dilluns, 27 de febrer del 2017

Lliga Catalana 2017. Ronda 6

Jornada emocionant i en línies generals bones per els nostres interessos doncs aquells que tenien mes necessitat han guanyat. Altres ho podran fer en la propera jornada però sembla ser que els objectius finals estan tots més a prop després d’aquesta jornada si bé no cal fiar-se un pèl; el que ha passat és que hem salvat matx ball pràcticament, però s'ha de continuar lluitant… i molt. Però bé, ja sabem que això es així.

Anem a pams:
  
SANT ANDREU  6 - TRES PEONS 4

Fenomenal victòria del equip A que s'ho jugarà en un tot o res la propera jornada a casa del Peona i Peò.
La jornada de dissabte, com les darreres va estar força igualada i es va decidir per detalls. Començava el matx amb unes taules d’en Sergi Subirats a qui el rival li va plantear unes dificultats que semblava tenir molt ben estudiades pel ritme de joc, però en Sergi va saber sortir secar la posició i mig puntet.
Acte seguit taules també d’en Toni Castelltort i d’en Juan Bautista, fins que el GM Miguel Pantoja, trenca el marcador. L’Oriol conserva l'avantatge amb unes taules amb negres contra un rival molt dur amb peces blanques, però Einar cau després de dura resistència. Llavors apareix l’altre GM i sentència una partida que portava amb aventatge desde feia jugades però que s’havia complicat, 4-3. Un Ferran amb nervis d'acer jugant amb segons en posició guanyada – si si ,veure–ho desde fora sembla fàcil, pero assegut en un tauler,…-  s'anota un puntàs que posa el 5-3 que deixa al rival prop del KO. Un cop definitiu que arriba amb la victòria d’en Kim Travesset fent la victria del equip un fet. La posterior derrota en posició ja insostenible d’en David Pueyo, permet al rival ajustar una mica el marcador.

L’equip A queda ara a les portes del playoff per el títol que es jugarà  a l’última jornada comhem comentat.
  

COLON SABADELL CHESSY B 8  – SANT ANDREU B 2

S’intuïa el dissabte que el rival tot i les últimes alineacions seria dur. Sembla ser que la mateixa va estar condicionada per el seu enfrontament a Primera divisió contra el Barberà. El nostre equip també acudia amb baixes importants, i el marcador sense pal·liatius demostra la superioritat dels vallesans:
Per taulers, taules d’en Nico, Thomas, Joaquim Travesset, i Choco, que donen els dos punts, i derrotes de Felix, Camacho, Pedro, Nestor,Liarte i Anguera.

L'equip B a la seva visita a Sabadell. Fèlix, Nèstor, Anguera, Nico, Pedro, Choco, Thomas, J.Travesset i asseguts Sergi i Joan Camacho 

Pedro a la dreta de la imatge amb blanques, i al seu costat Fèlix, amb negres

Nico i al seu costat Anguera 

En Nèstor fent una ullada a lla partida del Sergi 

 Choco, mig punt

VILASSAR DE MAR 4.5 – SANT ANDREU C 5.5

El "C" jugava un partit decisiu a Vilassar. Només ens valia la victòria per a continuar vius a Preferent. En aquesta ocasió, però, no jugàvem contra un rival superior. Llevat del primer tauler, nosaltres teníem lleuger avantatge teòric.
Ben aviat ens vam posar amb el marcador favorable, per 1-3, malgrat la derrota d'en Jan, gràcies a les victòries de l'Edgar Roca, en Josep Clavé i en Joaquim Conesa. Tot seguit, Joan Casals anota una altre punt: 1-4. Tot semblava ben encarat però, en una partida que semblava avantatjosa o que, almenys, no es podia perdre, un cop tàctic del rival, fa tombar el rei a l'Enric Franzoni. Era el 2-4. Després, malgrat l'aferrissada lluita en posició inferior que va fer en Salva Roig, va haver d'inclinar el rei. Encara anàvem guanyant 3-4, però les coses no pintaven gaire bé. Quedaven els 3 primers taulers, defensats per l'Olivier de la Porte, en Sergi Picatoste i en Joaquim Sosa. De les tres partides, però, només pintava una mica bé la del Sergi, ja que el seu rival tenia un peó aïllat. Qualsevol resultat era possible. De mica en mica, la posició d'en Joaquim es va tornar més i més apurada. Però, el Sergi Picatoste feia bones les expectatives i anotava el punt que ens permetia de no perdre. En calia mig més. I va ser l'Olivier, davant un rival que el superava en més de 100 punts, qui va forçar unes taules que ens donaven la victòria. La, ja en aquells moments, previsible derrota d'en Joaquim, només va ser una anècdota de cara al marcador final: 4,5-5,5. El punt cap a casa, que ens permet assolir el 8è lloc i mantenir vives les esperances de salvació, que passaran també pel Maresme: Malgrat i Canet, les dues últimes rondes, seran els dos rival a batre, donant per feta la gran dificultat de puntuar davant del Sant Josep la setmana vinent. Però cal tenir present que, en el moment de començar, totes les partides estan igualades...

SANT ANDREU D 4 – ATENEU HORTENC A 2

Sorpresa absoluta en el quart equip aconseguint un puntàs d’aquells que rearmen de moral l’equip. Per començar venia el líder invicte i tot i que portaven dos taulers menys habituals, per Elo ens treien gairebé 800 punts en els quatre primers taulers que arribaven fins a 1980 punts., sent el primer un Mestre Català. Tot un repte.

Començava el matx amb unes taules d’Artur que en un cos a cos sense cap tipus de por arribava a un final de torres i peons que el rival no es va veure en cor de forçar i va demanar taules.
Tot seguit en Salvador Elias cumplia els pronostics caient contra el mestre Català Teodoro Asensio, quedant  el Sant Andreu per sota. Tot semblava que anava per el camí dels pronòstics, però el rival no s'anotaria cap triomf més, per què en Carlos guanyava la seva partida, i Feliciano la seva – quin gran campionat està fent – necessitaven dues taules per guanyar el matx i les partides d’en Fernando i Jordi no pintaven malament. El primer amb peo de més, i el segon, lligant al rival amb iniciativa, Fernando finalment aprofita la seva avantatge i s'anota el punt, 3.5-1.5 i victòria a la butxaca. Tot seguit el rival d’en Jordi al veure que no podien guanyar i evitant entrar en complicacions, ofereix taules.
Tot un èxit amb un punt que rivals directes no tindran però que cal no desperdiciar en el proper matx que aquest si es gairebé definitiu per la salvació. Un triomf ens deixaria gairebé a segona provincial.

SANT ANDREU E 2 – TRES PEONS I 2

Matx disputat pràcticament per nens sub 12, 7/8, els nostres ho van fer força be. No només per els punts aconsseguits per Santi i Victor Torres sino pel grau de competició que van esgrimir, amb partides que lluny d’acabar-se en mig hora com pot pasar en aquestes categories I competidors, els nostres van competir bé, seleccionant les jugades i demostrant que tenen uns Escacs treballats. Tot i perdre en Arnau i en Bernat van fer un molt bon paper i tindran protagonisme en el futur.

Aquesta setmana, com totes importants, comptem amb tots vosaltres!
Atents a la convocatòria

Classificacions:
* Trobareu les partides del primer equip tan aviat com estiguin disponibles






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada