dimecres, 13 d’abril del 2016

Campionat de Barcelona per equips Sub 10 i Sub 12. Crònica

CAMPIONS DE BARCELONA SUB 12  !!

Divendres 8 d’abril va finalitzar el Campionat Escolar de Barcelona per Edats organitzat pel CEEB. El Casal Catòlic de Sant Andreu preníem part amb quatre equips.
Tres a categoria sub 12 i un  sub 10.  Els equips eren de quatre jugadors de manera que cada divendres  16 joves anaven cap al Casinet d’Hostafrancs.

SUB 12

L’equip A   integrat per Jan, Artur, Edgar i Saúl ha quedat Campió de Barcelona al guanyar el 5 matxos davant els equips:  Sant Martí, Edami, Peona i Peó A, Foment Martinenc i Ateneu Colon fent un total de 17,5 sobre 20 punts possibles. Tot i semblar que ha estat fàcil, hi ha hagut matxos molt disputats. La tercera ronda davant el PiP vam haver de lluitar de valent  i el resultat de 3-1 va ser determinant pel futur del torneig.
La quarta ronda també vam jugar davant un equip molt compacte com és el Foment on vam aconseguir una victòria per la mínima molt treballada. Per acabar, la darrera ronda davant l’Ateneu Colon (que no va presentar el seu millor jugador) també va donar molta guerra i el resultat de 4 – 0 va ser massa generós pels nostres interessos.  Per taulers, Jan va fer 3.5 de 5,  Artur i Edgar 5 de 5 i Saúl 4 de 5.  És un equip molt compacte i amb molt talent. Cal, per això, seguir treballant doncs els rivals també apreten i molt !

En qualsevol cas, un primer lloc molt merescut però també molt treballat.
Felicitats als nostres joves !! A veure si a l’octubre (no serà fàcil ) som capaços de fer podi a la Final de Catalunya !!

L’equip B integrat per Néstor, Leo, Víctor i Santi ha quedat en 12a posició de 24 equips fent un total de 9,5 de 20 punts possibles. Quasi el 50%.  Aquest és un equip integrat per joves que fa anys que juguen i que ja tenen una certa experiència.
Néstor ha defensat molt bé el primer tauler fent 3 punts i només ha estat derrotat per dos dels millors jugadors de Catalunya (Nico i Arnau). Leo ha estat per sota de les seves possibilitats fent 1 de 5. Víctor no va començar gaire bé però les tres darreres partides ha estat prou bé  fent 2 de 5. Finalment, Santi ha fet 3,5 de 5 i exceptuant una partida el seu joc ha estat prou bo.  A nivell d’equip han fet 2 victòries, 1 empat i 2 derrotes amb rivals superiors com eren Vila Olímpica i Peona i Peó A.

L’equip C  integrat per Pol, Arnau M., Nil, Sergi i Dani ha quedat 16è de 24 equips. Fent un total de 8 punts de 20 possibles. La darrera ronda van tenir les baixes de Pol i Nil , i en Dani Escuer (sub10) va poder prendre-hi part. Van guanyar un matx, empatar dos i dues derrotes. Aquest equip estava integrat en la seva majoria per jugadors novells sense experiència en campionats. Penso que ha estat una bona experiència per ells i , mica en mica, si tenen interès milloraran moltes de les mancances que tenen ara mateix.
Pol ha fet 2.5 de 4, Arnau M.  1 de 5,  Nil 2 de 4, Sergi 2.5 de 5 (força bé per ser el seu primer torneig fora del casal) i Dani va perdre la única partida que va jugar (val a dir que era una categoria superior).

SUB 10

Aquest equip integrat per sis jugadors (Enric-Albert-Arnau-Bernat-Pol-Mario) ha estat una sorpresa molt agradable per tots nosaltres. Finalment, han quedat 5è classificats a mig puntet del podi de 22 equips. Han fet 12 punts de 22 possibles. Llàstima de la darrera ronda on un 2-2 amb el Catalunya va condemnar els dos equips a estar fora del podi.  La majoria dels jugadors porten un any jugant. Alguns d’ells els hem federat justament per jugar aquest campionat. És un grup molt maco amb molt d’interès i els monitors pensem que  poden fer un gran grup en un futur.  Els animem a seguir treballant !

L’Enric defensava el sempre difícil primer tauler  i ha fet 3 de 4 demostrant que millora dia a dia.  L’Albert ha jugat a un nivell molt alt fent 4 de 4 i guanyat al Campió de BCN L’Arnau ha fet 1 de 4 potser una mica per sota de les seves possibilitats. Val a dir que és sub10 de primer any i aquesta diferència d’edat es nota moltíssim. Els altres tres joves que ens han ajudat, han estat federats a corre-cuita per poder participar en aquesta competició. Parlem de Bernat, Pol i Mario.  Bernat ha fet 3 de 4. Te un nivell prou satisfactori per no haver estat mai a un club i te molt d’interès.   Pol ha fet 1 punt de 2 partides i Mario no ha pogut puntuar en les dues partides que ha jugat.  Ens hagués agradat fer jugar una partida més a aquests dos joves  però vam arribar a la darrera ronda amb moltes opcions de podi i vam decidir apostar pels joves amb més experiència.

En qualsevol cas, felicitem a tots sis i esperem que hagi estat una bona experiència per tots vosaltres. A nivell d’equip han fet  dues victòries, dos empats i només una derrota.

Enguany han participat 19 joves del nostre planter en aquesta competició.
Un esport individual com son els escacs guanya molt d’interès quan es competeix per equips.  Tant de bo que en els propers anys podem fer més equips i el nostre objectiu serà completar tota la cadena des de els sub10 fins el sub18. No serà fàcil però anem pel bon camí !!

Per acabar , vull agrair al Sergi i Nico la gran tasca feta en aquest campionat, venint cada divendres al Casinet i repassant les partides dels nostres joves una vegada acabaven.

Daniel Travesset

Classificació final Sub 12

Classificació final Sub 10


Video realitzat per Júnia Taltavull


Saúl, Edgar, Artur i Jan en acció.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada