dimarts, 30 de juliol del 2013

Benasque 2013

CRÒNICA BENASQUE                   

Bon dia,
Com molts ja sabeu, dijous dia 4 una expedició andreuenca formada per vuit jugadors ens dirigíem cap a Benasc: Karen, Dani, Ferran, Miquel, Oriol, Nico, Néstor i Marta.
Alguns de nosaltres ja som veterans en aquest torneig , en especial Karen que duu molts anys jugant-lo i fins i tot l’ha guanyat. Altres com els joves és la seva primera experiència llevat de Nico que ja va estar fa uns tres anys enrera amb els pares i un servidor que porta onze anys seguits anant-hi….
El torneig ja sabeu el nivel que té.  Pels que us inicieu en aquest món us diré que és un dels més forts d’Espanya….amb moltíssims titul.lats internacionals.
Enguany, una vegada arribat a l’equador del Campionat, hem de fer un anàlisis molt positiu del Campionat.  Després de la 5ª ronda tenim a Marta i Néstor amb 2 punts. Molt bona la recuperació de la Marta després d’un mal inici de Campionat.  Néstor està jugant molt bé. De les tres derrotes , en dos d’elles tenia la partida totalment guanyada. L’experiència que s’agafa en aquest torneig de segur que els hi servirà en un futur.
 Tot seguit tenim a Ferran i Miquel amb 2,5 de 5.  Tots dos ja saben que és puntuar amb titul.lats internacionals i en aquest cas amb dos GM.  Ferran ho va fer a la ronda dos amb el croat  Lalic i Miquel a la mateixa amb l’inidi Neelotpal (no se si s’escriu així) on la tenia totalment guanyada. Llàstima de la partida d’ahir de Ferran on , davant un MI, després de fer una gran partida tenia taules fàcils però va cometre un error de càlcul en els aclaparaments  de rellotge. Miquel també ha tingut l’honor de jugar amb un dels històrics del torneig: Elibaz Ubilava que va ser entrenador de l’actual campió del Món : W. Anand.
Després Nico està amb 3 de 5.  Encara no ha tingut l’oportunitat de jugar amb un titul.lat internacional. Està complint amb les estadístiques: guanyant als inferiors i perdent amb els de ELO superior. Esperem que avui  trenqui estadístiques i pugui arribar a jugar amb algún MF o MI. De totes maneres, te molt de mèrit porta 3 de 5 doncs ja sabem que hi ha 1900 que no son fàcils de guanyar…
Bon torneig està fent l’Oriol i el Dani amb 3,5 de 5 .  L’Oriol ja ha jugat amb 2  titul.lats I ha puntuat amb un d’ells. Ahir va guanyar a un 2260 aprox.  Té una preparació teórica molt bona que fa que pugui afrontar el campionat amb moltes garanties d’èxit. La seva maduresa escaquista ha  evolucionat moltíssim en els darrers dos anys.
El Dani està fent un bon torneig….deixant a banda els resultats. Estic content amb totes les partides que he jugat. Poques errades. Llàstima de la derrota amb el GM ukrainés doncs eren taules fàcils ….Ahir taules amb el excampió d’Espanya Àngel Martín (MI).  Avui toca jugar amb l’amic de l’Antoni i la Merche:  el GM Davorin Komljenovic. Tota una institució a Benasc.
Ah, el Jan no falla quasi mai.  Vol venir a les 16.00h a veure’ns…i passa per totes les taules dels casalens . Això si el primer en acabar ja sap que ha d’anar a jugar a fútbol amb ell. 
El darrer jugador casalenc és Karen amb 4 de 5. Només una derrota amb Delchev. Esperem que en les futures rondes sigui capaç de treure tot el seu talent i quedi en els llocs capdavanters.


Però Benasc no només són escacs. L’ambient és fantàstic i les opcions de diversió molt variades tant per anar-hi amb la familia com per anar amb amics.
Els joves estant coneixent la “fantasia” d’aquest lloc. Grans partits de waterpolo amb tots els joves a la picina on estic allotjat amb la familia, partides a cartes al Uno, Cuadrado, etc…..i a   pales   on no falten les patates per anar obrint  gana.
 I a la nit, a descubrir la Petronilla !! Un Pub on a la nit és invaït pels joves escaquistes fent futbolins i …partides a ràpides. Tenim a tots els indígenas de Benasc ben contents doncs totes les taules del Pub están ocupades per taulers d’escacs !!! (je, je)
Bé, per acabar….i això va pels pares….tinc molt bones sensacions de la convivència dels sis joves. Penso que estan molt ben organitzats i tenen la casa força en ordre. Això era un tema clau i penso que l’estan superant amb nota. Em falta provar les truites de patates de l’Oriol . Tot un crack !!!! (je, je)
Sabem que el segon tram del Campionat és el més complicat però intentarem seguir fent bones partides i disfrutar de l’entorn. A la tornada ja us passarem les nostres millors partides.
Una abraçada
Daniel Travesset


PD. Ja no tornaré a escriure fins a la tornada.
--------------------------------------------------------------------------------------------
DES DEL PETIT APARTAMENT    (Per Ferran Gonzalez)

Bon dia, com el Dani ja ha deixat clar ens trobem a Benasque, un poble encantador amb quatre cases, moltes mosques (de les quals unes 18 ja han estat assassinades per Oriol Delisau) i algunes cagarades de cavall, tot i així continua sent un poble encantador.
Cal dir que l’apartament té la seva màgia, encara que l’ordre no sigui el tret distintiu d’aquest espai. Un lloc agradable amb els seus llits, cuina, el seu lavabo (qui sembla que s’hi sent molt còmode Miquel Sierra amb les seves freqüents visites) , la seva tele (no funciona) i la seva absència de cabal d’aigua que ens fa rentar els plats a la banyera (com en les millors famílies). Els plats que es serveixen a l’apartament han sigut força variats durant aquests dies; cal destacar l’excepcional truita de patates amb la qual ens va delitar el xef Oriol Delisau , també hem pogut gaudir de diverses racions de pasta (“que ens aporta força i incrementa la nostra massa muscular”) i nombroses “fajitas” amb carn picada que ens aporten energia ronda rere ronda. Val a dir que Nicolás García i  Néstor Dougàs s’han iniciat amb bon peu al món de la cuina de la mà del xef Oriol.
Gran actuació futbolística de Miquel Sierra i Ferran Gonzàlez amb una gran aportació al seu equip (0 gols i 0 assistències), els quals avui han guanyat el campionat de futbol de Benasque amb una àmplia golejada de 3-0 enfront un equip amb grans mestres com Eduardo Iturrizaga i Julio Granda. També han tingut lloc diverses expedicions a la piscina de l’apartament del Dani Travesset (climatitzada a nivell polar) on tenen lloc partits de waterpolo periòdicament.
Cal fer esment també a la gran actuació dels nostres joves jugadors al campionat de ràpides de Benasque. L’expedició estava formada per 6 jugadors, dels quals només 3 van ser capaços d’aixecar el cul del llit a les 9 del matí (encara no se sap perquè...) i van fer una gran actuació ocupant 3 de les 90 places disponibles i pujant la moral dels seus afortunats rivals. Tot i així si portaves prismàtics, podies observar un altre casalenc a unes 30 taules dels nostres companys, es tractava doncs de Karen Movsziszian, qui es va endur una gran copa (aquesta vegada d’escacs) de campió.
El transcurs de la convivència a l’apartament ha estat marcat per una clara jerarquia encapçalada pel dictador NICOLAS GARCIA LOPEZ que controla amb mà de ferro , des del seu apropiat sofà, els moviments dels seus súbdits (nosaltres). A més a més es postula com a candidat a la tresoreria del club; degut a la seva dura administració dels recursos econòmics de la casa, que encara que ens fa passar hores de fam ens ha permès gaudir de l’oci de les nits de Benasque.
S’ha de destacar les mogudes nits que ens fan passar Ferran Gonzàlez i Oriol Delisau, aquest últim amb els seus particulars concerts de percussió que fan despertar més d’un membre de l’apartament, i el primer amb els discursos del seu subconscient en somnis.

Així que si algú s’anima per jugar l’any que bé aquí ens trobarà!

PD: A les tardes juguem a escacs. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada