dimarts, 20 de desembre del 2016

Campionat de Catalunya d'Escacs Actius d'Edats

GRAN ACTUACIÓ DELS NOSTRES JOVES AL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCACS ACTIUS D’EDATS.  JAN TRAVESSET CAMPIÓ DE CATALUNYA SUB 12, EDGAR ROCA  4t i ARTUR TALTAVULL 8è !!

Dissabte 17 de desembre, a les Cotxeres de Sants, va tenir lloc el Campionat de Catalunya d’Edats d’escacs actius a un ritme de 15’+5’’.  Prenien part nou jugadors del Sant Andreu, cinc a sub 12, tres a sub 10 i un a sub 8.

SUB 8:

Jordi Vidal  va fer 2,5 de 8 quedant en el 55è lloc de 66 jugadors. Aquest va ser el seu primer campionat oficial. Tot just feia tres mesos que assistia a les classes del club. La seva actitut fou sempre molt bona. Va començar amb ½ de 4 però va agafar forces després de dinar i va assolir dos victòries seguides a la 5 i 6 ronda, posant-se amb 2,5 de 6. Llàstima que a les dues darreres rondes no va poder puntuar. Va jugar també amb el Subcampió Nil García Encinas. Una bona experiència per aquest jove !

SUB 10:

Arnau Pelegrin va fer 3,5 de 8 quedant en el 47è de 69 participants. Era la seva primera participació en un torneig amb aquest ritme de joc. A més, és sub 10 de primer any i aquesta diferència es nota en aquestes edats. Va tenir la mala sort d’enfrontar-se a dos companys de club ( Enric i Albert). Tot i no començar gens bé, va poder guanyar les dos darreres rondes i assolir quasi el 50%.

Albert Vidal va fer 4,5 de 8 quedant el 26è , millorant força el seu ranking (partia amb el 51). No va començar gens bé el campionat amb 1,5 de 4. Però el dinar de germanor li va sentar prou bé i, a la tarda, va puntuar molt bé fent 3 de 4. També s’estrenava en aquest ritme de joc.

Enric Castillo va fer 4,5 de 8 quedant el 25è millorant també el seu ranking (nº 49). Al matí va fer 2,5 de 4. La represa no va començar gens bé ( i això que dinava al mateix restaurant que l’Albert je, je) amb dues derrotes seguides. Però va poder guanyar les dos darreres i assolir un lloc força meritori.  Tot i ser de segon any, s'estrenava en aquest campionat i això sempre imposa.

SUB 12

Santi Martínez va fer 3,5 de 8 quedant el 49è de 72 participants,  igualant pràcticament el seu ranking (46è). S’estrenava en aquest ritme ràpid així com en un campionat de Catalunya individual. L’actuació és prou satisfactoria i, més, tenint en compte que va jugar amb rivals amb molta més experiència  com Ainhoa Casares i Edgar Roca. Llàstima de la derrota en la darrera partida.

Saúl Marabaján va fer 3,5 de 8 quedant el 45è, també igualant el seu ranking (49è). No va fer un bon torneig. Cal exigir-li més doncs és un jove amb força talent. Val a dir que no va tenir gaire sort en el sorteig i va jugar davant rivals força forts com Pau Pueyo, Gabriel Castro (molt bona projecció d’aquest jove del Tres Peons) i Wei Zeng. Aprofundint una mica més en els càlculs i finals segur que millorarà !

Artur Taltavull va fer 6 de 8 assolint un meritori 8è lloc tenint en compte que era sub12 de primer any i deixant enrera jugadors molt forts. El seu gran final amb 3 de 3 li va donar aquesta gran classificació. Només dues derrotes davant Hector Cervelló (una de les revelacions del torneig)  i l’amic Nico Jiménez.

Edgar Roca va fer 6 de 8 assolint el 4r lloc. Excel.lent actuació de l’Edgar que amb la seva dedicació i projecció ja s’ha guanyat un respecte entre els seus companys en només dos anys de federat. Molt bones les victòries davant Oriol Garcia Gil, Àlex Ramón i Arnau Castillo. I no només això, va tenir opcions de ser Campió fins la darrera ronda on  l’enfrontament amb el seu amic  Jan decidiria el campionat.

Jan Travesset va fer 7 de 8 quedant CAMPIÓ en solitari i renovant l’èxit de l’any passat a sub10. No ho va tenir gens fácil. Va començar molt bé el campionat amb 4 de 4 derrotant a Pau Pueyo i Arnau Castillo en una partida difícil. A la tarda els rivals venien seguits. Derrotà a la cinquena a la revelació del torneig Hector Cervelló i va fer dues taules seguides en posicions molt delicades amb Sergi Prats i Nico Jiménez. La victòria en la darrera ronda davant Edgar li va donar el títol.

Aquest gran resultat d’ Artur-Edgar-Jan ens va donar el trofeu de Campió per Equips !!

Per acabar agrair, com sempre, la gran actitud dels nostres joves així com la bona organització dels pares que durant el matí van buscar un restaurant per dinar que ens van fer sentir com a casa.


El nostre sub 12 a la dreta.

 Jan Travesset

 Edgar Roca

L'equip recollint el títol de campions 

L'equip davant la foto del gran David Garcia Ilundáin A.C.S

Després d'una dura lluita s'han de recuperar forces!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada