dilluns, 17 d’abril del 2023

Final Campionat de Catalunya Individual d'Edats 2023

 FINAL D’EDATS DE CATALUNYA

 

De l’1 al 6 d’abril, a Cambrils, s’ha disputat la Final d’Edats de Catalunya en categories sub8 a sub20.

La FCDE va designar tres hotels sent les sales de joc l’Hotel Sol Port Cambrils (sub8 a sub16) i l’Hotel Port Eugènia (sub18 i sub20).

 

L’expedició del Sant Andreu ha estat allotjat al tercer hotel de l’organització, l’Hotel Mònica. Volem ressaltar la gran qualitat de hotel en tots els aspectes. Sense cap dubte, el millor de tots els que hem estat en els anys que es fa aquesta competició tant a Catalunya com Espanya. Un tracte molt proper, sense cues, unes habitacions molt correctes i un menjar que ens ha sorprès a pares i jugadors. Així doncs, volem agrair a l’hotel la bona acollida així com a la FCDE l’elecció d’aquest hotel.

 

Val a dir, que per un dèficit de places d’allotjament, la FCDE ha hagut d’agafar un quart hotel força allunyat d’aquest tres la qual cosa no ha acontentat a tothom. Els altres tres sí estan molt a prop un de l’altre.

Això sí, els delegats o bé s’han repartit per sales de joc o en el nostre cas ha tocat fer cames 😊

 

El campionat s’ha jugat per sistema suís a nou rondes. L’expedició del Sant Andreu ha estat formada per sis jugadors, la menys nombrosa dels darrers anys. El sub20 no és gaire atractiu (entre d’altres coses per què a Espanya no existeix aquesta categoria)  i jugadors com Saúl, Jordi i Ricard en plena etapa universitària han decidit no jugar-lo.

 

Pel que fa als nostres jugadors:

 

Arnau Puiggené: jugador sub14 de primer any. Partia amb el nº 27 de ranking i ha finalitzat el 51è amb 4,5 punts.

Sincerament, penso que ha estat per sota de les seves possibilitats. Pot jugar molt millor. Li cal madurar una mica aspectes bàsics del joc. En alguns moments, m’ha recordat als jugadors romàntics dels segles passats on és llençaven a l’atac amb el rei al mig del tauler. Li cal una mica de pausa en determinades partides. Quan millori aquestes quatre coses, estic convençut que progressarà doncs té molt interés i potencial.  Molts ànims!

 

Ferran Chivajugador sub16 de segon any. Partia amb el ranking nº12 i ha quedat el 13è. amb 5,5 punts.

Enguany, ha debutat al primer equip a Divisió d’Honor la qual cosa aporta molta experiència.

Li cal una mica més d’ambició per lluitar per posicions més altes. En algunes partides, podia haver forçat més com en la penúltima amb Dan Clotet on podia haver dominat la columna en un final de torre i dama i un tres contra dos al flanc de dama. Això sí, viu els escacs com pocs i si segueix amb aquest interès i esforç segur que progressarà.

 

Mateu Farréjugador sub18 de segon any. Sortia amb el ranking 45 i ha finalitzat 41è amb 4 de 9. Porta molts pocs anys jugant i es nota la manca d’experiència en determinats moments de la partida. Va començar amb 0 de 5 deixant escapar partides força ben plantejades. Tot i passar per moments, psicològicament, complicats ha fet unes darreres rondes espectaculars fent 4 de 4. Felicitats Mateu !

 

Víctor Nova: sub18 de primer any. Partia amb el ranking nº 28 i ha quedat 24è amb 4,5 punts. Ha jugat a un bon nivell i fent partides molt bones. No sóc dels que m’agrada apel·lar a la mala sort, però en el cas de Víctor la sort no ha estat aliada. Només cal mirar la darrera ronda on després de fer-ho tot bé, arriba a un final de dames amb tres peons de més, un a e2 a punt de coronar. Recórre tot el tauler amb el rei i quan arriba a f2 on el rival fa el darrer escac i ha d’abandonar doncs corona una segona dama i fa mat, situa el rei a f1 i el rival es troba amb un mat a g1.

Un cop molt dur i més, després de fer-ho tot bé. El cansament és un factor que condiciona molt les partides en aquest tipus de competicions amb doble ronda diària. En qualsevol cas, cal felicitar-lo pel gran torneig. Ha progressat força en els darrers anys i ho seguirà fent. No tinc cap dubte!

 

Edgar Roca: sub18 de segon any. Ranking nº5 i ha quedat 5è. amb 6,5 punts.  Ha estat per dalt en tot el torneig.

La ronda clau va ser la sisena on s’enfrontava a un dels líders, César Alcalá. Edgar amb blanques va forçar durant tota la partida i semblava que agafava una posició molt activa. De sobte, la posició es simplifica i ha de defensar un final d'alfils amb peó de menys.  Tot i recuperar-lo arriba a un final inferior però amb opcions de taules. Malauradament, va perdre aquesta partida. Tot i guanyar les dues darreres ha fet un 5è lloc que no està gens malament però estic convençut que aspirava a més.  És un torneig complicat on qualsevol error passa factura i el podi es decideix sovint pels desempats com ha passat aquest any. Ha fet els mateixos punts que el segon però ha tingut els pitjor desempat dels quatre. Edgar ja és una realitat i, enguany, ens ha ajudat moltíssim a Divisió d’Honor. A seguir progressant. Encara teniu un llarg camí a fer.

 

Jan Travesset: sub 18 de segon any. Ranking nº3 i ha quedat 4r amb 6,5 punts. Tot i començar bé, amb 2 de 2, va tirar el torneig en les tres rondes següents. La tercera partida amb Lemeshed va ser clau on després de guanyar peó i estar amb avantatge, es deixa peça en els aclaparaments de rellotge. Un cop dur. Després salva mig punt amb Asier Casares després de deixar-se peça i un nou desastre en la cinquena ronda on no juga fi en un final amb avantatge amb Arnau Parra i ha d’abandonar. Això sí, va fer un bon final de campionat fent 4 de 4 i va maquillar la classificació. Sovint pateix aclaparaments de rellotge i, és normal, que no sempre sortim airosos d’aquestes situacions en posicions o finals que es necessita calcular i hi ha manca de temps. A més, amb l’afegit pel cansament de la doble ronda diària. Li cal més esforç per estar en les posicions de podi. És un jugador massa previsible i el factor sorpresa sempre és important.

 

Per finalitzar, vull agrair com sempre el suport dels pares i l’esforç que han fet tots els jugadors.

És un campionat molt maco de jugar i, tant de bo, surtin noves fornades en els propers anys i tinguem expedicions més nombroses.

 

Daniel Travesset



Arnau Puiggené


Ferran Chiva

Mateu Farré

Victor Nova

Edgar Roca
 
Jan Travesset

Vista de la sala de joc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada