dilluns, 29 de maig del 2017

Campionat Escolar de Barcelona 2017

Durant 8 divendres des de Desembre fins Febrer, s’ha estat jugant a les Cotxeres de Sants, al Casinet d’Hostafrancs i a l’escola Joan Pelegrí el torneig individual d’edats de Barcelona. Aquest any participaven 12 nens de la nostra cantera: 1 sots 10, 10 sots 12 i 1 sots 14. Dels 12 jugadors, 9 repetien ja experiència en aquest torneig i pels altres 3 era el seu primer escolar de Barcelona.

Anem a veure com els hi ha anat:

Sots-10

Només teníem un jugador d’un total de 90: l’Arnau Pelegrín. El nostre representant més jove, però també un dels més veterans jugant tornejos. Va fer 5 punts de 8 quedant el 21è classificat. Va començar discretament amb 2/4 per després fer tres victòries consecutives i presentar-se a la última ronda amb opcions de top-10, però va perdre. Encara li falta pensar una mica més a les partides per jugar encara millor del que ho fa. Bon treball i a seguir progressant. És un goig veure com gaudeix jugant als escacs.

Sots 12:

Arnau Ariza: 3 de 8 69è classificar. Primer torneig de l’Arnau i a més sent jugador de primer any en aquesta categoria (dura per ser el dels més petits). Va començar amb 0 de 4, però finalment es va refer amb uns magnífics 3 de 4 finals. Jugador amb molt interès i molt treballador, per tant, quan jugui partides més a poc a poc i en porti unes quantes (l’experiència també és important) jugarà molt millor. Moltes felicitats, i a seguir endevant.

Sergi de Vroe: 3 de 6 76è classificat. Primer torneig individual de lentes d‘en Sergi i 50% dels punts, per tant força bé. Va començar perdent totes les partides però després va remuntar. Com els hi passa a molts nens en aquestes edats, juga molt, molt ràpid i això a sots 12 no es perdona. A la que jugui les partides més tranquil·lament, els punts vindran sols.

Bernat Pujadas: 3,5 de 8 56è classificat. Un altre novell en la competició individual i de primer any. Torneig molt bo, jugant sempre amb rivals, teòricament, superiors i sempre mantenint-se a mitja taula. Juga molt bé però encara té errors de cara als finals de la partida, totalment comprensibles si sabem que només ha jugat un torneig de lentes anteriorment. Per tant, només queda agafar una mica més d’experiència i aprendre d’aquestes partides. Moltes felicitats!

Arnau Menasalvas: 4 de 8 41è classificat. Segon any a la categoria i va aconseguir el 50% dels punts. Torneig força irregular i potser amb algun puntet menys del seu nivell real. Li falta acabar de rematar les partides quan ja les té molt ben encarades. Felicitats, i a seguir igual, que ja arribaran més punts en un futur.

Enric Castillo: 4 de 8 40è classificat. Actuació discreta de l’Enric. Va aconseguir el 50 % dels punts però de manera força irregular. Va jugar sempre contra rivals, a priori, millors que ell i per tant els 4 punts estan força bé. Però juga sense pensar gaire i això li ha costat el punt en més d’una partida. Tot i això, ja comença a agafar bones maneres i se li nota una bona progressió. A seguir treballant i gaudint dels escacs!

Albert Vidal: 4,5 de 8 28è classificat. Boníssima actuació de l’Albert. És el seu segon any al club i el primer en aquesta categoria. Partia el 79è de ranking, i va jugar sempre amb rivals millors que ell, a priori, per tant 4,5 molt ben aconseguits en partides molt ben jugades. Excel·lent progressió en el temps que porta al club. A seguir treballant igual, i moltes felicitats!

Santi Martinez: 5 de 8 22è classificat. Molt bon torneig d’aquest jugador ja veterà del club. Només va perdre dues partides amb jugadors de força nivell i va fer dues taules més, comptant la resta de partides com a victòries. Juga tranquil i bé, però encara fa errors greus a l’obertura i se li escapen algunes tàctiques. Molt bon torneig, a seguir millorant!

Artur Taltavull: 5 de 8  15è. classificat. Actuació discreta del ja experimentat jove jugador. Va començar amb 5 de 6, però va perdre la penúltima partida amb el tercer classificat final i la última se li va caure la bandera. Té nivell per estar més endavant però es distreu molt durant les partides i això es paga car. Felicitats!

Edgar Roca: 6,5 de 8 4t classificat. Primera vegada que jugava l’escolar de Barcelona (l’any passat havia quedat segon al Baix Llobregat). Partia del ranking 4, i quart va quedar empatat amb el tercer. Magnífics 6 punts de 7, només perdent amb el tercer classificat amb els que va arribar a la darrera partida a la qual va fer taules. Excel·lent nivell mostrat durant tot el torneig i més si tenim en compte el poc temps que porta. Treballa moltíssim dia a dia i això es reflexa en magnífics resultats. Moltes felicitats!

Jan Travesset:  7 de 8 SOTSCAMPIÓ (empatat amb el campió). Excel·lent actuació del petit Travesset. Va acabar el torneig imbatut cedint només dues taules i guanyant en Nico (campió empatat amb ell). Té molt talent i molt bona actitud per jugar, cosa que fa que les partides es decantin cap el seu cantó en moments que altres potser es conformarien. Moltes felicitats campió!!

Sots 14:

Victor Torres: 2,5 de 8  45è classificat. Segon individual per ell i a més primer any a sots 14. Pocs punts en comparació amb el seu nivell real però en aquestes categories ja no es perdona res, i qualsevol jugador et guanya una partida si fas petits errors que potser abans ni t’adonaves que els cometies. Ànims i a seguir treballant!

Per acabar, agrair a tots els pares que portin els nens 8 setmanes a Sants, que sabem que no és gens fàcil. Però és on realment els monitors podem veure els fruits del treball dels nens. 

A veure si l’any vinent podem portar algun jugador més i aconseguim encara millors resultats (que no serà fàcil).

Sergi Liarte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada