dimarts, 23 de gener del 2018

Lliga Catalana 2018. Ronda 1


Per fi ha començat la Lliga Catalana i no hem pogut començar millor!
En aquesta primera jornada de la LLiga catalana hem aconseguit un ple històric. Tots els equips han guanyat als seus rivals. Tant de bo hi hagi moltes jornades com aquesta. Important sempre començar bé. Es nota els bons equips que ha aconseguit formar el Sant Andreu amb noves incorporacions, recuperació de jugadors, etc. Tot això fan un Sant Andreu en conjunt molt mes fort.

EQUIP A DIVISIO D’HONOR
SANT CUGAT A 2.5 – SANT ANDREU A 7.5

Primera ronda d'un nou campionat per equips, aquest dissabte vaig trobar un ambient d'optimisme entre els  jugadors i és que les aspiracions aquest any ens fan mirar molt amunt.

Començàvem contra el Sant Cugat, debutant a divisió d'honor, amb grans jugadors i bona gent. Especialment agradable va ser trobar-nos amb el nostre estimat ex-company Miquel i el seu pare Carlos.

El matx va començar i fins les 2 hores tot estava molt igualat. Karen una mica inferior contra Asis en una de les posicions del seu estil. Miguel tenia una posició igualada contra una francesa on van repetir jugades i es van signar taules. La meva partida bastant igualada desde l'obertura. Arash va fer taules una posició inferior on havia de lluitar amb torre contra 2 peces. La partida del Kike va ser bastant boja, amb entregues de peces desde l´obertura, tenia una posició que semblava que aguantaria pero havia de jugar molt fi. Einar sempre lleugerament millor però la victoria es veia llunyana. Bautista va simplificar bastant ràpid la posició i va signar taules. Subirats tenia una partida "del seu estil" amb enrocs oposats contra Miquel, on sembla que aguantava bé l'atac de´n Miquel pero no es veia clar com atacaria. Oriol aguantava una siciliana on el rival no parava de pujar els peons del flanc de rei. Finalment Dani amb 40 minuts a la jugada 5 però rebutjant la oferta de taules per l'equip.

Amb el 1.5-1.5 vaig centrar-me en la meva partida però el rival de Dani es deixava peça i Oriol aconseguia clara avantatge en una molt bona partida de contraatac.

Aquestes partides es van decidir i amb el 3.5-1.5 tot va passar molt ràpid. Tot i que Karen quedava força inferior i havia d'abandonar poc després, Subirats guanyava una partida a l´estil Fischer i Einar guanyava un final amb una tècnica magistral .Amb el matx guanyat 5.5-2.5, Eric va arribar a un final de torres igualat, però un error greu del rival el va permetre guanyar, al mateix moment Kike aconseguia el punt sencer després d'haver jugat molt fi tota la partida i resistir els atacs del seu rival. Final, victòria 2.5-7.5 un matx que no va reflectir la igualtat que hi va haver.

EQUIP B  SEGONA DIVISIO
SANT ANDREU B 6 – SANTPEDOR 4

Primera ronda de la competició i un màtx ple d’emocions. A primera hora no ho semblava, amb partides molt favorables d’en Joaquim pare, Fèlix i Joan Camacho. Però aviat veiem que Nico i Anguera queden malament a l’obertura. Les primeres victòries són les d’en Joaquim pare i Camacho. També Fèlix guanya. Però, Pedro es deixa la dama i Sergi Liarte arrisca molt sense resultat i ha de tombar el rei (3-2). Nico es recupera miracolosament i guanya (4-2), mentre Jaume Anguera lluita per les taules. Thomas fa una gran partida i entra en un final guanyat. Joaquim fill guanya un peó i desprès un altre, amb posició incerta on el rival recupera un dels peons, però finalment es mostra prudent i fa taules. També de miracle, el rival no veu un mat en una a la partida d’Anguera i la posició resultant és de taules mortes. La partida de David va poc a poc, i amb un peó de més David assegura les taules i la victòria en el màtx. Finalment, Thomas no encerta amb les variants guanyadores (tampoc era fàcil) i fa taules. Final 6 a 4.”


EQUIP C. PREFERENT
CATALUNYA C 4.5 – SANT ANDREU C 5.5

 Victòria d’un equip C amb moltes perspectives de millorar l’any passat amb els reforços d’un jovent i d’en Juan Llorens, En un matx bastant igualat tant per resultat com per ELO els nostres van demostrar que aquest any es poden evitar les engoixes del passat on vàrem mantenir la categoría pels pèls. Per taulers victòries dén Choco, Jan, Olivier, i d’un LLorens que debutava amb el Sant Andreu amb el millor peu. Taules de Franzoni, Arnau Gonzalez i Joaquim Sosa, per sumar els 5 punts i mig que donaven el triomf al tercer equip del Club.


EQUIP D. SEGONA PROVINCIAL
CATALUNYA D  0.5 – SANT ANDREU D 5.5

Per començar, un partit amb poca història, contra el Catalunya "E". Tots els taulers amb clar avantatge d'ELO, al voltant dels 100 punts, però que, com és molt natural, calia materialitzar.
Poc després de les 11, primer en Saul Marabajan i després en Josep Navajas, posaven l'encontre amb clar avantatge de 2 a 0. Després ha estat en Joaquim Conesa qui, amb una amenaça imparable de mat, ha situat el 0 a 3 al marcador, moment en què Joan Casals, amb posició igualada però avantatge d'espai, ofereix taules per a assegurar la victòria: 0,5 a 3,5.
La cirereta l'han posada l'Artur Taltavull i en Joaquim Navajas, amb dues victòries més, deixant el resultat final en 0,5 a 5,5, abans de les 3 hores de joc.
Bon debut en el campionat de lliga, que dóna ànims per a continuar sumant en les properes setmanes.

EQUIP E. TERCERA PROVINCIAL
OLESA MONTSERRAT B 1.5 – SANT ANDREU E 2.5

Valuosos punts els que s’emporta el E  d’un Olesa que era equip B, el cual de mitjana ens superaba en ELO. En primer lloc en possició difícil en Jordi es deixa un peò i la partida es decanta ràpidament del costat del rival, Al poc temps el rival d’en Joan Latorre abandona al deixar-se una peça i tindre el nostre jugador clara avantatge de peça i varios peons- Empat per tant, i una hora mes tard, en Salva lluitant contra el líder el equip contrari, aguanta totes les embestides d’aquest fins que li cau bandera en possició força igualada. La victoria la va rubricar un Josep Clave, que va saber patir en una partida de molts nervis i final de peons i cavalls en el que varies vegades a tots dos jugadors la bandera era una constant amenaça. Bones taules d’en Josep i resultat final cap a Sant Andreu.

EQUIP F. TERCERA PROVINCIAL
COMTAL D  1 – SANT ANDREU F 3

Molt bo el resultat de l’equip F en el seu debut.
Començava el matí amb un 0-1 per una vacant del rival que dona la victoria al jove de l’equip Arnau. Llàstima pel madrugón :(
A continuació Feliciano firmava unes taules en una partida igualada, Carlos firma de nou taules en una partida en la que no va rematar bé un final d’alfils de diferents colors i Fernando, astut i lluitador, aprofita una errada del rival per endur-se el punt que dona bones perspectives d’inici de lliga.

Classificacions i partides del primer equip:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada