dimarts, 20 d’octubre del 2015

Campionat de Catalunya d'edats per equips 2015

Els dies 10-11-12 d’octubre , a Lloret de Mar, una representació casalenca hem pres part d’una de les competicions més boniques que hi ha, el Campionat de Catalunya per Equips d’Edats. Enguany, amb els equips Sub18 i Sub10.

L’equip sub 18 integrat per : Sergi Liarte- Néstor Dougas- Marta Castillo
L’equip sub 10 integrat per : Jan Travesset- Artur Taltavull- Enric Castillo- Albert Vidal.

Mentre els tres sub18 deien adéu a les competicions d’edats (s’han fet grans, ja son universitaris  !) , l’Enric i l’Albert s’estrenaven en competició oficial. De fet les seves primeres partides de campionat han estat aquí.

Sub18

El sistema de competició era LLIGA de 7 equips  on  partíem amb el nº 6 de ranking.
Així doncs,  el podi era missió quasi impossible. Alguns equips ens treien 250 punts per tauler. Tot i així , l’actitud així com el nivell de joc ha estat prou bo en la majoria de matxos. Finalment, hem fet 2,5 punts de 6 partides que ens situa en el 5è lloc de la classificació final.

Primer dia:
Primera ronda: ens va tocar amb l’equip que teòricament era el més fluix de la categoria, així que s’havia de guanyar sí o sí. El matx va ser tot un espectacle pels espectadors on els aclaparaments de rellotge no ens van acabar sent un problema i ens van permetre aconseguir la victòria començant amb bon peu el campionat. Sant Andreu 2.5 – 0.5 Figueres

Segona ronda: en aquest enfrontament vam haver de jugar contra el Vila Olímpica, un equip encapçalat per dos jugadors molt durs com són els germans Ventura. El resultat va ser un 3-0 en contra, un resultat molt injust ja que tots els nostres jugadors van acabar aconseguint molt bones posicions que per petites errades van acabar en la derrota. Una llàstima no haver pogut rascar res amb els que finalment van ser campions. Vila Olímpica 3-0 Sant Andreu

Segon dia:

Tercera ronda: ens tocava un clàssic d’aquests tornejos, el Peona i Peó. Van decidir fer descansar el seu número 1 (MF Ferran Cervelló), tot i això continuaven tenint un equip molt competitiu i a priori superior a nosaltres. Al final vam acabar en empat amb una molt bona partida de la Marta i taules del Nèstor que per culpa dels aclaparaments no va poder guanyar. Sant Andreu 1.5-1.5 Peona i Peó

Quarta ronda: Gerunda va ser el rival que va haver de patir una derrota per culpa dels nostres jugadors. Van portar un equip modest i van acabar perdent. Llàstima les taules del Sergi contra Rasen (un molt bon jugador de 2261) ja que tenia una posició molt guanyadora però no deixa de ser un molt bon resultat. Gerunda 3-3 Sant Andreu

Cinquena ronda: descans.

Tercer dia:

Ens plantàvem a la recta final del torneig amb certes opcions de podi tot i partir dels últims del rànking. Així que ja podíem estar força contents passes el que passes.

Sisena ronda: tot s’havia de decidir amb un dels equips que és un clàssic en els pòdiums de les finals de Catalunya d’edats. Aquest any anaven amb un equip bastant compacte que no ens posaria les coses gens fàcils. Bonica partida del Sergi que no va poder culminar, molt bona partida de Nèstor guanyant a un bon rival i llàstima la Marta que es va quedar molt bé però una errada va fer que tot s’anés en orris. Perdent aquest matx es complicava molt la idea de fer podi. Sant Andreu 1-2 Llinars

Setena ronda: Finalitzàvem el torneig amb un dels equips més forts i no va poder ser... Bones taules del Sergi contra el campió de Catalunya sub16 d’aquest any, Adrián Jiménez. Cerdanyola 2.5-0.5 Sant Andreu.

En resum:

Sergi Liarte:  2 de 6 punts. En la majoria de rondes ha hagut de lluitar amb jugadors de 2200 i 2300: Màxim Ventura, Rasen Mediña, Xavier Povill,…joves molt ben preparats i on en Sergi ha fet bones partides.

Néstor Dougas: 2,5 de 6 punts. Tot i no començar gaire bé, entaulant amb rivals inferiors, ha fet una puntuació quasi del 50%. Només dues derrotes. Destacar la victòria davant el jugador del Llinars Oriol Panades.

Marta Castillo: 3 de 6 punts. Pichichi!! Ha canviat el seu estil de joc , fent obertures més tancades. Penso que li ha anat prou bé. Llàstima que en alguna partida, on tenia avantatge clara,  no ha acabat de definir.

No em voldria deixar el “superdelegat”  Nico Garcia. Els ha portat a ratlla ! (je, je)
Fins i tot , aconsellava obertures i li feien cas !! De veritat que ha estat un plaer compartir aquests dies amb ell. Chapeau per la gran feina feta  !

Felicitem els equips que han fet podi: Vila Olímpica- Cerdanyola- Llinars !

Sub10

No ha estat fàcil poder fer equip. Tot i que en el club tenim prop de 30 joves, la competició sempre fa respecte i més quan es tracta d’un Campionat de Catalunya i no pas de Campionats Escolars. De fet, només cinc joves dels 30 joves tenen experiència en aquest tipus de competicions i sabem que el nivell és alt respecte als escolars. És per això, que vull agrair enormement la valentia que han tingut dos dels nostres joves : Enric Castillo (9 anys) i Albert Vidal (8 anys) . Tot i haver començat al Club en el mes de març (només tres mesos de classe) i sent sub10 de primer any van anar amb tota la il·lusió a la Final.
Gràcies a ells, podem explicar aquesta experiència !!

El sistema de competició era sistema suís amb puntuació olímpica. Això vol dir que se sumen tots els punts assolits en cada tauler. Partíem amb el ranking 16 de 20 equips. Per tant, el podi era també missió impossible.  Finalment , hem fet 15,5 punts de 28 possibles i ens situa al 7è lloc de la classificació .  Per taulers:

Jan Travesset:  6,5 de 7 . Ha estat a un molt bon nivell, exceptuant alguna partida. Ha hagut de lluitar amb el Campió de Catalunya, amb el tercer i cinquè de Catalunya i els resultats han estat excel·lents. Te un caràcter excel·lent per competir però, a vegades, amb rivals inferiors,  se li gira en contra. Ell sap que aquest aspecte l’ha de millorar. Ha estat un gran company i  , com a delegat, m’en alegro del recolzament que ha donat a tot l’equip, en especial a l’Enric i l’Albert.

Artur Taltavull: 7 de 7.  Ha fet ple. Tot i així, no ha pogut endur-se el premi al millor 2n tauler al estar empatat amb el jugador del Sabadell Rubén Lanjarín. En aquestes situacions la FCDE decideix que s’ha de donar al jugadors de l’equip millor classificat.
En aquest cas, el Sabadell ha estat l’equip Campió.
És un luxe tenir un tauler nº 2 com l’Artur.  Te un joc força agressiu i és un dels millors sub10 calculant. Quan millori algunes facetes com la concentració i comprensió estratègica tindrem un tros de jugador. Confiem plenament amb ell.
També ha estat un gran company i el seu recolzament als dos joves ha estat motiu d’orgull pels delegats.

Enric Castillo: no ha pogut puntuar.  Sortia amb un ELO de 1396 i ha jugat amb una mitjana de 1670. Ha tingut les seves oportunitats doncs ha deixat escapar dues partides en dos finals amb clara avantatge, torre i peça de més.  Els nervis i la manca d’experiència li han jugat en contra. De fet, en la darrera partida, jugava amb un rival que duia 6 de 6 i tenia final guanyador amb peça de més.
Estic molt content del seu esforç. Ha volgut preparar totes i cadascuna de les partides i mai ha baixat la guàrdia. Segueix treballant i confia amb els monitors. Això acaba de començar i a l’escolar començarà la teva trajectòria ascendent. T’ho mereixes !

Albert Vidal:  el més jovenet de tots. Ha fet 2 de 7.  Aquí també tenim un jugador que apunta molt bones maneres. Un dels punts assolits va ser contra Lobato un jove que va fer 6 de 7 només amb la única derrota de l’Albert. En alguna partida ha rebutjat taules tot i la seva inexperiència. Aquesta valentia és d’admirar.
Si segueixes amb la mateixa il·lusió, ben aviat veuràs com milloren aquests resultats.
També vull valorar moltíssim el seu esforç.

El fet de ser ranking 16 ens ha perjudicat moltíssim. De les set rondes, hem jugat amb el ranking 1 – 2 – 4 – 5 – 6 . Cap equip ha tingut pitjor sorteig. Això és el que ha impedit que els dos nostres jugadors novells (Enric i Albert) poguessin fer més punts.
Competien amb alguns  joves que tenien tres anys d’experiència.   

Aprofito per felicitar els equips que han assolit podi: Sabadell- Perelada – Peona i Peó.
  
En aquest campionat hem tancat un cicle que ens ha donat molts èxits 8 podis en els darrers 12 anys i hem encetat un de nou ple d’il.lusió on esperem agafar el relleu de les generacions anteriors. Aprofito per agrair a tots els monitors que han passat pel Casal així com tots els joves (ara els més grans ja  tenen 25 anys ! )  la gran tasca que han fet i la seva contribució a fer del Casal el Club que volem aquells que ens l’estimem.

No vull acabar sense agrair el suport que ens han donat tots els pares així com la companyia d’en Pere que tot i ja no tenir el fill en edat “sub” encara ve i comparteix il.lusions amb tots nosaltres. Entre tots hem sumat i , de seguir així, els èxits no tardaran en arribar.

Tant de bo, l’any vinent puguem portar un equip sub 8, un sub 10 i un sub 12  !!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada