divendres, 29 de març del 2024

Campionat de Catalunya Individual d'Edats 2024

Un any més el Club d'Escacs Sant Andreu ha estat present a les finals d'edats individuals de Catalunya. De nou hem tornat a Cambrils, d'on tants bon records guardem de l'any passat. El torneig s'ha jugat com sempre els dies previs a la Setmana Santa, i aquest any ha estat del 23 al 28 de març.

Cinc jugadors formaven l'expedició. Asier, Arnau, Ferran, Victor i Mateu, acompanyats dels pares i el monitor que aquest any ha estat en Jan Travesset. Bon torneig de tots en línies generals amb alguna actuació destacada que tot just comentem.

Sub12

La categoria Sub12 és una categoria on si bé hi ha nois que encara són petits, n'hi ha que tenen ja prou experiència i que porten anys jugant. No era el cas del nostre representant, l'Asier González. L'Asier fa només tres mesos que s'ha federat i no tenia experiència de competició. Havia jugat només tres partides a la lliga, de manera que debutar en una final no era tasca fàcil.
L'Asier partia amb el número 83 del rànquing sobre un total de 119 participants.
El torneig el va finalitzar amb 5 punts, mig per sobre del 50% que el va situar al lloc 52 a la classificació. Podem dir que va fer un gran torneig i més tenint en compte la seva manca d'experiència.
De ben segur que a poc que segueixi amb aquestes ganes i predisposició pot aconseguir fites més altes. De totes maneres, el que segur que ha aconseguit és endur-se un gran record de Cambrils!
Felicitats Asier!

Asier González

Sub14

A la categoria Sub14 ja comencem a trobar jugadors de molt nivell i fins i tot algun titulat internacional. L'Arnau Puiggené era el nostre representant a la categoria i venia de fer una gran fase prèvia en haver guanyat en solitari al grup del Barcelonès. No obstant, aquest torneig era una final i per davant n'hi havia rivals molt durs.
No ha estat el millor torneig de l'Arnau. Partia com a número de sèrie número 8 sobre un total de 96 participants. 5,5 punts l'han situat en acabar el campionat al lloc número 22. Si bé no ha estat un mal torneig, en alguna partida li ha mancat una miqueta de sort, que de ben segur li haguessin atorgat una plaça més alta a la classificació final.
Val a dir també que l'Arnau està tenint una molt bona progressió i que de ben segur aviat ens tornarà a portar alegries. Actitud i ganes no li falten i les classes estan començant a donar ja els seus fruits com hem pogut veure recentment a la lliga.

Arnau Puiggené

Sub18

Dos jugadors del casal teníem a la categoria Sub18, en Ferran Chiva i el Víctor Nova. 

Pel que fa al Ferran era el número 8 del rànquing en un grup duríssim de 71 jugadors. El Ferran ha acabant fent un resultat espectacular acabant en quart lloc. Un grandíssim torneig on sempre ha estat jugant als llocs de dalt i on s'ha hagut d'enfrontar al número 1, 2 i 4 de rànquing. Encontre aquest penúltim contra el número 2, el Gerard Añó, on va jugar molt bé durant tota la partida, fins que una errada en part propiciada pels problemes de temps no li van permetre puntuar. La darrera partida li tocava un altre fort rival, el número 4 del rànquing. Però el Ferran el va guanyar deixant clar que la derrota de la jornada anterior no li va afectar per afrontar aquesta última ronda. 6 punts per acabar el campionat que el van dur al quart lloc a la taula. Moltes felicitats Ferran!!

Ferran Chiva

El Víctor és un dels nostres habituals a les finals de Catalunya. En el seu cas partia com a número de sèrie 33. Bon torneig del Víctor que amb els 4,5 punts sobre 9 l'han situat en el lloc 27 de la classificació. Quatre victòries, unes taules i quatre derrotes. Aquestes derrotes han estat, però, amb rivals a priori superiors i on en moments puntuals li ha mancat una mica d'encert. En termes generals podem dir que ha rendit prou bé fent un torneig molt digne.
Enhorabona Víctor!

Víctor Nova

Sub20

El nostre representant a la categoria Sub20 ha estat en Mateu Farré. Un grup petit el Sub20  format només per 19 jugadors. En Mateu partia com a número de sèrie 18, pel que es preveia un torneig força difícil. Al final del campionat ha aconseguit fer 4,5 punts, el cinquanta per cent. Punts aconseguits amb rivals a priori superiors si ens atenem al que diu l'Elo. Un gran resultat que el posa en el lloc 14 a la classificació final. Gran torneig Mateu!

Mateu Farré

Classificacions finals:

Al marge del torneig i de les partides en sí, hem de destacar altres aspectes.
Un, l'organització, que ha permès que els jugadors poguessin gaudir d'unes bones instal·lacions tant pel que fa a les sales de joc com per l'allotjament.
I com sempre, l'ambient creat pel pares, que fa que anar a aquests tornejos sigui també per a ells uns dies per passar-s'ho d'allò més bé.

I com no, no ens podem oblidar del nostre monitor, en Jan Travesset que ha fet una tasca enorme ajudant en tot moment als nanos. Cuidant-los, revisant les partides, preparant les següents...  Moltes gràcies Jan per tot!

En Jan porta tota la vida jugant aquests campionats i tot i que ara vagi com a monitor, havia d'emportar-se alguna copa. Així que va aprofitar per jugar el campionat de blitz quedant quart i portant-se el premi al millor Sub20.

Jan Travesset

Arnau, Víctor i Mateu

Ferran, Víctor, Jan, Asier i Arnau

Jan i Ferran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada