dimarts, 29 de març del 2016

Final de Catalunya d'Edats. Vila-seca 2016


Del 19 al 24 de març, a l’Hotel Palas Pineda de Vila-seca s’ha celebrat un any més la 10ª Final de Catalunya d’edats organitzada per la FCDE. 

Enguany , el Sant Andreu anava amb cinc representants. A sub 10 Albert Vidal i Enric Castillo.

A sub12, Edgar Roca, Artur Taltavull i Jan Travesset.

El sistema de competició era el suís a 9 rondes. Cada dia es doblava ronda (matí i tarda) excepte el dimarts a la tarda que era jornada de descans i, com sempre, vam organitzar el clàssic partit de futbol per tal que els joves s’esbravessin una mica.

Sub10:

Els nostres dos joves s’estrenaven en aquesta final. De fet, tot just fa un any que estan federats i la seva progressió és molt bona. Per tant, l’objectiu que ens vam plantejar era fer el 50%. Sabiem però que no seria gens fàcil doncs competien amb alguns joves amb tres i quatre  anys d’experiència.

Enric Castillo:  partia amb el 70è de ranking de 87 jugadors. Ha fet 3,5 de 9 partides quedant en 66è.lloc. Ha jugat amb una mitjana ELO superior a 300 punts . Llàstima de la darrera ronda on amb torre de més neta es deixa fer mat. D’haver guanyat aquesta partida hagués fet el 50% !

Tot i no haver pogut assolir-ho, estem molt contents amb el seu rendiment així com les ganes que té per millorar. Estem convençuts que si segueix treballant tindrem un bon jugador.

Albert Vidal:  partia amb el 75è de ranking de 87 jugadors. Ha fet 4 de 9 partides quedant en 59è.lloc. Ha jugat amb una mitjana ELO superior a 250 punts . No va començar gaire bé el torneig amb 0 de 2 però després va reaccionar molt bé fent 3,5 de 4 i posant-se per sobre del 50%. Les dues darreres rondes va arribar una mica cansat i va oferir taules en plena obertura que van ser acceptades.

També estem molt contents amb el seu rendiment. Cal seguir treballant i millorar dia rere dia doncs pel poc temps que porta jugant ho ha fet molt bé.


Sub 12:  

Artur Taltavull:  partia amb el 13è de ranking de 109 jugadors. Ha fet 5,5 de 9 partides quedant en 24è.lloc. Portava el seu monitor habitual i amic de la casa en Sergi Picatoste. Ha jugat amb jugadors de poc ELO però de força nivel con Natàlia Alcantarà en primera ronda, Adrià Gabarró en la quarta i en Wei Zheng en sisena.  Llàstima de la darrera ronda on va perdre en una partida on podia haver passat de tot i el va privar d’una millor classificació (entre els tretze primers).  L’Artur te un joc molt tàctic. Ha d’aprendre a utilitzar aquesta tàctica per crear debilitats al rival. Això ho fa molt bé. Però una vegada, ja ha creat aquestes debilitats cal utilitzar l’estratègia per acabar de rematar la partida.  Quan aprengui  a posar aquest “fre” a la tàctica , millorarà els seus resultats.  Ànim i a seguir treballant doncs te molt talent.

Edgar Roca: partia amb el 32è de ranking de 109 jugadors. Ha fet 6 de 9 partides quedant en 19è. lloc.

Aquest jove jugador també porta molt poc temps jugant. Tot just un any. Hem treballat molt bé el seu repertori d’obertures I ha assimilat molt bé tots aquests canvis. No és una feina fàcil però quan més tard es fa més complicat és el canvi. Va començar molt bé amb 2,5 de 3 fent taules amb el nº 7 del ranking.

Però el dilluns va tenir un dia per oblidar. Es va deixar qualitat a la quarta ronda (ranking  cinc) en una partida que tot pronosticava taules. A més, abandona en un final de torre i peò h (rival) contra cavall i peó g Edgar on tenia moltes opcions de fer taules i més en aquests nivells. A la tarda va tornar a perdre.

Afortunadament ,va acabar el torneig fent 3,5 en les darreres  4 partides. En aquest tram final va tenir la sort de costat i va puntuar en partides on estava molt inferior.  La seva classificació és molt bona tenint en compte que és sub12 de primer any i competeix amb joves amb molta més experiència que ell.

Jan Travesset:  partia amb el nº 3 de ranking de 109 jugadors. Ha fet 6,5 de 9 partides quedant en 5è. lloc (empatat amb el 3r) . Ha estat imbatut i l’únic jugador que ha pogut puntuar amb el Campió Llibert Cespedes (un esglaó per sobre de la resta). Va començar molt bé amb 4 de 4 guanyant amb negres a Adan Sierra un dels jugadors que han destacat més en aquest torneig. Després, el sorteig va fer que li vinguessin un rere l’altre el amics de Barcelona Nico, Llibert, Dani, Pau Pueyo (Sant Boi)i Arnau. En aquestes cinc darreres partides no va poder passar de taules en totes elles. En les dues darreres així com amb Llibert, va tenir posicions avantatjoses però li cal una mica més de concentració en determinats  moments de la partida. Aquest factor, penso, el va privar d’assolir el subcampionat. Sempre va jugar al tauler 2 però en un suís quan no guanyes cap de les cinc darreres partides, surts molt perjudicat.

Puja 41 punts ELO Fide.  Això ja demostra que el torneig que ha fet és molt bo. De fet,  tenia tretze jugadors per davant d’ell en el ranking FIDE.

Al seu favor,  val a dir que ha jugat amb sis dels vuit primers classificats i la mitjana d’ ELO dels seus rivals superava amb escreix als joves que han quedat per davant d’ell.

Aprofitem per felicitar als tres joves que han fet podi: Llibert Cespedes, Pau Pueyo i  Dani Alvárez.

També vull destacar a la jove Vinyet Palau (Alcoletge) que ha fet un meritori 14è lloc. Ha fet 6 punts però també ha hagut de lluitar contra els millors (ranking 1, 2, 4, 7 i 9). Te un joc molt sòlid i es nota que està en molt bones mans!


Al marge dels premis individuals, hi ha dos premis per equips : la Copa Promoció (sub10 i sub 12) i la Copa Jordi Puig (sub 14-sub16-sub18). Es tracte d’agafar els tres millors jugadors de cada club i sumar les classificacions. Qui te el nombre més baix guanya el trofeo.  Doncs bé, després d’uns anys sense assolir-ho, l’Edgar, l’Artur i en Jan han guanyat aquest trofeu per equips fent   48 punts.
Felicitats !!


Campions Copa Promoció: Edgar, Jan i Artur.


Per acabar , vull agrair als pares i jugadors el seu comportament. Aquest torneig és un aprenentatge molt intensiu.  S’apren més en cinc o sis dies de campionat que en un trimestre escolar. Es preparen cada una de les nou partides que es juguen a tots els jugadors, es repassen també totes les partides i es juguen 9 partides d’un nivell (no cal dir-ho) més elevat que el de l’escolar de BCN. Aprofitem també per intensificar en la preparació de les obertures doncs a classe fem més concepte.

Per tant, aconsellem a tots els joves que vulguin progressar en aquest esport a prendre-hi part l’any vinent! 

No em vull oblidar dels monitors que durant tot l’any ajuden a fer les classes: en Sergi Subirats, el Nico que havia d’haver vingut uns dies però  una lumbàlgia li ha impedit però hem sentit el seu recolzament des de la distància i en Sergi Liarte que ha fet una feina magnífica a Vila-seca sempre des de la seva discreció  però aportant moltíssim al grup.  Moltes gràcies amics!


Dani Travesset
Rpble. Escacs Base

Aquí teniu dues partides del Jan per reproduir:









 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada