divendres, 8 de novembre del 2019

CAMPIONS DE CATALUNYA D’EDATS SUB14 !!!!

A Lloret de Mar, els dies 1 , 2 i 3 de novembre es va realitzar la finals d’edats de Catalunya.
El C.C.Sant Andreu formava per equips (sub10, sub12 i sub 14) i un equip mixte a sub16 amb el GEVA-CEA doncs enguany la reglamentació permetria aquesta casuística, això sí amb el vistiplau de la comissió tècnica.

La competició s’ha desenvolupat a l’hotel Evenia Olimpic Resort amb un rècord de participació de 131 equips i 556 participants. Enguany, la nostra expedició ha estat de 42 persones (jugadors, monitors i pares) i vam decidir allotjar-nos a l’Hotel Maria del Mar situat a 500m del local de joc. Era la primera vegada que feiem un canvi d’aquest estil i l’objectiu era guanyar tranquilitat i fer més pinya de club. Personalment, penso que la decisió ha estat molt encertada, doncs hem evitar cues pels menjars i teniem tot el hall de l’hotel per preparar, per tant, més comoditat per preparar les partides.

El sub 10 jugavem amb Biel Torrent-Marc Peiró-Arnau Puigginé-Zichen Li- Simó Marco. Aquest equip partia amb el n.º 14 de ranquing i ha quedat en el lloc n.º 21 d’un total de 27 equips.  És un equip molt novell on falta molta experiència. Tot i així, cal destacar el paper de Biel (3 de 5)  i Arnau (4,5 de 5) amb una puntuació molt digne, Marc (1 de 5) i Simó (2 de 5) tenien experiència en aquest campionat però els nervis li han fet passar males jugades, perdent partides on tenien clara avantatge de material. Zichen era el seu primer torneig. De fet , van haver de treure fitxa express i penso que ha tingut molt bona actitut i s’ho ha passat molt bé tot i no poder puntuar.

El sub12 jugavem amb Antoni Navajas, Ferran Chiva, Alberto Samitier i Joel Conesa. Partiem amb el ranking 9 i hem assolit el 15è lloc de 28 equips. En general podem dir que s’ha fet un bon campionat doncs tres dels quatre jugadors han superat el 50%. Tenint en compte que l’únic “veterà” és Antoni i que Ferran porta un parell d’anys federat i Alberto i Joel s’estrenaven en el primer campionat de Catalunya el resultat és prou bo. Antoni ha defensat bé el primer tauler amb 4 de 6, Ferran 3 de 6 (gran actitut i interés d’aquest jove amb moltes ganes d’aprendre), Alberto 4 de 6, increïble la seva estrena cal estar molt content amb ell i Joel Conesa 1 de 6. Val a dir que la sort no va ser aliada amb Joel doncs després de fer una partida espectacular se li va escapar un mat amb dos molt senzill. Cal agafar ànims per l’escolar i fer molta tàctica a casa.

S'ha de destacar la feina feta pels dos monitors Nico García i Sergi Liarte. Els joves estan encantats amb vosaltres i es nota any rera any. Cal seguir apretant per millorar mica en mica en propers anys.

El Sub14 jugavem amb Edgar Roca-Jan Travesset-Josep Navajas-Arnau González. Un any més partiem amb el ranking nº1 però sent molt conscients que és un torneig que el teniem clavat des de fa anys doncs només ens va donar dos 3r llocs en els darrers dos anys. A diferència d’altres anys, l’ordre fou diferent. Per primer cop, Jan deixava el tauler n.º 1 al nostre campió de Catalunya, Edgar Roca. I Arnau passava per elo a ocupar el darrer tauler. Per tant, tot i que tots els taulers són molt importants teniem els ulls posats en Jan i Arnau que venia de fer un torneig de Sants molt bo.

Vam començar molt bé amb la Gramanet guanyant 4 a 0, però a la segona ronda vam patir una ensopegada davant el Amposta-Ruy López on vam empatar a dos. Josep i Edgar no van tenir el seu dia i Jan va haver de jugar un final magistral (ajudat també pel rival) al guanyar un final de torres amb peó de menys. Potser  alguns pares vivien un dejavú però, personalment, aquell mig punt em va saber a victòria. La lluita és mereixia una dosis de confiança cap als nostres joves. La tercera ronda ens va tocar davant el n.º 2 de ranking, el Sabadell. Un equip molt compacte liderat per Roger Bernadó. Doncs bé, els nostres joves van fer un matx molt seriòs i vam guanyar 3 a 1, on cal destacar la bona victòria d’ Edgar davant Roger. Dissabte a la tarda, ens enfrontavem a l’Alt Empordà on vam tornar a repetir el resultat del matí amb bona lluita. Diumenge matí ens esperava el líder, el Peona i Peó. Calia buscar la victòria si voliem ser campions.

Va ser un matx molt igualat i molt tens, Egdar davant César Alcalà (segurament el sub14 més en forma actualment) va haver de lluitar de valent per assolir taules, Jan tot i tenir lleugera avantatge amb Nico també va patir moltíssim per aconseguir el punt, Josep davant Ernest tenia un final perdut i miraculossament va arrencar taules en un cop tàctic. Arnau tot i comença molt bé es va complicar la partida i no va ser fins el final on va poder demostrar la seva veterania.

Tot i el 3 a 1, encara quedava un darrer repte per poder ser campions. L’Andorra (GEVA-CEA) que venia de fer un gran torneig amb un equip on demostra any rera any una gran projecció (Marc Martínez, Serni Ribera, Marc Sánchez i Ariadna de la Riva) ens van donar molta guerra. Afortunadament, els nostres jugadors van fer un matx perfecte i vam guanyar 4 a 0. En total 19 de 24 punts possibles amb Edgar (3,5 de 6) defensant molt bé el primer tauler, Jan amb 5,5 de 6 sembla que vagi recuperant la seva millor forma, Josep 4 de 6 molt agressiu en la darrera partida on calia assegurar el punt i Arnau amb 6 de 6 complint amb els pronòstics que feiem l’equips de monitors.

Us volem felicitar personalment a tots quatre. Heu fet un canvi molt important respecte l’any passat. Des de l’humiltat es podem aconseguir moltes coses i treballant com ho heu fet estic convençut que seguirem celebrant més èxits. Però, de moment, cal celebrar aquést ENHORABONA CAMPIONS !!

Alejandro Barbero, muchas gracias por tu dedicación y  confianza a nuestro club. Los jóvenes han estado encantados con tu trabajo y esperamos poder contar contigo para futuros eventos. Ha sido un placer y tienes un gran mérito en este triunfo.

Destacar els dos diplomes al millor segon tauler del Jan Travesset i el quart tauler Arnau González.

El Sub16 teniem un equip mixte Sant Andreu-GEVA-CEA aprofitant la nova proposta reglamentària per aquells equips que no disposen de prou fitxes federatives d’una mateixa categoria. Partiem amb el ranking 4 doncs tot i tenir un equip amb Saúl i dos jugadors amb poca experiència  Jordi i Víctor Nova (aquest darrer sub14) teniem dos molt bons taulers andorrans Pepe Ribera i Àlex Alcón. Finalment , vam assolir el 8è lloc amb dos victòries, dos empats i 2 derrotes.
Molt bon paper de Pepe Ribera amb 4,5 de 5 assolint el millor 1r tauler. També molt bé Àlex Alcón amb 3,5 de 5,
Saúl (2 de 5) i Jordi (1 de 5) per sota de les seves possibilitats i molt bon torneig de Víctor amb 2,5 de 4 sent sub 14.0
Aprofito per agrair als amics andorrans la bona companyonia. 

Per acabar vull agrair el bon ambient que hi ha hagut a l’expedició. Felicitar als pares, monitor i joves. Han estat tres dies on hem fet club i hem tornar a Sant Andreu amb la feina feta.

Aprofito per agrair a tots els pares d’altres clubs de Catalunya que van tenir la paciència de quedar-se fins el darrer moment en l’entrega de premis. Chapeau per ells !

Tot seguit unes fotos de record i un parell de videos:

La sala de joc 

 Preparant partides al hotel


Els jugadors al complet amb el monitors...

... i amb els pares!!

Els representants sub16, Saúl i Jordi Chiva 

L'equip sub 12. Antoni, Ferran, Alberto i Joel 

 El campions sub 14 (a la dreta i de dalt a baix) Edgar, Jan, Josep i Arnau 

La copa de Campions sub14, cap a casa!

L'equip campió, Edgar Roca, Jan Travesset, Josep Navajas i Arnau González, amb el preparador, Alejandro Barbero i el presi, Dani Travesset

Jan i Arnau amb els diplomes que els acrediten com a millors segon i quart tauler sub 14 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada