dissabte, 22 d’abril del 2023

Lliga Catalana 2023

En el mes de desembre vam fer “l’enquesta de compromís” a la Lliga catalana i, per les respostes obtingudes, ens van veure obligats a renunciar a l’equip de 2a provincial, per manca de quòrum, i sol·licitar a la FCDE ocupar una plaça vacant a 3a provincial.

En les dues temporades post pandèmia, hem hagut de renunciar a dos equips (de 1a divisió nacional, el 2021, i de 2a provincial, el 2022). És trist però la realitat mana i cal fer-hi front, com no pot ser d’una altra manera. 

Enguany, doncs, la nostra secció ha participat amb 4 equips a la Lliga catalana, amb un total de 32 jugadors convocats setmanalment. 

Equip D:  Gran temporada d’aquest equip, que s’ha fet amb el Campionat del seu grup, amb 28,5 punts de 36 possibles. En aquesta categoria el sistema de puntuació és l’olímpic i cada partida té un gran valor. Equip amb una base de tres jugadors, amb el gran delegat al capdavant, Jordi Pons, Mateu Farré i Liam Iliffe. S’han atipat a punts. I els que han completat el 4t tauler de l’equip,  Antoni Peiró, Jordi Cardona, Zichen Li i Jordi Segura, també han estat a un molt bon nivell. Felicitats per l’ascens de categoria!

Equip C: Gran inici de campionat en una categoria (1a provincial) difícil per a un filial C. Això ha permès no haver de patir durant tot el campionat i hem assolit el 4r lloc amb 5,5 de 9.  Equip composat per Enric Franzoni, Jordi Chiva, Manuel Simón, Arnau Puiggené, Cristian Asenjo, Antoni Peiro, José María Gómez, Jordi Cardona i pels delegats Joan Casals i Salva Roig. I les ajudes puntuals però molt necessàries de Quim Conesa i Joaquín Sosa. Enhorabona per la temporada. Un any més estarem a 1a.

Equip B:  Ha patit les baixes de l’equip A i, en un grup molt fort per ser Preferent, i un molt mal inici, ha hagut de remar de valent per acabar assolint una classificació molt digna: 6è lloc, amb 5 de 9.

Cal agrair a tots els jugadors el seu compromís: Ferran Chiva, Nico García, Ricard Bosch, Aitor Ortiz, Joan Camacho, Thomas Niemeijer, el gran pitxitxi Saúl Marabaján (amb 8 de 8 al B!!), Néstor Dougas, Sergi Liarte, Pedro Díaz, Víctor Nova, Josep A. García, Adolfo Piñero, Nuria Torres i les ajudes puntuals de Félix Romero (que enguany un accident li ha impedit jugar totes les partides com ens té acostumats) i de Sergi Picatoste. L’any vinent hem d’assolir reptes més importants. L’equip B te qualitat per a estar a 2a Divisió.

Equip A:  cada any tenim un repte molt complicat: Mantenir la categoria, amb la política de planter i gent de la casa. Els rivals cada vegada són més forts i els nouvinguts a DH venen molt reforçats i motivats. Si al tema esportiu li afegim els temes extra esportius, podem concloure que ha estat un any duríssim. Com tots sabeu, a la segona ronda es va produir la famosa alineació indeguda de manual, de la SCC Sabadell. Tot i reconèixer la seva irregularitat, van decidir portar el tema als Comitès i al Tribunal Català de l’Esport. Però no només el recurs del matx sinó denuncies personals cap al nostre delegat, Eric Dominguez, i cap a mi, amb informacions totalment falses. Ens costa d’assimilar una actuació tant impresentable d’un vicepresident de la FCDE com és en Pere Reginaldo. 

Tornant a la competició en sí, acabem la primera fase amb 2,5 punts de 7 possibles, doncs el Comitè d’Apel·lació falla a favor del Sant Andreu l’alineació indeguda del SCC Sabadell a la segona ronda, i ens donen el punt de matx. Tot i així, fallem la darrera ronda davant el Mollet i ens veiem obligats a jugar en el grup de descens.

Per tant, calia fer una molt bona segona fase. Fem 1,5 punts de 3 possibles i ens situem amb 4 punts i, matemàticament, salvats a manca de la darrera ronda.

Alguna cosa em feia pensar que la decisió del Tribunal Català de l’Esport seria notificada el divendres 14 i no seria satisfactòria als interessos del nostre club. És per això, que vam decidir afrontar el darrer matx enfront de l’Andorra, amb el millor equip possible.

Sorprenentment (no per a mi), la FCDE ens notifica la resolució del TCE divendres al migdia, un dia abans del matx amb l’Andorra. El TCE ens treu el punt de matx i la FCDE no té més remei que actualitzar la classificació de manera immediata i notificar-ho a tots els clubs. 

Ens trobem, doncs, que un matx que no tenia cap transcendència per a cap dels dos equips, ara sí que la té, i molt. Necessitàvem guanyar l’Andorra per dependre de nosaltres mateixos.

Afortunadament, ens trobem uns jugadors molt motivats i fem el matx perfecte, guanyant 7,5 a 2,5 i assolint un any més la permanència. Vull agrair a tots els jugadors el seu compromís. Tots hem estat molt importants i cadascú ha posat el seu granet de sorra per assolir l’objectiu.

De tots he aprés moltes coses. D’alguns, una gran professionalitat; d’altres un gran compromís per coordinar la vida familiar o laboral amb l’esportiva; dels joves, aquesta energia positiva que contagia  l’equip; i, del més gran, aquest esperit de lluita admirable, als seus 83 anys. Però potser em quedo amb la persistència d’aquells que, tot i no fer un bon torneig, han seguit remant. I això no és gens fàcil. Quan jugues deu partides amb negres i els resultats no acompanyen, el més fàcil és fer un pas al costat. Tots hem de prendre’n nota (joves i no tan joves). Tenir companys de qui saps que sempre pots comptar amb ells (vagin bé les coses o maldades), és impagable. Tampoc puc oblidar els qui heu fet milers de km per jugar una partida amb el vostre club, o aquells que, en la darrera ronda, amb una situació familiar molt delicada, heu vingut a donar un cop de ma. De la mateixa manera que els joves que heu ocupat el tauler 10 en molts encontres. Hem llaurat per recollir en properes temporades, com hem fet sempre. Gràcies, delegat, per fer tan bé la teva feina.

Per acabar, encara queden moltes preguntes per aclarir en la famosa alineació indeguda. Esperem que la FCDE sàpiga donar respostes, pel bé dels escacs catalans.

No podem tenir dirigents que prioritzin el seu club per sobre de la seva responsabilitat federativa.

Aquest tipus de dirigents, no poden dimitir. Se’ls ha de convidar a marxar de manera immediata. 

Una abraçada a tots!!

Daniel Travesset i Ribera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada