dimecres, 31 de gener del 2018

Lliga Catalana 2018. Ronda 2

Amb l'intenció d'apropar-nos al màxim possible a la jornada anterior,debut d'aquesta lliga Catalalana 2018, començaven dissabte la segona Jornada. No va ser possible, però vàrem estar a prop amb un mes que acceptable 4 de 6, en el que fa als resultats globals, amb molt bons trioms d’uns llançats A,B D I f i derrotes en els casos de C i E totes ben lluitades.
Anem per parts

EQUIP A DIVISIO D’HONOR
SANT ANDREU A  6 -  CERDANYOLA DEL VALLES 4
La Crònica del “A”

S’estrena com a cronista un servidor, Oriol Delisau, qui després d’uns anys jugant a taulers massa alts pel seu nivell escaquístic, ha decidit prendre la estratègia de guanyar punts per bona conducta per tal de que li permetin seguir jugant al primer equip.

Sant Andreu – Cerdanyola

Complicat matx aquest. El Cerdanyola, un clàssic de la Divisió d’Honor, no és un equip que posi mai les coses fàcils. Si no recordo malament, l’any passat la nostra victòria va ser per la mínima, molt ajustada. Ens presentava un equip pràcticament de gala, amb els seus millors jugadors des del primer tauler fins al novè (sort que un servidor jugava de 10). Una combinació de jugadors molt durs, com Guerra, Gual, Djuric i Alonso amb altres jugadors també molt durs com Escandell, Castellet i Llàtzer Bru. Un equip dur, vaja. Però compte, que al Sant Andreu no ens hi quedem pas enrere!

16:30 — Sant Andreu 0 – Cerdanyola 0

Començava el matx a mitja tarda, amb molta igualtat a tots els taulells, tant en Elo com en joc. Potser el més destacable de la primera hora de joc era la mala gestió del rellotge que estaven demostrant dos dels nostres jugadors: l’Einar, i un servidor. Sorpresos pel coneixement teòric dels nostres rivals, ens doblaven en temps. 1h 30min per 45min dels sant andreuencs. No començava bé la cosa.

18:00 — Sant Andreu 1 – Cerdanyola 1

MF Eric Dominguez ½ - ½ GM Stefan Djuric
Molta solvència per part del nostre tercer tauler i delegat Eric Dominguez. Reconec que a hores d’ara l’únic que se de la partida es que ha sigut una Trompowsky. Tot i la reputació de apertura explosiva de la que gaudeix la Trompowsky al Sant Andreu (gracies als esforços del Kim), sembla ser que avui només ha sigut suficient per les taules. Bon resultat del Eric, qui torna a demostrar que el títol de Gran Mestre dels seus rivals no li treu el son.

MC Llàtzer Bru ½ - ½ MC Antoni Castelltort
Acabava també aviat l’Antoni, qui feia ús de la seva estimada Holandesa per entaular amb el fort MC del Cerdanyola. Un resultat sòlid que no li fa justícia a la fama de lluitadora que te la apertura.

19:30 — Sant Andreu 1 ½ - Cerdanyola 2 ½

Marcador en contra. El pànic arribava a la sala de joc. Faig ús de la informació que puc rescatar de la “caixa negra” de qualsevol cronista: el grup de whatsapp.

“Avui és un matx difícil. Pel q dius està complicat...” patia el nostre president.

“Esta fotut” perdia els nervis l’Antoni.

MC Oscar Oliva 1 – 0 MC Joan Bautista
Queia derrotat el santandreuenc. La rocosa Caro-Kann de Bautista avui no aconseguia les seves usuals taules, i el rival feia un bon ús de la seva entrega de peça per emportar-se el punt cap a Cerdanyola. Se’ns posava el marcador en contra.

MC Einar Castellano ½ - ½ MF Gabriel Castellet
La inferioritat en el rellotge portava a l’Einar a signar les taules en una posició complicada. Davant la demostració teòrica del seu rival, l’Einar havia ideat una interessant entrega de peó. Tot i així, la posició era complicada i mai semblava clar si la avantatja de la parella d’alfils era suficient per prendre la iniciativa. Un bon resultat davant el fort Mestre Fide del Cerdanyola.

20:00

Els propers 15 minuts serien d’infart:

“Ànims!!” ens encoratjava el president des del whatsapp.

Tot seguit, el delegat li feia un resum de la situació:

Un servidor i el Subirats tenien avantatja. Kike tractava de forçar un final. Arash complicada. Miguel no pintava bé. Karen igualat.

“Així tenim opcions encara!!”

I com si el Miguel l’hagués escoltat telepàticament: remuntava la posició!

El Karen s’aixecava i preguntava com estava el matx.

“Q no es torni boig. Poc a poc...” demanava cap el president.

MC Sergi Subirats 1 – 0 MC Josep Valencia
S’emportava el punt el sant andreuenc! Amb un bonic remat tàctic, el Sergi confirmava que les Sicilianes amb blanques son la seva especialitat. Dos punts en dues rondes!

El Karen estava lleugerament millor i tractava de pressionar. El Camacho arribava a la sala de joc i pressionava també des del públic!

MI Rene Alonso 0 – 1 MF Sayed Arash Akbarinia
I victòria de l’Arash! Contraatacava magistralment el de casa i no perdonava l’error tàctic del seu rival. Gran victòria.

MI Antoni Gual ½ - ½ GM Miguel Muñoz
Es confirmava la remuntada del Gran Mestre sant andreuenc, i el Miguel firmava les taules en una partida que se li havia posat en contra des del principi.

MF Kike Colón ½ - ½ MF Juan Carles Escandell
Tot i intentar-ho fins el final, el jugador del Cerdanyola aconseguia rascar-li les taules al Kike. La seva espanyola li havia permès pressionar tota l’estona, però el seu rival es defensava bé. Bona partida.

20:15 — Sant Andreu 4 ½ - Cerdanyola 3 ½

El marcador ja se’ns havia posat de cara, i només faltava rematar. Restàvem un servidor i el Karen.

Josep Comallonga 0 – 1 Servidor
En una partida decent però amb alguns errors, aquest cronista aconseguia sentenciar el matx davant l’únic rival del Cerdanyola clarament inferior en Elo.

GM Karen Movsziszian ½ - ½ MI Jose Angel Guerra
El nostre fort primer tauler signava les taules davant un també fort rival, després de una partida dura.

Resultat Final:

Sant Andreu 6 – Cerdanyola 4

Gran victòria de l’equip! Tornem a demostrar que el Sant Andreu és un digne lluitador de la Divisió d’Honor. Personalment, crec que aquesta temporada tenim l’alineació més dura que hem tingut en els últims anys, i amb una mica de fortuna, una mica de bon joc, i molta il·lusió, tot es possible! De moment 2 punts de 2 i líders de grup. A seguir amb la bona feina!

22:00

Aquest cronista arriba a casa i, desprès de sopar, comença a escriure aquesta crònica. Aquesta tarda ha jugat un dels equips, però demà pel matí jugareu la resta. Tots som el club, així que no em queda més que acomiadar-me desitjant-vos a tots molta sort defensant l’escut del nostre estimat equip.

Força Sant Andreu!!!

EQUIP B  SEGONA DIVISIO
BADIA 3 – SANT ANDREU B 7
L'equip B jugava a Badia,

L'equip en principi era bastant mes fort per la cúa que el nostre rival, que malgrat presentar jugadors forts pel davant, pel darrera eren nens i joves amb bones maneres, però encara una mica verds.

La primera partida en decantar-se va ser la de David, que amb una triquinyuela amb un jugador massa “impulsiu”, va caure de quatre potes en la trampeta. 0-1, Thomas i Sergi ( sense cap problema) van guanyar també ràpidament mentre que Camacho feia de les seves amb negres i perdia amb un xavalet de 1.850 d' ELO. Trave II que havia arribat una mica refredat, a migdia ja deia que tenia 39ºC de febre, mala senyal, havia perdut un peó i es presumia un finalet perdut, tot sha de dir amb un fort MF. Dani, havia demanat taules a les 11.00 però el seu rival no l´hi va donar. Aquest va ser l'error mès gran que va poder fer en tota la partida, ja que el Dani va posar la taladradora en marxa i va guanyar una bona partida!. Anguera va a arribar a un final de alfils tablífer i Pedro va guanyar no sense alguna complicació. Kim, va perdre un final de torres perdut, i només quedava Nico, que amb grans problemes de temps i qualitat de més, jugava una partida en que a cada jugada semblava que guanyava un o l'altre, per al final acabar en taules.

Total, que només vàrm perdre les “llagues consagrades” Kim i Camacho. Taules d'Anguera i Nico,i victòria de tots els demés. Gran resultat 7-3, i a esperar la propera ronda on estarem molt reforçats, per la absència de Camacho, que sempre es bo pel equip!.
- No cal dir que la crònica es gentilesa d’en Joan Camacho -

EQUIP C. PREFERENT
SANT ANDREU C  4 – AGUSTI A 6

Partit molt complicat amb un dels millors equips del grup. Un conjunt molt expert el de l’Agustí. Bones victòries del Nèstor (contra un jugador molt dur de més de 2200 elo), Enric Franzoni (amb una partida boja) i Edgar. Taules de Choco i Sosa. Llàstima de la d'en Jan, doncs el seu rival li va demanar taules i les va rebutjar, després de fer la pertinent consulta, pensant que podia guanyar. Podríem haver arribat a la última amb 4,5, ja havien perdut Simón, Olivier i Llorens, i segur que s’hagués puntuat doncs Fèlix tenia un final on no es podia perdre, però amb 5-4 havia de forçar i el resultat (com passa gairebé sempre) va ser la derrota: final 4-6.
De tota manera, un bon màtx i la impressió és que el C aquest any no patirà.
  
EQUIP D. SEGONA PROVINCIAL
SANT ANDREU D 5.5 – BADALONA C 0.5

Si la setmana passada l'encontre no va tenir història, aquesta encara menys, ja que el diferencial favorable d'ELO no era de 100 punts, sinó de 200, 300 i fins i tot... 500 punts . 
Abans de les 10, sí, sí, de les 10, ja guanyàvem per 3 a 0. I, poc després de les 10, va caure ja el quart punt. Arnau, Josep Navajas, Artur i Saül havien enllestit els respectius rivals. Els jugadors dels quatre darrers taulers eren força petits, tot just comencen i se les van trobar amb gent força experiementada. Només quedaven els dos primers taulers, ja amb jugadors d'un nivell molt més adequat a la segona categoria. Així i tot, passades les 11 del matí en Joaquim Conesa obligava l'adversari a tombar el rei. Era el 5 a 0. I en aquell moment, com la setmana anterior, per no allargar l'encontre, Joan Casals ofereix taules per a tancar l'enfrontament, que han estat acceptades immediatament per l'adversari, i tothom cap a casa.

EQUIP E. TERCERA PROVINCIAL
SANT ANDREU E 1.5– TORREBLANCA B 2.5
El rival del Sant Andreu E, ha conseguit el triomf al darrer moment en un matx molt igualat. S'inagurava el marcador amb unes taules d'en Joaquin Navajas en una partida d'atacs per totes dues bandes en el que cap bàndol finalment es va poguer impossar. Tot seguit taules en una partida travada d'en Salva Roig, i de Jordi Pons en possició igualada, que deixava el marcador en empat a falta de la partida d'en Joan Latorre que decidía el resultat final a favor del visitant en aprofitar una errada del nostre jugador.


EQUIP F. TERCERA PROVINCIAL
SANT ANDREU F 4- LIRA E 0
Resultat genial del nostre equip F en el derbi contra la Lira E(4-0).

Començàvem amb una partida molt seriosa i sense cap error tàctic de l'Arnau i a on ha sapigut aprofitar les dues úniques oportunitats que li ha atorgat el rival per agafar avantatge,  i a la fi,  endur-se la partida. A continuació Feliciano feia seu el punt com ja ve sent habitual en ell.
El tercer punt el suma en Fernando havent guanyat peó a l'obertura. Després el rival es fica en un clavada, perd peça i ha de tombar el rei. Finalment Carlos guanya una partida amb un alfil indomable contra un alfil dolent del rival en una variant de l'anglesa simètrica.

Classificacions i les partides del primer equip:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada