diumenge, 22 d’octubre del 2023

Final de Catalunya per Equips d'Edats 2023

Del 12 al 14 d'octubre s’ha jugat a l'Hotel Evenia Park de Lloret  la Final de Catalunya per Equips d'Edats.

El Casal ha participat amb tres equips. Els més jovenets a sub10 i un equip a sub18 i un a sub20.

L' equip sub10  format per Miriam Giménez, Mario Soler, Vicenç Alfonso, Oscar Cejudo i Noel Cejudo

Com ja us vam comentar en l'anterior crònica, feia poques setmanes que havíem tramitat la fitxa federativa doncs aquests joves es van estrenar a la Minicopa de Barcelona.

Però s'ha de tenir en compte que aquest torneig era d'escacs actius i la Final d'Edats era a ritme clàssic. Per tant, calia ensenyar-los a anotar la partida. I així ho vam fer els monitors dos dies abans de començar el torneig. No era una tasca fàcil tenint en compte la reduïda edat d'alguns jugadors com Noel de tan sols sis anyets.

Partíem amb el ranking 18è de 24 equips. Tot i que en aquestes categories l'Elo té poca importància, quedava clar que érem dels equips amb menys experiència i això és important quan s'afronta una Final d'Edats. L'objectiu a nivell de club era "fer un intensiu" a aquests jovenets doncs una convivència de tres dies respirant escacs per tot arreu equival a moltes setmanes de classe.  Doncs bé, arribàvem a la darrera ronda amb un torneig molt digne amb una victòria, dos empats i dos derrotes. La darrera ronda, sorprenentment, ens emparella amb el Llinars, un club que té un planter molt bo des de fa molts anys. La contundent derrota per 4 a 0 ens va situar en el 21è lloc i ells en el 4r lloc a tant sols un esglaó del podi. El suís te aquestes coses 🙂

Tot i això i tenint en compte la nul·la experiència dels nostres joves, estem molt contents de la seva actuació. Una actuació que ha anat de menys a més jugant partides més complertes a mida que avançada la competició gràcies a la gran motivació de tots ells.

Al següent enllaç podeu veure la classificació així com els resultats particulars.

Vull agrair als pares el seu suport i recolzament a la meva tasca. Anàvem amb cinc jugadors, per tant un suplent.  Hem anat rotant  per tal que juguessin tots però un d'ells havia de descansar per partida doble i aquest ha estat l'Oscar Cejudo que de fet ha estat el jugador amb uns resultats excepcionals fent ple amb 4 de 4.

Estic convençut que us ho heu passat molt bé i l'experiència ha estat molt positiva per afrontar futures competicions.

Em sento orgullós de poder haver format aquest equip. Ara mateix els resultats no son el més important. De fet, em ve a la memòria aquell sub10 de fa vuit anys enrere que també va quedar en les darreres posicions i després ha estat la base per fer set podis seguits!  Amb treball tot és possible!

Aprofito per felicitar als equips que han fet podi: Ateneu Colon, Amposta i Sant Cugat.

L’equip sub18  format per Edgar Roca- Jan Travesset- Ferran Chiva.

En aquesta categoria només hi havien 6 equips (Sabadell, Peona i Peó, Sabadell, Olot, Vall del Tenes i Amposta) pel que s’ha fet un tancat i una posterior final del primer contra el segon classificat. Tot i que. a priori, partíem com a favorits pel nivell dels nostres joves i per la trajectòria en aquesta competició en els darrers anys, calia demostrar-ho.

En la primera fase, hem guanyat tots els matx amb molta contundència. Ens esperava una final davant l'Olot on podíem dir que, quasi, no comptava res del fet fins ara.

Ara bé, l'haver quedat primers en el tancat ens donava més taulers de blanques ( primer i tercer) i davant d'un hipotètic empat, el campionat era nostre.

Afortunadament, la final va ser disputada però vam acabar guanyant per 2 a 1.  Repetíem títol. De nou CAMPIONS DE CATALUNYA SUB-18 !!

Però no només això, els millors escaquistes per taulers van ser Edgar Roca-Jan Travesset i Ferran Chiva. Aquest últim encara és jugador sub16.

Enhorabona a tots tres però també a tota una generació que ens ha donat moltes alegries en els darrers anys.

Als següent enllaços podeu veure resultats d'equips i particulars.

Felicitar als equips que ens han acompanyat en el podi, Olot i Peona i Peó.

L’equip sub20 format per Ricard Bosch,  Víctor Nova i Mateu Farré.

En aquesta categoria participaven 7 equips on els quatre primers classificats feien una semifinal i final. Nosaltres partíem amb el ranking 4.

Vam començar molt bé el torneig guanyant contra pronòstic  el Llinars per 2 a 1. Això ens va donar molta moral i vam poder complir l'objectiu de classificar-nos entre els quatre primers. La semifinal ens va enfrontar al Peona i Peó. Un equip superior al nostre i el resultat va ser de ½  a 2 ½.

Per tant, calia jugar bé i afrontar el 3r/4r lloc per assolir podi. El rival era el Gran Penya de Vilanova i la Geltrú.  Malauradament, no vam tenir el dia i vam jugar per sota de les nostres possibilitats. El resultat va ser molt contundent al perdre per 3 a 0. Val a dir que la partida d'en Mateu eren taules mortes però va voler forçar.

Cal destacar el premi al millor primer tauler de la categoria d'en Ricard Bosch al fer 4.5 de 6. Enhorabona !

Als següents enllaços podeu veure resultats d'equips i particulars.

Felicitem al Peona i Peó, Llinars i a la Gran Penya pel podi assolit.

Per acabar, cal valorar tot el que s'ha aconseguit en els darrers anys. 17 podis en 22 anys. Bàsicament, tres fornades de jugadors que han escrit una part molt important de la història del nostre club. La darrera fornada duu set podis seguits !!
La nostra secció mai ha tingut una estructura professional d'escacs base ni cap xarxa de captació de jugadors. La nostra web, els torneigs de Festa Major i de final de curs així com el boca-orella són la única xarxa de captació de joves que tenim. Això, considero, que dona molt més mèrit a tot allò que hem assolit.
Aquest ha de ser el nostre camí. Treballar amb els joves i posar-li tot l'entusiasme i motivació per seguir fent planter i traient jugadors com hem fet fins ara.
Només així ens podrem sentir orgullosos del nostre club!!