dimarts, 22 de juny del 2021

I Trobada Andreuenca d'Escacs

Dissabte 19 de juny a les 10h del matí s’ha celebrat a la seu del Casal Catòlic de Sant Andreu una jornada d’escacs coorganitzada pels clubs del barri: La Lira i Sant Andreu. 

Després d’un període més llarg del que haguéssim volgut, on l’activitat competitiva ha estat aturada per la pandèmia,  vam decidir fer un torneig destinat als més jovenets. Joves que durant més d’un any, han vingut a les classes però no han pogut posar en pràctica tot allò que han après. 

Hi han pres part 37 jugadors distribuïts en 3 grups. Un grup de joves sub 8 amb 10 jugadors. Un segon grup sub10+sub12 amb 15 jugadors i un tercer grup amb joves sub14 o més grans amb 12 jugadors. 

Cadascun dels grups ha jugat en una sala diferent per garantir la distància de seguretat i crear grups bombolla. Els pares, a diferència d’altres anys, no han tingut accés a la sala de joc.

El torneig s’ha jugat a sis rondes en sistema suís. excepte a sub 8 que s’ha fet a 5 rondes.

A sub 8 jugaven sense rellotge. A la resta de categories s’ha jugat a un ritme de 7’+5’’ d’increment per jugada.  Volem destacar el gran comportament de tots els joves que ha permés dur el campionat amb molta agilitat. 

Els podis han estat repartits de la següent manera: 

Sub 8:

1r Hou Mi (Escola Betlem)   4 punts

2n Jana (Escola Betlem)        4 punts

3r  Alan Caro (Sant Andreu)  3,5 punts

 

Sub10+sub12:

1r Arnau Puiggené (Sant Andreu)  6 punts

2n Oliver Canillas (La Lira)          5 punts

3r Pol Reyes (La Lira)                   5 punts 

> Sub14:

1r. Saúl Marabaján (Sant Andreu)  5,5 punts

2n. Alex Ramón (Gramanet)            5 punts

3r.  Ferran Chiva (Sant Andreu)      3,5 punts          


Tots els participants han recollit el seu obsequi (medalla i/o bolígraf en funció de la categoria).

Aprofitem per agrair, com sempre, la gran organització a càrrec de Nico García, Sergi Liarte i Dani Travesset.  Aquesta vegada cal afegir, també, a Laia Escoté.

L’amic Jordi de la Riva, monitors des de fa molts anys i autor de llibres d’escacs enfocats a joves en edats escolars , ha muntat una parada amb tot tipus de material d’escacs: llibres, samarretes, bolígrafs, clauers, etc que ha estat molt ben acollit pels pares.

Aquest any, hem trobat a faltar el clàssic pica-pica però hem volgut ser prudents i, de segur, que en properes edicions tornarem a recuperar-lo doncs, sempre, és molt ben rebut pels joves i pares.

Aprofitem per desitjar-vos un bon estiu i ens tornarem a veure a mitjan setembre!

L’Organització
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada