Miguel aconseguia la victòria calculant excel·lentment com evitar les trampes d’ofegat que se li presentaven.

MC Felipe Porras 1 - 0 MF Eric Domínguez
L’única derrota del matx. L’Eric, qui ens té acostumats a la victòria, avui no acabava de tenir el dia. Tot i jugar una interessant entrega de peó, el seu rival l’acceptava i s’anava defensant. El pla a seguir no estava del tot clar, i el material de menys acabava fen valdre el seu pes en derrota pel santandreuenc.

MF Sayed Arash Akbarinia ½ - ½ MC Jorge Iglesias
Tot i tenir les blanques, l’Arash no aconseguia passar de les taules en una partida lluitada. Un resultat de tràmit dins el que està sent un gran torneig! Porta 4 de 6, amb una oposició gens fàcil.

MC Carles Fernàndez 0 - 1 MF Kike Colón
Molt bona victòria del Kike, qui es prenia una bona quantitat del seu temps al rellotge per calcular una brillant entrega de qualitat. La inversió era justificada, doncs poques jugades després el rival havia d’abandonar.

MC Einar Castellano ½ - ½ David Barceló
La primera partida en acabar. Tot i que el rival era inferior en Elo a l’Einar, una petita distracció del sant andreuenc el deixava en una posició on no podia defensar un dels seus peons. Tot seguit, el rival li demanava taules, que eren acceptades degut a la inferioritat de la posició.

Pau Fernàndez ½ - ½ MC Joan Bautista
Resultat sòlid del Joan. Semblava que potser estava pressionant una mica encara que jugués amb negres, però el seu rival es defensava bé. En els aclaparaments de temps, una seqüencia forçada d’escacs continus repartia el punt.

MC Sergi Subirats 1 - 0 Francesc Miquel Campins
El Sergi jugava un Atac Indi per fer-se amb la iniciativa ràpidament. Poc a poc, anava augmentant la seva avantatja, fins arribar a una posició amb dues torres per dama on les seves peces coordinaven decisivament al seu favor. Bona victòria!

Jordi Martínez 0 - 1 Servidor (MC Oriol Delisau)
Tot i els intents del meu rival per avorrir-me amb el Sistema London, aquest cronista trobava la manera d’entregar una qualitat per fer-se primer amb la iniciativa i després amb la victòria.

MC David Pueyo ½ - ½ Raul Lorente
Una Caro-Kann molt boja (qui ho diria), on la posició es va tornar molt tàctica en poc temps. Desconec si el David va tenir alguna oportunitat d’aconseguir avantatja, però quan van arribar els aclaparaments de temps, les taules per repetició semblaven el resultat més lògic.

Resultat Final:
Sant Josep de Badalona 3,5 — Sant Andreu 6,5
Un gran resultat que ens apropa molt al grup de la lluita pel títol. La setmana que ve juguem contra el Catalunya, l’última jornada abans de la segona fase de la Lliga. Si bé a priori som superiors, no ens podem pas confiar: aquí ningú regala res. Ens farà falta la mateixa bona feina i el mateix compromís que hem mostrat fins ara si volem complir els nostres objectius.
Vull aprofitar la crònica per felicitar als companys del B, que estan fent una feina espectacular per portar el filial a la Primera Divisió. El diumenge passat van guanyar al Vilafranca, rival directe, per 2-8 i són líders de grup amb 6 de 6! Senzillament apustuflant!
Molta sort a tothom la setmana que ve, i com sempre:

Força Sant Andreu!!!

SEGONA DIVISIÓ
VILAFRANCA 2-8 SANT ANDREU B

Important victòria per l’equip B que el deixa líder amb 6 punts de 6 possibles i a un punt i mig del segon a falta de tres rondes. Val a dir que a mig matí no estava gens clar qui guanyaria però de sobte les partides es van anar decantant pels de casa fins arribar a un espectacular marcador a favor dels nostres. Per taulers: victòries d’Anguera, Joaquim Travesset, Pedro, Camacho, Liarte i Jan Travesset; taules de Kim Travesset, Dani Travesset, Thomas i Fèlix; cap derrota dels nostres.

PREFERENT
SANT ANDREU C 3,5-6,5 HOSPITALET BELLVITGE

Derrota del nostre equip davant un equip A amb 4 mestres catalans als primers taulers.Per taulers: victòries dels joves Edgar, Arnau Gonzàlez i Josep Navajas; taules de Franzoni; derrotes de Néstor, Choco, Olivier, Simon i Llorens.

SEGONA PROVINCIAL
SANT ANDREU D 5-1 GRAMENET C

Espectacular victòria del nostre equip que el deixa en posició d’ascens. Per taulers: victòries de Sala, Artur, Salva i Joaquim Navajas; taules de Conesa i Antoni Navajas; cap derrota.

TERCERA PROVINCIAL
SANT ANDREU E  4-0 VILADECANS C  

Victòria del equip E amb ple de victòries, contra un rival que es presentava sense dos taulers per baixes d’última hora. Llàstima per els nostres jugadors Jordi i Ferran que es van quedar sense jugar les seves partides tot i les seves ganes i predisposició que agraïm. Arnau Pelegrin guanyava en una partida curta en temps al seu rival jugant amb les negres, mentre que el ple l’aconseguia en Joan Latorre, en el que en una partida llarga va aconseguir imposar els dos peons passats del flanc de rei forçant al rival a tombar el rei. Agraïm i animem als rivals del Viladecans, pare i fill que es van presentar a jugar tot i les inconveniències.

TERCERA PROVINCIAL
SANT ANDREU F 3.5 – 0.5 TRES PEONS I

 El F segueix el seu camí superant obstacles cap al ascens. Ja no hi ha altre objectiu, tot i que en les properes 12 partides que queden amb 10 punts matemàticament estaria. Un equip que a més de guanyar te jugadors destacadíssims com Fernando i Feliciano que pràcticament compten per victòries les seves partides i lluiten per el “pichichi”. Aquesta setmana, començava en Fernando guanyant en partida ràpida al seu rival, tot seguit Feliciano, no perdonava els errors del rival i més tard en Saul una partida guanyada moltes jugades enrere i que el rival va voler aguantar, es feia amb el 3-0. Finalment en una partida força igualada en Jordi Pons i el seu rival , acordaven taules ja en apuros de temps per tots dos en partida que qualsevol errada hagués resultat caríssima i ningú va voler arriscar.  Un altre pas de gegant del F cap a Segona Provincial.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada